Hlavní obsah

508 PSE je nejvýkonnější produkční Peugeot v historii

Novinky, Milan Lažanský

Oddělení Peugeot Sport po několika předprodukčních konceptech odhaluje sériovou verzi nejvýkonnějšího Peugeotu historie. Model 508 Peugeot Sport Engineering kombinuje zážehovou šestnáctistovku s elektromotory.

Foto: Peugeot

Peugeot 508 PSE

Článek

Peugeot 508 ve svém sportovním provedení bude k mání jako liftback i kombi. Je součástí nové kampaně oddělení Peugeot Sport, které má nové logo a za dva roky se chystá na start 24hodinovky v Le Mans.

Vizuálně se sportovní divize prezentuje svítivě žluto-zelenou, která se na rozšířeném agresivním bodykitu objevuje na několika detailech. Aby však šlo o vkusnou kombinaci, z laků lze vybírat jen mezi černou, bílou a šedou. Zelenou najdete i uvnitř, interiéru dále dominují sportovní sedadla.

Peugeot 3008 prošel modernizací, má nový vzhled a noční vidění

AutoMoto

Peugeot 508 PSE se k systémovému výkonu 265 kW (365 koní) a točivému momentu 520 Nm dopracoval díky plug-in hybridnímu ústrojí. Kombinuje přeplňovanou zážehovou šestnáctistovku a dva elektromotory. Přední má 81 kW, zadní je o 2 kW silnější, jedná se tedy o vůz s pohonem všech kol.

V nejostřejším režimu zvládne zrychlení z nuly na 100 km/h za 5,2 sekundy, z 80 na 120 km/h zrychlí za tři sekundy, maximální rychlost je omezena na 250 km/h. Na elektřinu zvládne 508 PSE rychlost až 140 km/h.

Elektrická dodávka od Peugeotu dorazila na český trh, cenou překvapí

AutoMoto

Lithium-iontový akumulátor s kapacitou 11,5 kWh zajistí dojezd až 42 kilometrů na jedno nabití. Na nabíječce s výkonem 7,4 kW se baterie dobije za hodinu a čtyřicet pět minut.

Z automobilky v Mylhúzách začne vrcholný Peugeot 508 sjíždět ještě letos, datum uvedení na český trh včetně ceny zatím české zastoupení neuvádí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám