Hlavní obsah

Vysíleného muže bez mobilu hledal na Orlickoústecku psovod i vrtulník

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dolní Dobrouč

Rozsáhlé pátrání po ztraceném muži rozjeli v noci na pátek policisté a záchranáři na Orlickoústecku. Muže postrádala rodina, hledání navíc komplikovalo, že neměl s sebou mobilní telefon. Nejdřív našel stopu policejní pes, pak se podařilo muže najít z vrtulníku pomocí termovize.

Vysíleného muže našli pomocí termovizeVideo: Policie ČR

 
Článek

Na tísňovou linku se policii ozval syn ztraceného muže ve čtvrtek kolem 22. hodiny, otec podle něj odešel z domu již dopoledne.

Po marném obvolávání nemocnic a stejně bezúspěšném prohledávání okolí domu vyrazili do akce v okolí obce Dolní Dobrouč psovodi a z Prahy vyletěl vrtulník s termovizí. Právě pes a technologie k nočnímu vidění nakonec sehráli stěžejní roli při záchraně muže.

Zraněný muž uvízl v potoce v Beskydech, záchranu vrtulníkem komplikovaly stromy

Krimi

„Počasí naštěstí tentokrát bylo na naší straně. Co pro nás pozitivní nebylo, že pohřešovaný nechal doma mobilní telefon,” popsala v pátek pátrání mluvčí policie Dita Holečková.

Ještě před příletem vrtulníku našel policejní pes kousek od domu pohřešovaného prázdnou krabičku od léků, které muž užívá. Velitel akce proto poslal pilota se strojem nad tuto oblast.

Foto: Policie ČR

Ztraceného muže našli pomocí vrtulníku s termovizí

„Krátce před třetí hodinou ranní se policistům z vrtulníku podařilo ostřížím zrakem a za pomocí termovize pohřešovaného muže najít. Na poměrně špatně přístupné místo okamžitě přišli i ostatní policisté, kteří byli v terénu poblíž a společně transportovali vyčerpaného zesláblého muže na přístupnější místo, kam jsme navedli i záchrannou službu,” dodala mluvčí.

Věk muže a podrobnosti k jeho zdravotnímu stavu záchranáři neupřesnili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám