Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Příklad pro ostatní. Německá plavkyně se stala první paralympioničkou na titulní straně Playboye

Sport

  5:00aktualizováno  5:24
Praha - Plavkyně Elena Krawzowová má doma dvě zlaté medaile ze světových šampionátů a stříbro z londýnské olympiády v roce 2012. Šestadvacetiletá německá prsařka ale na sebe v poslední době upozornila úplně jiným způsobem. Jako první hendikepovaná sportovkyně se totiž objevila na titulní straně pánského časopisu Playboy.

Elena Krawzowová je první paralympioničkou na titulní straně Playboye. foto: Instagramový profil Eleny Krazwowové.

Krawzowová trpí Stargardtovou chorobou, dědičným onemocněním sítnice, kvůli němuž disponuje pouze tříprocentním viděním. O to obdivuhodnější je, že se vrhla právě na plavání. A ve své disciplíně patří k nejlepším.

Elena Krawzowová je první paralympioničkou na titulní straně Playboye.
Elena Krawzowová je první paralympioničkou na titulní straně Playboye.

Když přišla nabídka na focení pro zářijové vydání německé verze populárního pánského časopisu, rodačka z Kazachstánu neváhala: „Takovou příležitost jsem nemohla odmítnout a nechat si ji ujít. Jsem pyšná, že jsem první paralympioničkou na titulní straně Playboye.“

Der neue Playboy erscheint diesen Donnerstag. Auf dem Cover: Elena Krawzow - Schwimmstar und Gold-Hoffnung bei den Paralympics.
#playboygermany #alleswasnmännerlieben

9. září 2020 v 0:32, příspěvek archivován: 25. září 2020 v 12:41

Krawzowová si dva dny před objektivy náramně užila. „Vždycky jsem si chtěla vyzkoušet roli profesionální modelky. To se mi splnilo a bylo to skvělé. Musím říct, že mě překvapila pozitivní zpětná vazba od fanoušků,“ pochvalovala si.

Pohledná Češka patří k nejlepším na světě v exotickém sportu. Sní o startu na olympiádě

Německá plavkyně ale prozradila, že zisk popularity nebyl hlavním důvodem, proč tuto nabídku přijala. Především chtěla ukázat, že i lidé se zdravotním postižením si mohou plnit své sny. 

„Sice nejsme jako většina, ale chci, aby i hendikepovaní lidé mohli dělat naprosto cokoliv a nemuseli se skrývat. Chci jít příkladem a pokusit se dosáhnout větší tolerance ve společnosti. Různorodost je její součástí a právě tolerance nás posouvá dál,“ řekla Krawzowová.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!