Hlavní obsah

Pěstitelka z Hodonínska zavolala na policii, že chytla zloděje konopí. Vyšetřovaní jsou oba

– Hodonín
Právo, Milan Vojtek

Poctivé rozhořčení z návštěvy zloděje přimělo ženu z  Hodonínska, aby přivolala policii. V  tu chvíli si asi neuvědomila, že si sama zadělala na problém. Zloděj totiž vlezl do její zahrady, aby ukradl pěstované konopí.

Foto: Andres Stapff, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Na policii se obrátila majitelka zahrádky, že na svém pozemku přistihla zloděje, který krade její majetek. Když policisté přijeli na místo, zajistili podezřelého muže a začali zjišťovat další podrobnosti,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Lapka překonal oplocení zahrady, protože přes plot viděl vzrostlé rostliny konopí. Drogu chtěl sklidit místo majitelky. Byl přistižen a záměr nestačil uskutečnit. Je podezřelý z trestného činu krádeže.

Zloděj ale nebyl jediný, kdo měl co vysvětlovat. Když policisté zjistili, co bylo předmětem jeho zájmu, začaly problémy i pro majitelku zahrady.

„Pěstování konopí je stále nelegální, a tak přivoláním policejní hlídky na svoji zahradu jí vznikl problém. Policisté na místě zjistili, že žena před několika měsíci zakoupila semínka konopí. Ta pak vysadila a vypěstovala z nich sedm rostlin do výšky kolem dvou metrů. Žena zřejmě nedomyslela všechny důsledky, ale policisté také ji podezřívají z trestného činu,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám