Premier League - preview 3. kola

26.09.2020, 08:35, aktualizováno 28.09.2020, 08:35
Previews
Fulham po svém návratu mezi elitu zatím čeká na první body a nyní se minimálně jeden pokusí uloupit ze souboje s Aston Villou. Druhý dnešní zápas pak bude poutat hodně velkou pozornost, mistrovský Liverpool čeká duel proti vítězi FA Cupu Arsenalu...
Fulham FC - Aston Villa  (pondělí 18:45)
Atypický program nového ročníku Premier League pokračuje v třetím kole dvěma pondělními dohrávkami, přičemž tou první bude souboj ligového nováčka s tím loňským, tedy Fulhamu s Aston Villou. Jak tento zápas, tak následující šlágr mezi Liverpoolem a Arsenalem, byly navíc kuriózně na poslední chvíli přesunuty o čtvrthodinu dříve, aby byly v souladu s aktuálním nařízením uzavření britských hospod a restaurací.

Oba týmy se musí vypořádat s náročným zápasovým programem kvůli pokračující účasti v ligovém poháru, kde se Fulham utká ve čtvrtek se svým loňským druholigovým rivalem v boji o postup Brentfordem a Aston Villa v tentýž den přivítá na své půdě Stoke City. Přestože je však ligová sezona na samém počátku, lze argumentovat, že tento vzájemný duel je ještě důležitější, neboť může v konečném součtu výrazně ovlivnit případný boj těchto celků o záchranu. V lepší pozici jsou momentálně Villans, kteří těsnou výhrou nad oslabeným Sheffieldem United získali první body do tabulky, na které Fulham naopak po dvou prohrách stále čeká.

Manažer Fulhamu Scott Parker se nechal slyšet, že jeho tým nemá žádné zdravotní potíže, a tak lze očekávat, že se od sebe v příštích dnech může základní sestava Cottagers výrazně lišit. Po vynechaném zápase s Leedsem by se například mohl opět v úvodní jedenáctce objevit kapitán Tom Cairney. Také Parkerův protějšek Dean Smith má z čeho vybírat - po pohárové výhře nad Bristolem City lze očekávat opětovné nasazení odpočatých tahounů Grealishe, Mingse, McGinna nebo nových posil Ollieho Watkinse a Bertranda Traorého s brankářem Emilianem Martínezem, jenž se stal díky chycené penaltě a čistému kontu hrdinou hned ve svém debutu v novém klubu.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Aréola - Tete, Hector, Ream, Bryan - Reed, Zambo Anguissa - Kamara, Reid, Cavaleiro - Mitrović
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Konsa, Mings, Targett - McGinn, Luiz, Hourihane - Trézeguet, Watkins, Grealish
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.40 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Liverpool FC - Arsenal FC  (pondělí 21:00)
Třetí ligové kolo anglické nejvyšší soutěže uzavře očekávaný duel Liverpoolu s Arsenalem, který si v posledních měsících na obhájce titulu překvapivě dokázal opakovaně vyšlápnout, a tak mají Reds svému pondělnímu soupeři co vracet. Za zmínku na úvod stojí dodatečná změna zahajovacího výkopu o čtvrthodinu dříve na 21:00 kvůli nařízení britské vlády uzavřít hospody a restaurace s úderem jedenácté hodiny večerní a utkání se tak mohlo stihnout zavčasu dohrát před tímto limitem.

Jak již bylo zmíněno výše, Arsenal se pod vedením nového kouče Mikela Artety dokázal vybičovat k nejednomu zaskočení papírového favorita, o čemž se samotný Liverpool přesvědčil hned dvakrát. Nejprve "Kanonýři" výraznou měrou přispěli k tomu, že liverpoolští po prohře na Emirates Stadium nezakončili svou fantastickou ligovou sezonu celkovým trojciferným bodovým ziskem, a poté na úvod nové sezony vyzněl lépe pro londýnský klub i zápas Community Shieldu mezi ligovým šampionem a vítězem FA Cupu, který Arsenal opanoval díky trefa Piérra-Emericka Aubameyanga 1:0.

V obou případech však platilo, že více ze hry měli svěřenci Jürgena Kloppa a jen díky notné dávce štěstí podpořené výtečnými zákroky brankáře Emiliana Martíneze se Arsenalu podařilo udržet počet inkasovaných branek na minimu. Nyní na Anfield Road lze očekávat, že se pověstné nůžky ve výkonech obou mužstev rozevřou ještě více a jednoznačným favoritem tak zůstávají domácí, přestože se budou muset obejít bez kapitána Jordana Hendersona, jenž se nestihl dát do pořádku po utrpěném zranění v posledním kole s Chelsea.

Hendersonova absence by mohla znamenat první start v základní sestavě pro letní posilu Thiaga Alcantaru, jenž anglického středopolaře v druhém poločase na Stamford Bridge nahradil, ovšem dle aktuálních informací britských médií má i španělský záložník drobné zdravotní potíže a jeho účast v pondělním utkání je v ohrožení. To samé platí i pro brankáře Alissona a jistý není ani start stopera Joea Gomeze, jehož však minule ve středu obranu zdatně zastoupil obvyklý defenzivní štít Fabinho.

To Arsenal je na tom se zdravotním stavem svých hráčů o něco lépe, neboť by se do jeho sestavy mohl vrátit Kieran Tierney, jenž si přivodil potíže s tříslem na předzápasové rozcvičce v minulém zápase s West Hamem, ale nyní by již měl být opět připraven naskočit. "Kanonýři" navíc obstáli v nelehkém pohárovém měření sil na půdě Leicesteru i bez obvyklých tahounů Aubameyanga s Lacazettem či Willianem, kteří tak mohou být na pondělní zápas řádně odpočatí. Mimo hru zůstávají jen obránci Mustafi, Sokratis, Cédric, Marí, Chambers a mladý útočník Martinelli.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Fabinho, Van Dijk, Robertson - Keita, Thiago, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Gabriel, Luiz, Tierney - Bellerín, Ceballos, Xhaka, Maitland-Niles - Willian, Lacazette, Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.76 - 6.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sheffield United - Leeds United  (neděle 13:00)
Tým, v jehož zápasech padá nejméně branek, přivítá naopak nejofenzivnější celek. Loňský nováček ze Sheffieldu se bez bodu a bez gólu krčí ve spodních patrech tabulky, zato postupující z Championshipu Leeds už dokázal zvítězit a nasázet hned sedm gólů.

Blades v prvním kole narazili na loňského konkurenta Wolves, o šanci na body však prakticky přišli už v úvodu, když v šesté minutě prohrávali 0:2. Dojem nenapravili ani na hřišti Aston Villy, kde od dvanácté minuty hráli v deseti, pak neproměnili penaltu a po pauze inkasovali jediný gól zápasu. Mezitím navíc v Burnley vypadli z Ligového poháru.

Peacocks zakončili minulou sezónu sérií osmi zápasů bez porážky a v odvážném a bojovném duchu vstoupili i do té nové. V Liverpoolu jim ještě nestačilo ani třikrát vyrovnat a prohráli 4:3, proti Fulhamu však stejným poměrem zvítězili. Hned trojice hráčů Leedsu (Bamford, Costa, Klich) se navíc se shodnou bilancí dvou gólů a jedné asistence řadí mezi nejproduktivnější hráče ligy.

V Premier League se oba celky naposledy střetly v roce 1994, v Championshipu na sebe ale častokrát narážely. Poslední série jejich vzájemných zápasů přinesla větší úspěchy Sheffieldu United, který zvítězil třikrát a jen jednou prohrál.

Domácí se musí obejít bez potrestaného Egana, kromě něho by měl chybět jen Mousset. Hosté nadále nemohou počítat s Hernándezem a Forshawem.
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Basham, Ampadu, O'Connell - Baldock, Lundstram, Berge, Fleck, Stevens - McGoldrick, Burke
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Koch, Cooper, Dallas - Phillips - Costa, Roberts, Klich, Harrison - Bamford
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.40 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Newcastle United  (neděle 15:00)
Nedělní program třetího kola nabídne s úderem patnácté hodiny duel Tottenhamu s Newcastlem, které mají zatím v tabulce shodně po třech bodech po dvou velice odlišných výkonech a pohárových úspěších. Zatímco Newcastle si po domácím debaklu od Brightonu beze zbytku spravil chuť v ligovém poháru, Spurs nechali na úvodní nezdar s Evertonem zdárně zapomenout jak drtivou výhrou nad Southamptonem, tak postupem do dalších kol Evropské ligy i ligového poháru.

Nutno ovšem podotknout, že v případě Carabao Cupu tottenhamští postoupili bez boje kvůli potížím jejich protivníka Leyton Orientu s koronavirovou nákazou v týmu. I tak se ale José Mourinho nenudil, neboť jeho tým musel absolvovat výjezd do Severní Makedonie na půdu tamní Shkendije, odkud si po výhře 3:1 odváží postup do posledního kvalifikačního předkola. V něm se Spurs utkají s Maccabi Haifa, ovšem ještě předtím je v extrémně nahuštěném záříjovém programu prověří vedle Newcastlu i Chelsea.

Už jen proto lze očekávat, že Mourinho sáhne k jisté rotaci kádru, byť se portugalský kouč nechal slyšet, že na hrot útoku nemá za kapitána Harryho Kanea adekvátní náhradu, a pokud bude anglický reprezentant sám ochoten nastupovat, objeví se v každém jednotlivém zápase. Prozatím Spurs nepomohou ani čerstvé letní posily z Realu Madrid v podobě navrátilce Garetha Balea a Sergia Reguilóna, kteří se teprve dostávají do zápasové kondice.

Také hosté se musí vypořádat s několika otazníky v sestavě, neboť zdravotní stav Jamala Lewise a Allana Saint-Maximina zůstává přinejmenším nejistý po jejich předčasném odchodu z předešlého ligového střetnutí s Brightonem, jež dopadlo neslavnou prohrou Magpies 0:3. O to hůře následně proti týmu Stevea Bruce dopadl v ligovém poháru Morecambe ze čtvrté nejvyšší soutěže, který utržil dokonce debakl 7:0. V tomto zápase si přivodil potíže se stehnem pro změnu stoper Ciaran Clark a mimo hru zůstávají i nadále brankář Martin Dúbravka či Paul Dummett, Matty Longstaff a Dwight Gayle.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Doherty, Sánchez, Dier, Davies - Hojbjerg, Winks - Moura, Lo Celso, Son - Kane
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Darlow - Manquillo, Lascelles, Fernández, Lewis - Shelvey, Hayden - Hendrick, Almirón, Saint-Maximin - Wilson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.83 - 7.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Leicester City  (neděle 17:30)
Překvapivým lídrem anglické Premier League je po dvou kolech Leicester. Udržet tuto výsadu i po kole třetím bude však těžký oříšek, neboť nadcházejícím soupeřem lišek je vicemistr z Manchesteru.

Citizens kvůli opožděnému konci minulé sezóny vstoupili do sezóny až o týden později. A začali v těžkém zápase vítězně, ve Wolverhamptonu díky trefám De Bruyneho, Fodena a Jesuse vyhráli 3:1. Úspěšní byli i ve čtvrtečním utkání Ligového poháru, v němž porazili Bournemouth 2:1. I tentokráte se trefil mladý Foden.

"Přístup mých hráčů po krátké letní přestávce je výtečný. Navrátit se tak brzy po turnaji v Portugalsku není ideální, ale prozatím bych od hráčů nemohl žádat více. Každý trénink probíhá na vysoké úrovni, navíc jsme dobře zahráli proti Wolves i v Carabao Cupu. Dobrý start, ale do cíle chybí ještě hodně," říká manažer Pep Guardiola.

Foxes neměli na úvod zrovna nejtěžší los, přesto jsou jasné výhry dobrým základem pro zbytek sezóny. Nejprve vyhráli o tři branky na půdě West Bromwiche, následně v šestigólové přestřelce zdolali Burnley. Kaňkou na výkonech je středeční zápas EFL Cupu, se kterým se totiž Rodgersovi svěřenci rovnou rozloučili poté, co nestačili na Arsenal.

"Je vždy důležité obnovit v hráčích motivaci, což se nám povedlo. Měli jsme těžká utkání, nováček a Burnley, což jsou týmy, které vám nic neusnadní. Vyhráli jsme oba zápasy s dobrými výkony a nyní bychom si to chtěli přenést do dalšího utkání. Proti Manchesteru City se však vždy hraje obtížně, mají světové hráče i manažera, což dělá tyto zápasy náročnými," varuje Brendan Rodgers.

Bilance vzájemných zápasů hovoří jednoznačně ve prospěch Citizens - ti vyhráli třikrát v řadě, navíc slavili v osmi z devíti předchozích případů. V posledním utkání na King Power Stadium rozhodl o tříbodovém zisku Jesus.

Brazilský útočník ovšem tentokráte bude Pepu Guardiolovi chybět, stejně tak stoper Laporte. Hosté se musí obejít bez Ndidiho a Pereiry, naopak se po trestu vrací Evans.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Aké, Mendy - Rodri, Fernandinho - Mahrez, De Bruyne, Foden - Sterling
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Castagne, Evans, Söyüncü, Justin - Mendy - Pérez, Tielemans, Praet, Barnes, Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 6.09 - 9.68
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Wolverhampton Wanderers  (neděle 20:00)
Po povedeném závěru minulé sezóny si fotbalisté West Hamu zřejmě nepřenesli formu i do ročníku nového. Šanci na zápis prvních bodů budou mít na závěr nedělního programu, kdy hostí Wolves.

Hammers mají za sebou těžký zápas na Arsenalu, kterému po boji podlehli 2:1. Mrzet je však může zejména úvodní domácí utkání proti Newcastlu, na nějž nestačili 0:2, přičemž obě branky obdrželi ve druhé půli. Pozitivem jsou alespoň hned dva postupy v Ligovém poháru, v němž si Kladiváři jednoznačně poradili s Charltonem i Hullem.

Vlci měli na úvod sezóny velmi těžký los, se kterým se popasovali napůl úspěšně. Ze Sheffieldu díky brzkým trefám Saisse a Jiméneze přivezli tři body, o týden později jim ani Jiménezova trefa nestačila na úspěch proti Manchesteru City. Mezitím navíc nezvládli pohárový zápas se Stoke.

V posledních dvou sezónách, kdy na sebe tyto celky zase pravidelně naráží, je jednoznačně úspěšnějším mužstvem Wolverhampton. Ten. všechna čtyři utkání vyhrál, za tu dobu navíc ani jednou neinkasoval.

Domácí nebudou mít kvůli koronaviru na lavičce manažera Davida Moyese, jehož nahradí Alan Irvine. Ten nemůže počítat s dalšími pozitivně testovanými Diopem a Cullenem, naopak Noble je týmu znovu k dispozici. Hosté už mohou nasadit novou posilu Semeda, naopak Marcal s velkou pravděpodobností do zápasu nezasáhne.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.43 - 3.31 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brighton & Hove Albion - Manchester United  (sobota 13:30)
Fotbalisté Brightonu v rámci třetího kola Premier League hostí Manchester United. Rudí ďáblové mají z prvního kola co napravovat, zatím jsou totiž patnáctí. Brighton je po jedné výhře a jedné porážce osmý.

Brighton zahájil sezonu doma proti hodně posílené Chelsea a favorit z Londýna vyhrál 3:1. Za Racky reagoval na branku Jorginha z penalty Leandro Trossard, za Blues však poté přidali branky James a Zouma. Minulý víkend však musel být kouč celku z jihu Anglie spokojený. Jeho svěřenci totiž vyhráli 3:0 v Newcastlu, když se dvakrát trefil Maupay a jednou Connolly. Proti United budou chybět Andone, Bissouma, Izquierdo a Walton. "Jejich letní příprava na novou sezónu byla zkrácena a my jsme to možná viděli minulou sobotu proti Crystal Palace. Ale stále jsou silným soupeřem," uvedl na adresu příštího soka hlavní kouč Brightonu Graham Potter.

United určitě nezahájili nový ročník tak, jak by si představovali. Snad jedinou pozitivní věcí na domácí porážce 1:3 s Crystal Palace mohl být gól nejčerstvější letní posily Donnyho van de Beeka. Jinak se však trefoval hostující tým, konkrétně Townsend a dvakrát Zaha. Ayew navíc neproměnil penaltu. V dalším utkání nebudou k dispozici Jones, Romero a Tuanzebe. "Budeme lepší a lepší a silnější a silnější. Nemůžeme však čekat a říci si, že do tří týdnů to bude v pořádku. Musíme začít bodovat hned," prohlásil manažer United Ole Gunnar Solskjaer.

Poslední vzájemný duel United vyhráli 3:0 po dvou gólech Fernandese a jednom Greenwooda.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Mat Ryan - White, Dunk, Webster - Lamptey, Lallana, Pröpper, Alzate, Solly March - Maupay, Trossard.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw - Pogba, Matic - Greenwood, Bruno Fernandes, Rashford - Martial.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.43 - 4.12 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Crystal Palace - Everton FC  (sobota 16:00)
Everton zahájil sezonu velice nadějně a po dvou kolech drží stoprocentní zisk. Stejně je na tom také Crystal Palace, tudíž je jasné, že jedno z mužstev, které se v sobotu představí v Selhurst Parku, přijde poprvé o body.

Nastal čas se zase obávat Evertonu? Klub z Liverpoolu, jenž své zlaté období prožil v období konzervativní vlády Margaret Thatcherové, se v posledních letech neúspěšně snažil probít mezi nejužší anglickou špičku. Letos by však po příchodu zvučných posil, mezi nimiž vynikají záložníci Allan s Jamesem Rodríguezem, mohl pomyslné hradby elity pobořit. Rozhodně není na místě dělat ukvapené závěry, nicméně úvodní kola dodala užitečné indicie.

Toffees totiž zahájili sezonu Premier League nad očekávání dobře. Na úvod si vyšlápli na londýnský Tottenham a nečekaný zisk záhy potvrdili jasnou výhrou nad nováčkem soutěže West Bromwichem Albion. Naděje vzbuzují také individuální výkony. Brilantně se v Anglii uvedl Rodríguez a Dominic Calvert-Lewin se zase se čtyřmi góly dělí o vedení v tabulce střelců společně s Heung-min Sonem.

K zahození však není ani forma Crystal Palace. Orli mají podobně jako Everton na svém kontě šest bodů, když si poradili se Southamptonem a nečekaně též s Manchesterem United. V obou duelech skóroval Wilfied Zaha, který se třemi přesnými zásahy celkově nahání Calverta-Lewina se Sonem. Gratulovat si ale může také obrana Eagles, jež za 180 minut propustila do vlastní brány jediný míč.

Defenziva Palace drží navzdory rozsáhlé marodce v zadních řadách. Zdravotní patálie sužují Garyho Cahila, Jamese Tomkinse, Patricka van Aanholta i Nathana Fergusona. Fit už je naopak útočník Christian Benteke. Také Toffees schází duo obránců Mason Holgate s Jarradem Branthwaitem, hrát pravděpodobně nebude ani záložník Fabian Delph.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Kouyaté, Sakho, Mitchell - Townsend, McCarthy, McArthur, Schlupp - Zaha, J. Ayew
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Mina, Digne - Gomes, Allan, Doucouré - Rodríguez, Calvert-Lewin, Richarlison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.57 - 3.36 - 2.24
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Bromwich Albion - Chelsea FC  (sobota 18:30)
Obrana West Bromwiche zatím hoří jako papír a Baggies tak uzavírají tabulku nejvyšší anglické soutěže. I proto si však WBA vyhlédli Branislava Ivanoviće, jenž se do Premier League může vrátit v zápase proti svému někdejšímu zaměstnavateli Chelsea. Londýňané mají po minulém kole co napravovat a možná se vytasí s novou gólmanskou jedničkou.

Po počátečním natěšení začíná návrat do Premier League West Bromu hořknout. WBA ani v jednom zápase jasně nestačilo na své oponenty - od Leicesteru dostali Baggies tři branky, aniž by sami jedinou vsítili. Evertonu již svěřenci manažera Slavena Biliće vstřelili tři góly, jenže soupeř z Liverpoolu odpověděl hned pětkrát. Kvůli souhrnnému skóre 2:8 tak Albion sídlí na posledním místě tabulky.

Chelsea se již z bodů v této sezoně radovala, když v prvním kole zvítězila v Brightonu 1:3. Týden nato ale přišel mnohem těžší test s negativním výsledkem. Blues vyzvali na vlastním hřišti obhájce titulu Liverpool a plány se jim začali sypat poté, co stoper Andreas Christensen obdržel červenou kartu. Následně navíc začal úřadovat útočník hostů Sadio Mané. Ten nejprve otevřel skóre hlavičkou, aby následně využil chybu rozehrávajícího brankáře Londýňanů Kepy, po níž Mané upravil na konečných 0:2.

Nešlo přitom rozhodně o první Kepovu hrubici v dresu Blues. Španělský gólman je naopak svými minelami velmi dobře znám a příznivcům Chelsea delší dobu brnká na nervy. I proto se vedení londýnského celku rozhodlo zareagovat a přivedlo Kepovi konkurenci v podobě senegalského reprezentanta Édouarda Mendyho, jenž přišel z francouzského Rennes.

Hostům budou kromě vykartovaného Christensena scházet také ofenzivní lídři Hakim Ziyech s Christianem Pulisicem. Také WBA přišel v minulém kole o jednoho hráče kvůli červené kartě, bývalý zadák Arsenalu Kieran Gibbs si tedy proti někdejšímu londýnskému rivalovi nezahraje. Hrát nebude ani Conor Gallagher, jenž u Baggies hostuje právě z Chelsea. Mimo hru zůstává stoper Ahmed Hegazy, který se nicméně alespoň vrátil do tréninku.

Oba kluby se v historii Premier League utkaly již čtyřiadvacetkrát. Chelsea se z vítězství radovala hned v osmnácti případech. V posledních třech utkáních na stadionu WBA se z tří bodů vždy radovali Blues. Vše tedy zdánlivě hraje v jejich prospěch.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Furlong, Ajavi, Ivanović, O'Shea, Towsend - Pereira, Livermore, Sawyers, Diangana - Robinson
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - James, Zouma, T. Silva, Chilwell - Kanté, Kovačić - Mount, Havertz, Werner - Abraham
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.79 - 4.88 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Burnley FC - Southampton FC  (sobota 21:00)
Fotbalisté Burnley přivítají v rámci třetího kola Premier League na svém stadionu Southampton. Ani jednomu týmu se ještě letos nepodařilo bodovat, domácí jsou čtrnáctí, hosté dokonce až předposlední.

Burnley zahájilo sezonu na půdě silného Leicesteru, který nakonec zvítězil 4:2. Clarets poslal do vedení Chris Wood, brzy však srovnal Barnes. Poté si Pieters dal vlastní gól, trefil se Justin a bylo téměř rozhodnuto. Na Dunneho trefu rychle reagoval Praet, který stvrdil domácí vítězství. V dalším zápase budou chybět Cork, Gudmundsson a Mee. "Southamptonu se zatím příliš nedaří, ale na to se nesmíme dívat. Jsem moc rád, že Ashley Westwood podepsal nový kontrakt, snad se teď ukáže i na hřišti," uvedl kouč Burnley Sean Dyche.

Saints zahájili sezonu porážku 0:1 na půdě Crystal Palace, minulý týden nezvládli přestřelku se Spurs, když prohráli 2:5. Úvod zápasu ovládl VAR, který neuznal jeden gól domácích a dva hostí. Poté otevřel skóre Ings, kterého však zastínil Korejec Son, který vsítil čtyři branky. Z penalty se poté ještě trefil Harry Kane a Ings už jen upravil výsledek. Proti Burnley nenaskočí do hry Redmond. "Musíme ukázat, že jsme lepší, než jsme ukázali v prvních dvou kolech. Vyhrát tam (v Burnley) není snadné, ale pokusíme se," líčil manažer Southamptonu Ralph Hasenhüttl.

Poslední vzájemný duel Burnley vyhrálo 2:1 po trefách Ashleyho Westwooda a Matěje Vydry. Za Saints vyrovnával v první půli Danny Ings.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Bardsley, Long, Jimmy Dunne, Taylor - Pieters, Westwood, Brownhill, McNeil - Vydra, Wood.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Walker-Peters, Stephens, Bednarek, Bertrand - Ward-Prowse, Romeu - Armstrong, Djenepo - Ings, Adams.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 3.40 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Leicester City22007:26
2.Everton FC22006:26
3.Arsenal FC22005:16
4.Liverpool FC22006:36
5.Crystal Palace22004:16
6.Tottenham Hotspur21015:33
7.Manchester City11003:13
8.Brighton & Hove Albion21014:33
9.Aston Villa11001:03
10.Leeds United21017:73
11.Chelsea FC21013:33
 Wolverhampton Wanderers21013:33
13.Newcastle United21012:33
14.Burnley FC10012:40
15.Manchester United10011:30
16.West Ham United20021:40
17.Sheffield United20020:30
18.Fulham FC20023:70
19.Southampton FC20022:60
20.West Bromwich Albion20022:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1842)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele