Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Marek z MasterChefa je ve vězení: Ujížděl policejním vozidlům a schovával se ve křoví

Marek z MasterChefa je ve vězení: Ujížděl policejním vozidlům a schovával se ve křoví
Zdroj: Instagram/Marek Kühnel
+ Další fotografie
pirát silnic
Po účasti v kulinářském pořadu MasterChef se Marek Kühnel stal pirátem silnic. Před pár dny ho přes dva okresy honilo několik policejních aut. Marek totiž jejich výzvy k zastavení ignoroval. Poté, co byl zadržen ve svém úkrytu ve křoví, u něj byla zjištěna přítomnost omamných látek. Za honičku si odsedí několik měsíců.

Šestadvacetiletý Marek Kühnel z loňského MasterChefa si musí odpykat deset měsíců nepodmíněně za mřížemi. Navíc má zákaz řízení motorových vozidel. Litoměřický deník o tom informovala mluvčí soudu Halka Lacinová. Kuchař z kulinářské show začal v pondělí před desátou hodinou večer ujíždět policistům, kteří ho chtěli zastavit. Honička začala nedaleko Milešova.

„Do pronásledování se zapojilo několik policejních hlídek. Řidič projel i přes zátarasy tvořené policejními vozidly a v agresivní a bezohledné jízdě, při které ohrožoval další účastníky silničního provozu, pokračoval přes Lovosice do Třebenic a dále pak přes Vlastislav, Mrsklesy, Velemín a další obce až do Ústí nad Labem,“ popsal Litoměřickému deníku mluvčí policie Daniel Vítek s tím, že auto Marek zastavil až v Lukavci, kde se schoval do křoví. "Po bezmála půlhodinovém pronásledování byl zadržen,“ objasnil Vítek a dodal, že byla dokonce poškozena dvě policejní auta.

Marek měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle. „Navíc měl soudem uložený trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel a už byl za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ze kterého mu bylo sděleno podezření i nyní, v minulosti několikrát odsouzen,“ dodal mluvčí.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy