Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Koronavirus řádí i v Českých Budějovicích. Dnešní předehrávka fotbalové ligy s Bohemians se ruší

Zleva Kamso Mara z Liberce, Pavel Novák z Českých Budějovic a Jakub Hromada z Liberce. foto: ČTK

Aktualizováno
České Budějovice - Dnešní předehrávka 5. kola první fotbalové ligy mezi Českými Budějovicemi a Bohemians 1905 byla kvůli výskytu koronaviru v domácím týmu odložena. V tiskové zprávě o tom informovala Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže. Náhradní termín zatím nebyl určen.
  13:49

V Dynamu se objevilo několik případů covidu-19. Nejnovější přibyl dnes a krajská hygienická stanice kvůli možnému dalšímu šíření nemoci nedoporučila utkání odehrát.

Zleva Jan Mikula z Liberce a Petr Javorek z Českých Budějovic.
Utkání 2. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - Dynamo České Budějovice,...

Jde o druhý odložený zápas v nové prvoligové sezoně. V minulém kole se nehrálo utkání mezi Slováckem a Příbramí, která měla 13 nakažených. Pozitivně testováno bylo devět hráčů a čtyři členové realizačního týmu.

Omezení diváků udělalo klubům čáru přes rozpočet. ‚Máme víc prodaných permanentek než míst,‘ stěžují si

Zápasy Českých Budějovic a Příbrami byly odloženy přesto, že od nové sezony platí zmírněná opatření. Týmy už v případě pozitivního testu hráčů nemusejí do karantény, pokud má zbytek mužstva negativní kontrolní odběry. 

Minulá prvoligová sezona zůstala kvůli koronaviru nedohrána. Po výskytu nemoci covid-19 v týmech Karviné a Opavy se nestihla dokončit nadstavbová skupina o záchranu a nikdo nesestoupil. Nejvyšší soutěž tak hraje rekordní počet 18 mužstev.

České Budějovice mají po čtyřech kolech této sezony na kontě dva body za dvě remízy a v neúplné tabulce jim patří 16. místo.

Autor: