Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Dojemná Srdce nehasnou: Kolik Karel Gott před smrtí vydělal písničkou s Charlottkou

Dojemná Srdce nehasnou: Kolik Karel Gott před smrtí vydělal písničkou s Charlottkou
Zdroj: fotoarchiv
+ Další 3 fotografie
ROZBOR
Jednou z nejdojemnějších písniček české historie pop-music je bezesporu song Srdce nehasnou, kterou Karel Gott (†80) s dcerou Charlottkou (14) nazpíval na jaře roku 2019, jen pár měsíců před tím, než zemřel. Klip už má na YouTube závratných 48 milionů zhlédnutí. Kolik peněz vydělal?

Karel Gott zanechal hodnotný odkaz

Song, v němž Karel Gott své dospívající dceři Charlottě Elle Gottové předává moudrost odcházejícího otce, Čechy neuvěřitelně citově zasáhl. Zdálo se, že věděl, že jde o jeho poslední písničku, a dal do ní všechny nastřádané emoce i naději, že ani smrtí nic nekončí. Do dnešní doby nasbírala písnička necelých padesát milionů zhlédnutí.

Od toho se také odvíjí částka, kterou od YouTube inkasovalo hudební vydavatelství Supraphon. A pro někoho možná bude překvapivá.

Příjmy z reklamy

„Hovoříme o českých podmínkách, v USA vydaný klip by vydělal určitě víc. Cenu také ovlivňuje to, že jde o videoklip a ne třeba o video z hraní hry, kde jsou zisky větší. Důležité je i to, odkud jsou přehrání. Srdce nehasnou mají drtivou většinu zhlédnutí z Česka, jen dva až tři miliony jsou zahraniční,“ řekl eXtra.cz expert na monetizaci (zpeněžení) sociálních sítí a YouTube Martin Sokol.

Kolik vydělala Srdce nehasnou

A kolik je tedy výsledná cifra?

„Dá se říci, že za milion zhlédnutí dostane autor takového videa okolo jednoho tisíce dolarů,“ doplňuje.

Za 48 milionů takzvaných views je to tedy při dnešním kurzu dolaru zhruba jeden milion a 114 tisíc korun.

Song dál vydělává

Kolik za písničku dostal sám Karel Gott a kolik získávají průběžně dědicové (Ivana Gottová s dcerami), to je samozřejmě opředeno tajemstvím. Dá se ale čekat, že by mohlo jít o statisícové částky. A to včetně tantiém, které jim náleží za přehrávání písniček v rádiích a na televizních stanicích, která byla enormní a vždy při výročích budou opět vysoká.

Písnička bude určitě úspěšná i mnoho dalších let, a tak se nedá očekávat, že by se příjmy z ní zastavily. Sice už počty přehrání nebudou tak vysoké jako v roce úmrtí Mistra, ale i tak budou zisky slušné a stabilní.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy