Hlavní obsah

Útočník s nožem u bývalé redakce Charlie Hebdo pobodal muže a ženu

– Paříž • Aktualizováno

Poblíž bývalé redakce časopisu Charlie Hebdo v centru Paříže bylo v pátek odpoledne napadeno nožem několik lidí. Vážně zraněni byli dva lidé - muž a žena, kteří ale nejsou v ohrožení života. První zprávy hovořily o dvou útočnících a o tom, že byli vyzbrojeni sekerou nebo mačetou, policie ale podle stanice Sky News uvedla, že útočil jeden muž s nožem a už byl zadržen.

Záznam: Policie pátrá po potenciálně nebezpečném podezřelém nedaleko bývalého sídla Charlie HebdoVideo: Reuters/AP

 
Článek

Útoku podle Sky News předcházelo nalezení podezřelého balíčku v prostoru nedaleko bývalého sídla redakce satirického časopisu. Policie požádala obyvatele, aby se oblasti v jedenáctém okrsku vyhýbali. Ve školách muselo zůstat několik tisíc dětí. Odpoledne byly školy opět otevřeny.

Vyšetřování převzal protiteroristický úřad. Televize BFM TV uvedla, že jedna osoba byla zadržena poblíž Place de la Bastille. Muž měl krev na oblečení, ale jeho popis neodpovídal vzhledu útočníka. Později byl zadržen další podezřelý.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Útok poblíž bývalé redakce časopisu Charlie Hebdo

Rozhlasová stanice Europe 1 uvedla, že jednomu je kolem 18 let, policie ho zná a k činu se přiznal. Jakým způsobem a zda se na útoku podílel druhý zadržený, zatím není jasné. Le Figaro napsal, že jeden z vyslýchaných je člověk malé postavy a podle vzhledu je indického nebo pákistánského původu.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Police nedaleko místa, kde sídlila redakce Charlie Hebdo

Podle francouzských médií útočník napadl dvojici před jejich pracovištěm v 11. pařížském obvodu. Jde o sídlo společnosti Premières Lignes, která působí jednak jako tisková agentura, jednak jako produkční společnost.

Média uvádějí, že dva pobodaní se nacházejí ve vážném stavu. Motiv útoku není znám.

BREAKING: Terror Attack in France

Dva ze čtyř zraněných pracují pro zpravodajskou agenturu First Lines. „Dva naši zaměstnanci jsou zraněni. Je to muž a žena,“ potvrdila Élise Lucetová a pokračovala: „Zranil je muž, který byl na ulici před bývalým areálem Charlie Hebdo.“

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Francouzští vojáci před bývalou redakcí Charlie Hebdo v Paříži

Soud právě řeší teroristický útok z roku 2015

V Paříži se v současné době koná soudní proces s údajnými příznivci teroristického útoku z ledna 2015, kdy pachatelé zaútočili na redakci časopisu Charlie Hebdo a na židovský obchod s potravinami.

Satirický časopis v den začátku procesu znovu otiskl karikatury proroka Mohameda, které jako první v roce 2005 zveřejnil dánský deník Jyllands-Posten a kvůli kterým čelil výhrůžkám radikálů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám