Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zdeněk Srstka by oslavil 85. narozeniny: Svůj život zasvětil pomoci zvířátkům

Zdeněk Srstka by oslavil 85. narozeniny: Svůj život zasvětil pomoci zvířátkům
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 18 fotografií
narozeniny
Ve věku 83 let svět opustil kaskadér, herec, moderátor a milovník zvířat Zdeněk Srstka. Trápily ho velké zdravotní obtíže a poslední chvíle svého života strávil v nemocnici. Od jeho úmrtí uběhl již rok a dnes by oslavil své 85. narozeniny.

Před rokem 29. července 2019 naposledy vydechl Zdeněk Srstka Každý na herce vzpomíná jako na muže s velkým srdcem, jenž pomáhal těm, kteří to nejvíce potřebují, a to zvířátkům. O jeho dobrosrdečnosti přesvědčil řadu lidí v pořadu Chcete mě?, kde pomáhal opuštěným pejskům a hledal pro ně nový domov. Tam účinkoval dlouhých pětadvacet let a naposledy ho moderoval šest měsíců před smrtí, v lednu 2019.

"Pořad ho držel při životě. Už natáčel jen pejsky, všechno ostatní jsme museli rušit. Měl to jednou za čtrnáct dní a ke konci se pak z natáčení dalších čtrnáct dní dostával. Nakonec pochopil, že televize už je nad jeho síly, tak mě prosil, ať zařídím, že v pořadu skončí,“ řekla dříve jeho milovaná žena Alena Srstková.

Sympatický herec se proslavil úspěšným snímkem Marečku, podejte mi pero!, kde od něj zazněla nezapomenutelná hláška "Hliník se odstěhoval do Humpolce". Svou hereckou kariéru započal v roce 1964 filmem Limonádový Joe Od té doby dostával řadu nabídek a objevil se tak například v Ať žijí duchové!, Adéla ještě nevečeřela nebo Čtyři vraždy stačí, drahoušku. Vystoupil ale také v několika seriálech jako Četnické humoresky, Sanitka, O zvířatech a lidech nebo Doktoři z Počátků.

Jeho zdravotní problémy nastaly v únoru 2019. Zdeněk Srstka špatně chodil a to mělo za následek, že přestal vycházet z domu. V důsledku velkého zhoršení jeho stavu byl na sklonku života převezen do nemocnice, kde také zemřel a odešel do hereckého nebe.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy