Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Chtěli v klubu natáčet film s komparzisty po 22. hodině: Nakonec z toho vycouvali

Chtěli v klubu natáčet film s komparzisty po 22. hodině: Nakonec z toho vycouvali
Zdroj: Facebook.com
opatření
Holešovický hudební klub Cross oznámil, že i přes koronavirová opatření vyzývá lidi, aby k nim dorazili na natáčení studentského filmu jako komparzisté. Ti si měli zahrát bavící se návštěvníky bez nároku na honorář. Na vyjádření ministra Romana Prymuly k celé situaci ale studenti reagovali tak, že žádná pravidla porušovat nechtěli a preventivní opatření respektují.

"Realizace filmu je na úplném začátku, chtěli jsme dodržovat veškeré bezpečnostní regulace pro natáčení a vše jsme chtěli konzultovat i s ministerstvem zdravotnictví. Vzhledem k prohlášení pana Romana Prymuly posuneme natáčení na lepší, bezkoronavirové časy. Respektujeme preventivní opatření a zdraví je pro nás především," uvedli tvůrci filmu na Facebooku clubu Cross. Těmi jsou bývalí studenti Prague Film School a studentka FAMU. Od pondělí 28. září totiž v jeho prostorách mělo každou noc probíhat natáčení studentského filmu. Ten měl být o elektronické hudební scéně, láskách a večírcích mladé generace.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula ale uvedl v platnost, že restaurace, hospody, bary i kluby musí zavírat ve 22.00. "Studenty jsme podporovali vždy a v tuhle chvíli, kdy musíme jako klub být pro veřejnost zavření, nám to vyhovuje," dodal Cross v pozvánce na sociálních sítích. "Sháníme tedy na každý den komparz bez nároku na honorář, který bude každý den hrát návštěvníky klubu. Jde o hodiny záběrů na tančící a bavící se lidi," dodal.

Prymula se zlobí

Podle Prymuly bylo jednání klubu jen pokus o výsměch. "Toto je aktivita naprosto nežádoucí a myslím si, že to nakonec neproběhne. Beru to jako výsměch a příklad toho, jak bychom k opatřením neměli přistupovat. Nařízení neděláme kvůli tomu, abychom někomu otravovali život, ale abychom zastavili růst nakažených,“ řekl Prymula pro web iDNES.cz.

K natáčení studentského filmu se vyjádřili i hygienici, kteří akci považují za krajně nevhodnou a vše prověřují. "V případě skutkových zjištění porušení v současnosti platných mimořádných opatření, jejichž cílem je zlepšení stávající nepříznivé epidemiologické situace onemocnění covid-19, nelze vyloučit udělení finančních postihů,“ objasnil pro iDNES.cz mluvčí pražské hygieny Zbyněk Boublík. Jak ale uvedl hudební klub Cross, komparz se již nekoná a opatření se tak neporuší.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy