Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

První sníh na Šumavě: Rozpustí ho déšť, další napadne v noci na neděli

První sníh na Šumavě: Rozpustí ho déšť, další napadne v noci na neděli
Zdroj: Pixabay
+ Další 4 fotografie
počasí
Jak meteorologové předpověděli, do Česka o víkendu dorazil první sníh a s ním i teploty pod 10 stupňů. Šumava se může pyšnit sněhovou pokrývkou, kterou meteorologové očekávají i v Krušných horách. Zatím ji pomalu rozpouští déšť, ale v noci ze soboty na neděli bude sněžit znovu...

Dagmar Honsová z Meteopressu redakci eXtra.cz už na začátku týdne poskytla informaci, že se o víkendu ukáže sníh a značne ochlazení. V nížinách sice žádné sněžení nikdo neočekával, zato na Šumavě, hlavně v okolí Kvildy, je úplně bílo. Podle Českého hydrometeorologického ústavu bude na Šumavě sněžit ještě v noci ze soboty na neděli.

"Na víkend začne do Česka proudit studený a vlhký vzduch, který výrazně srazí teploty a na vrcholky hor přinese i déšť se sněhem. Navíc, o víkendu bude foukat čerstvý vítr, takže naše pocitová teplota bude výrazně snižována," vylíčila pro eXtra.cz meteoroložka Honsová už v pondělí. ČHMÚ počítá se sněhem i v Krušných horách.

Obyvatelé Šumavy se mohou radovat ze sněhu, zbytek republiky bude zřejmě doma kvůli dešti. "Konec týdne přinese výrazné ochlazení – po pátečním přechodu studené fronty bude do Česka pronikat studený a vlhký vzduch od severozápadu, který srazí teploty oproti pracovnímu týdnu místy o více než 15 °C," uvedla pro eXtra.cz Honsová z Meteopressu.

Chladný a propršený víkend

Po babím létu přichází studené počasí, při kterém se člověk chce akorát zachumlat s čajem a například dobrou knihou do peřin. Obloha bude zatažená, víkend proprší - místy vydatně a trvale - a žádné vysoké teploty nečekejte, bude jen lehce přes 10 °C.

V sobotu bude zataženo s deštěm, na vrcholcích hor i déšť se sněhem. Noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C.

V neděli bude zataženo s deštěm, na vrcholcích hor déšť se sněhem nebo sněžení. Noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy