Hlavní obsah

Policisté v Šumperku jeli řešit sebepoškození, vyrazil na ně muž s mačetou

– Šumperk
Právo, mhr

Kriminalisté obvinili z násilí proti úřední osobě a výtržnictví 30letého muže z Šumperska, který měl útočit mačetou na policistu. Původně přivolal záchranku bratr obviněného, protože sourozenec vyhrožoval sebepoškozením. Přivolaní policisté agresora zastavili až namířenou zbraní.

Foto: Policie ČR

Muž v Šumperku vyhrožoval policistovi mačetou

Článek

Incident se stal v neděli v Šumperku, Právo o něm informovala v pátek policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Muž podle ní nejdřív vyhrožoval sebepoškozením a nechtěl nikoho pustit do bytu, na tísňovou linku se proto obrátil jeho bratr.

Vybíhalová uvedla, že kvůli riskantní situaci byli na místo vedle zdravotníků povoláni také policisté. Z jejich přítomnosti ale podle ní muž radost zřejmě neměl.

„Nečekaně vyšel zpoza rohu domu, rozhodným krokem zamířil k jednomu z policistů a ve snaze zabránit mu v jeho dalším služebním postupu na něj z podomácku vyrobeného pouzdra vytáhl mačetu s 39 cm dlouhou čepelí,” upřesnila mluvčí.

Muž řádil ve firmě v Chrudimi s mačetou, nechali ho prý ve štychu při pandemii

Krimi

Muž se mačetou rozpřáhl nad hlavou a šel k policistovi se slovy, že ho zabije. „Zastavila ho až policistova namířená střelná zbraň a jeho opakovaná výzva, aby v útoku nepokračoval a mačetu odhodil,“ konstatovala Vybíhalová.

Incident, kterému přihlíželi mimo jiné také záchranáři, se podle ní naštěstí obešel bez zranění. Agresivní muž po něm skončil v policejní cele. „Veškerými okolnostmi tohoto případu se kriminalisté nadále zabývají,“ doplnila mluvčí s tím, že obviněnému hrozí až šest let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám