Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Dvojčata Klímova prodloužila neporazitelnost Hradce. Plzeň přetlačila Boleslav, slaví i Olomouc

Zleva Jakub Herman ze Zlína a Jakub Orsava z Hradce Králové. foto: ČTK

Aktualizováno
Plzeň/Zlín - Tři zápasy, devět bodů. Hokejisté Hradce Králové zůstávají v novém ročníku Tipsport extraligy i nadále stoprocentní. Tentokráte si poradili se Zlínem a vyhoupli se do čela tabulky. Plzeň na domácím ledě zdolala Mladou Boleslav 4:2, Olomouc uhájila těsné vedení a porazila Pardubice 3:2. Ostatní tři plánované zápasy byly kvůli koronaviru v týmech Litvínova, Brna a Vítkovic odloženy.
  19:59

Stejná písnička jako loni. Zlínským Beranům se na začátku nové sezony naší nejvyšší hokejové soutěže opět nedaří. Svěřenci trenéra Svobody prohráli i své třetí utkání, tentokráte na domácím ledě nestačili na Hradec Králové 2:3 a v tabulce se krčí na posledním místě. 

Hráči Plzně se radují z gólu.
Fanynka na utkání Olomouc - Pardubice.

Výhru Mountfieldu, který naopak vede extraligu, řídili synové vítěze Stanley Cupu Petra Klímy. Už v první minutě otevřel skóre Kelly a nedlouho poté se prosadil také jeho bratr Kevin. 

Zlínu se podařilo utkání pouze zdramatizovat, Východočeši tak po třech kolech stále nepoznali hořkost porážky. V neděli je čeká těžká prověrka proti Bílým Tygrům z Liberce, Zlín jede do Pardubic. 

Mladá Boleslav se znovu po týdnu vydala na západ Čech.  A i napodruhé odjela s prázdnou. Plzeň, stejně jako minulý pátek Karlovy Vary, sice výrazně přestřílela, ale na body to nestačilo. 

Činy, které povýší hvězdy na legendy. Frajer Stamkos napsal další neuvěřitelný příběh NHL

Vítězství indiánů poměrem 4:2 řídil Tomáš Mertl. Centr elitní formace potvrdil dobrou formu a postaral se o dvě branky, u kterých mu asistoval tradiční parťák a nejproduktivnější hráč základní části předchozího ročníku Milan Gulaš. 

Pardubičtí hokejisté chtějí zahnat nedávné nezdary. Do nové sezony vstoupili s velkými ambicemi, ale ve třetím kole museli skousnout další nepříjemnou porážku. Tentokráte padli na ledě houževnaté Olomouce. 

Mora je každoročně pasována mezi hlavní outsidery, ale poctivým a důrazným hokejem dokáže zatopit každému. Bránění těsného náskoku nedělá Hanákům problém, což se ukázalo také proti Dynamu. Hlavní hvězdou zápasu byl dvougólový střelec Jan Knotek. 

3. kolo hokejové extraligy

PSG Berani Zlín - Mountfield Hradec Králové 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. D. Nosek (Honejsek), 39. Gazda (Honejsek) - 1. Kelly Klíma (J. Sklenář), 5. Kevin Klíma (Perret), 24. Cingel. Rozhodčí: Šír, Sýkora - Špůr, Ondráček. Vyloučení: 5:2, navíc Kubiš (Zlín) 10 min. Bez využití. Diváci: 499 (omezený počet).

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 23. Eberle (P. Straka, Vráblík), 29. Budík (Eberle, P. Straka), 33. Mertl (Gulaš, F. Suchý), 43. Mertl (Gulaš, P. Musil) - 28. Ševc (O. Najman), 52. P. Kousal (O. Najman). Rozhodčí: Pražák, R. Svoboda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. J. Káňa II (Kucsera, Kolouch), 35. J. Knotek (Handl), 44. J. Knotek (Nahodil, Škůrek) - 18. Tybor (R. Kousal, Blümel), 54. Holland (J. Mikuš). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 2:4, navíc Švrček (Olomouc) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Autoři: ,