Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Google bude po prezidentských volbách v USA blokovat volební reklamu

Svět

  8:59
Washington - Společnost Google bude po amerických prezidentských volbách, které se uskuteční 3. listopadu, na své platformě blokovat volební reklamu. S odvoláním na mluvčí Googlu o tom informovala agentura Reuters. Podle zpravodajského webu Axios napsal Google svým inzerentům, že nebude po volebním dni zobrazovat reklamy „odkazující na kandidáty, volby a výsledky voleb vzhledem k tomu, že se letos bude sčítat bezprecedentní množství hlasů.“
Google – ilustrační foto.

Google – ilustrační foto. foto: Reuters

Číňané se podle Facebooku chtějí vměšovat do amerických voleb, sociální síť blokuje falešné účty

Sociální sítě nyní čelí rostoucímu tlaku, aby nezobrazovaly reklamy šířící nepravdivé informace, jež by mohly ovlivnit volby. 

Facebook již oznámil, že přestane přijímat nové politické reklamy týden před volbami a odmítne reklamy, které budou deklarovat vítěze před oznámením oficiálních výsledků. Twitter zakázal politickou reklamu loni, zatímco Google dříve omezil způsoby, jakými mohou inzerenti cílit na konkrétní skupiny voličů.

Nová pravidla společnosti Google se zaměří na reklamy, které se výslovně týkají prezidentských voleb, a také na jakékoli jiné typy reklam, které odkazují na federální nebo státní volby. Týkat se podle webu Axios budou také reklam, které se zobrazují uživatelům na základě internetového vyhledávání s volební tematikou.

Autor: