Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Prymula je na Twitteru: O víkendu buďte doma a čtěte si, vyzval. Zmiz plukovníku, píší lidé

Prymula je na Twitteru: O víkendu buďte doma a čtěte si, vyzval. Zmiz plukovníku, píší lidé
Zdroj:
+ Další fotografie
Kritika
Ministr zdravotnictví Roman Prymula si nechal zřídit twitterový účet. Uživatele sociální sítě na svém profilu přivítal příspěvkem, kde všechny vyzývá, aby o prodlouženém víkendu zůstali doma a četli si. Pod jeho příspěvkem se okamžitě spustila lavina výsměšných komentářů.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula se v pátek připojil na sociální síť Twitter, kde si říká profesor Prymula. Ministr zdravotnictví už přidal první příspěvek. "Byl mi založen Twitter. Děkuji kolegům ze @ZdravkoOnline (ministerstvo zdravotnictví - pozn. red.)," napsal na úvod v prvním příspěvku Prymula. Na sociální síti ho sleduje už téměř tři tisíce uživatelů.

Buďte doma a čtěte si!

Ačkoli se Prymula na začátku epidemie přikláněl k promořování, teď je spíše na straně omezujících opatření. Protože dnes začíná prodloužený víkend, ministr zdravotnictví vyzval všechny občany Česka, aby zůstali doma a četli si knížky. "Chci požádat všechny naše spoluobčany, aby využili deštivého prodlouženého víkendu k tomu, aby zůstali doma. Četli si knížky, dívali se na filmy a užívali si rodinu," vyzval Prymula.

Mimo to také vyzval k nainstalování aplikace eRouška. "A nainstalovali si @RouskaE. Pomohou omezit šíření viru," doplnil Prymula.

Tohle není buzerplac, vzkazují lidé

Samozřejmě za připojení se na Twitter schytal Prymula nespočet kritiky a výsměchu. Někteří se z toho ale radují, protože vtipné komentáře mohou leckomu zpříjemnit den. "Jestli je tohle real a ne fake, tak se moc těším na nekonečný hádky pod vašimi tweety. K ničemu jinýmu to stejně dobrý není," píše se v komentářích.

Někteří si myslí, že účet profesora Prymuly spravuje týž člověk, který ho spravoval Vojtěchovi. "Píšete úplně stejně jako Adam, asi Vás podělil na starost stejnej social media guru. A na první pokus se mi líbí, že umíte i s označováním. Tleskám, na váš věk, super práce, plukovníku," poukazoval komentující na Marka Prchala.

Mnohým se pak nelíbí, že ministr zdravotnictví diktuje lidem, jak mají trávit volný čas. "Možná by bylo lepší, kdybyste zůstal doma vy a do Vánoc tam zůstal s vypnutým telefonem a odpojený od sociálních sítí," vzkázal komentující. "Plukovníku bez prověrky a ve střetu zájmů, děkuji za Vaše sdělení, ale s dovolením o víkendu si budu dělat, co uznám já za vhodné. Tohle není buzerplac někde v Táboře," napsal pod Prymulův příspěvek další komentující.

"Sám tomu nevěříte. Nechali jste to rozběhnout a teď nám dáváte rady. Co jste dělali celé léto? Za naše peníze," ptal se uživatel Twitteru.

Ostřejší kritika

Někteří si z výzvy, že mají být doma a číst knihy, utahují. "Doufám, že pro paní Rážovou a pana Duška platí doporučení číst odbornou literaturu," vtipkuje komentující. "Umí paní Rážová a pan Dušek anglicky? Nebo to je jako u ministryně financí ?" napsal další uživatel sociální sítě. "A to je rada podle tradiční čínské medicíny? A je dotovaná z peněz uloupených daňovým otrokům? Napište zas někdy. Třeba až nebudete mít střet zájmů," stojí pod příspěvkem Prymuly.

Někteří volili ostřejší slova a do ministra zdravotnictví se pořádně obuli. Například poukazovali na střet zájmů a podnikatelské záměry Prymuly. "Doporučil bych přestat šířit ty lži jen z důvodu, že Vaše dcera prodala státu 2 miliony testů s expirací k 15. 10. 2020 a z důvodu toho je takto velký nárůst. Už vůbec nehledě na Vaše podnikatelské záměry. Začněte říkat pravdu a neslovíčkařte," upozornil další z komentujících.

"Jdi do hajzlu, lampasáku," napsal stručně jiný komentující. "Souhlasím, Prymula je lampasák jako poleno, který leze Číňanům do prdele," reagoval na předchozí komentář uživatel Twitteru.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy