LaLiga - souhrn 3. kola

26.09.2020, 14:56, aktualizováno 27.09.2020, 22:51
Komentáře a souhrny
Barcelona si poradila s Villarrealem, zatímco Atlético Madrid na úvod sezóny rozstřílelo Granadu, proti které se dvakrát prosadila nová akvizice Luis Suárez. Vítězně odstartovala také Sevilla, která veze body ze hřiště Cádizu. Venku uspěly také Real Madrid, Athletic Bilbao nebo Real Sociedad, naopak Valencia pouze remizovala s Huescou...

FC Barcelona - Villarreal CF 4:0

27.09.2020 21:00

Góly: 15. Anssumane Fati, 19. Anssumane Fati, 35. Lionel Messi (pen.), 45. Pau Torres (vl.)

Rozhádaná-nerozhádaná. Barcelona dala trable stranou a pod premiérovým vedením Ronalda Koemana rozdrtila Villarreal 4:0. Hlavní hvězdou byl mladíček Ansu Fati, který za dvacet minut vstřelil dva góly. Prosadil se i hvězdný Lionel Messi a čtvrtý gól si "Žlutá ponorka" vstřelila sama.

Všichni fanoušci Barcelony byli zvědaví, jak si jejich oblíbený tým povede pod novým trenérem Ronaldem Koemanem a to bez odchozích hvězd - Vidala, Rakitiće, Arthura nebo Suáreze. Nizozemský stratég vsadil na ofenzivu Messi, Griezmann, Fati podporovanou ještě Brazilcem Coutinhem. Premiéru si odbyl i hostující kouč Unai Emery, ten však měl o svém prvním zápase poněkud jiné představy.

Skóre 0:0 vydrželo na Camp Nou jen do 15. minuty, než se poprvé v zápase prosadil mladíček Ansu Fati. Vynikající práci odvedl na levé straně hřiště Jordi Alba, který zatáhl balón až k brankové čáře a zpětnou přihrávkou našel z voleje střílejícího Fatiho, který se nemýlil. O pět minut později rozjela Barca další akci, kterou opět neomylně zakončil Ansu Fati. Villarreal vstoupil do zápasu zle a po dvaceti minutách ztrácel na Katalánce dva góly. Před utkáním klidný Unai Emery měl o čem přemýšlet.

Barcelona si dál na hřišti dělala co chtěla a po faulu Gaspara na nepolapitelného Fatiho se kopala penalta. Lionel Messi zvolil přízemní střelu a brankáře Asenja překonal. Poločas hrůzy pro Villarreal zakončil v nastavení Pau Francisco Torres, který si vstřelil vlastní gól. Už o poločase tak bylo vymalováno.

Unai Emery pochopitelně potřeboval zareagovat a do druhé půle poslal dva čerstvé hráče a samotná hra se přeci jenom zlepšila. Villarreal dokonce prostřednictvím Morena vstřelil gól, ale kvůli ofsajdu neplatil. V 65. minutě se ukázal i Messi, jeho dobrou ránu ale Asenjo vyrazil. Barcelona nemusela nikam spěchat, měla nahráno a stačilo výsledek jen udržovat. To se podařilo a zápas mohl skončit i vyšším rozdílem nebýt zákroků brankáře Asenja. Barcelona tak v prvním zápase pod Koemanem ukázala sílu a Villarreal rozdrtila 4:0.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Sevilla FC 1:3

27.09.2020 18:30

Góly: 48. Salva Sánchez - 65. Luuk de Jong, 90. Munir El Haddadi, 90+3. Ivan Rakitić

Hráči Sevilly dali rychle zapomenout na porážku v evropském Superpoháru s Bayernem Mnichov a v domácí lize si poradili s nováčkem Cádizem CF, přestože na začátku druhého poločasu prohrávali. Branky Andalusanů obstarali Luuk de Jong, Munir El Haddadi a Ivvan Rakitić.

Julen Lopetegui opět postavil do branky Maročana Yassina Bounoua, což nejspíše definitivně znamená, že Tomáš Vaclík je klubovou dvojkou. Už ve 2. minutě prověřil oporu Rojiblancos povedenou ranou José Mari. Na druhé straně dokonce Lucas Ocampos rozvlnil síť, ale kvůli předcházejícímu ofsajdu nebyla branka uznána.

Cádiz si to chtěl se Sevillou rozdat na rovinu, což se mu místy dařilo, ovšem na straně Andalusanů byla větší kvalita i zkušenosti. Ve 28. minutě měli domácí kliku, Óliver Torres byl po pasu Ocampose natolik rozeběhnutý, že z úhlu stačil jen orazíkovat tyčku! Dvě velké příležitosti pak měl i En-Nesyri, obě ale neproměnil a Cádiz tak trochu zázrakem držel poločasový výsledek 0:0.

O to větší šok to byl, když Cádiz na začátku druhého poločasu vstřelil první gól. Po výborném Pombově centru sklepl balón Negredo a Salvi zblízka propálil Bounoua. Cádiz měl i další možnost, ale tady už byl Maročan včas.

Odpověď Sevilly přišla po hodině hry, když centr Navase dopravil do sítě hlavou Luuk de Jong. Pro domácí by byla i remíza dobrá a nutno podotknout, že jí byli velmi blízko. Ještě v nastavení drželi nerozhodný stav, než se prosadil po milimetrové kolmici mezi stopery Munir El Haddadi. Sevilla v nastavení přidala ještě jeden gól a celkově zvítězila výsledkem 3:1. Autorem poslední trefy byl navrátilec Ivan Rakitić, kterému balón nezištně předložil Munir El Haddadi.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Celta Vigo 1:1

27.09.2020 18:30

Góly: 66. Sergi Guardiola (pen.) - 44. Iago Aspas

Nedělní utkání mezi Valladolidem a Celtou Vigo opět nabídlo remízu, ovšem tentokrát 1:1. Celtu Vigo poslal do vedení na sklonku prvního poločasu ve formě hrající Iago Aspas, ale konečné slovo učinil ve druhé půli z pokutového kopu Sergio Guardiola.

Vyrovnané utkání se očekávalo, vždyť předchozí dva duely skončily bezbrankovou remízou. Lepší výchozí pozici měla Celta Vigo, která ze dvou zápasů vybojovala čtyři body, oproti jedinému na straně Valladolidu.

Oba celky si začaly vytvářet šance po čtvrthodině hry. Jako první mohli udeřit hosté, po Aspasově prostrčení byl v tutovce Denis Suárez, který pálil nad branku. Na druhé straně zase Sergia Guardiolu vychytal brankář Villar. Domácí postupně přebírali iniciativu a chvílemi byli aktivnější, ovšem co to bylo platné, když ve 44. minutě udeřil Iago Aspas. Největší hvězda Celestes obdržela vynikající přihrávku a pelášila sama na brankáře Roberta, přičemž mu udělala kličku a chladnokrevně zakončila střelou do odkryté branky.

Vedení Celty přišlo jako blesk z čistého nebe, avšak Valladolid měl ještě spoustu času na vyrovnání. Klíčovým okamžikem druhého poločasu se stal pokutový kop po faulu Maqueda na Kikeho, po kterém se kopala penalta. Proměnil jí suverénním kopem do protipohybu brankáře Guardiola. Valladolid pak mohl i vyhrát, ale šanci čtvrthodinu před koncem poslal nad branku a nerozhodný výsledek 1:1 se až do konce nezměnil.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Granada CF 6:1

27.09.2020 16:00

Góly: 9. Diego Costa, 47. Ángel Correa, 65. João Félix, 72. Marcos Llorente, 85. Luis Suárez, 90+3. Luis Suárez - 87. Jorge Molina

Lepší debut si Luis Suárez snad ani nemohl přát. Jakkoli se mohlo zdát, že se Atlético teprve bude rozehřívat po delším spánku, nebylo tomu tak. Granadu naprosto suverénně zdemolovalo a svůj podíl na tom měl i El Pistolero.

Atlético mělo před sebou ostrou premiéru. A to nejenom proto, že poslední soutěžní duel hrálo v půlce srpna, ale také proto, že jeho aktuální soupeř se pyšnil skvělou formou. Atlético nasadilo do hry útočné duo Costa - Félix, zatímco největší jméno čekalo na lavičce. Luis Suárez, donedávna opora Barcelony. I Granada nechala jednoho bombera jen za postranní čarou, protože na lavičce začal duel Roberto Soldado.

Pokud se snad Granadě zdálo, že má v posledních týdnech formu a že by snad teoreticky náhodou mohla Atléticu konkurovat, stačilo domácím jen pár minut, aby svého soka vrátili na zem. Už v desáté minutě se totiž Simeoneho kádr poprvé prosadil. Ve vápně se k míči dostal Ángel Correa, který ho poslal před branku na Diega Costu. Zkušený bomber přesnou hlavičkou nedal brankáři Silvovi šanci.

Za dalších šest minut fauloval ve vápně obránce Domingos Duarte a sudí Javier Estrada bez zaváhání pískal pokutový kop. K němu se postavil Saúl Ñíguez, jenže si na Silvovi vylámal zuby! Nepovedlo se mu to ani z dorážky, protože před střelou uklouzl. Colchoneros prakticky nepouštěli svého soka k zakončení a brankář Oblak se poprvé zapotil až pět minut před koncem první půle. Víctor Díaz se ocitl sám na zadní tyči, jenže Oblak díky skvělému reflexu vyrazil míč na roh.

První půle možná nebyla zrovna nejatraktivnější, ale ta druhá, to byla naprostá lahůdka. Už tři minuty po návratu hráčů ze šaten lovil brankář Silva míč ze sítě. Dlouhý pas do vápna si zpracoval Ángel Correa, který míč zasekl a rychle poslal do protipohybu brankáře - 2:0.

Od šedesáté minuty se s góly doslova roztrhl pytel. Třetí branka byla opět luxusní. Correa vtrhl do otevřené obrany, Diego Costa jeho nahrávku šikovně nechal projít za sebe a tam si dnes výborně hrající João Félix obhodil protihráče. Pak už mu nedělalo potíže zavěsit - 3:0.

Velká chvíle, na kterou čekalo mnoho fotbalových fandů (snad kromě fanoušků blaugranas), nastala v 70. minutě. Na hřišti se místo Costy objevil Luis Suárez. A děly se věci. Rovněž střídající Marcos Llorente strávil na hřišti jen dvě minuty, když se po dalším rychlém brejku dostal až do vápna. Brankář Rui Silva už byl bezmocný, den otevřených dveří obrany Granady vesele pokračoval.

Ángel Correa dostal přihrávku do vápna a vyzkoušel to z úhlu, avšak mířil těsně vedle tyče. O pár vteřin později Luis Suárez upadl ve vápně a dožadoval se penalty, na což sudí nejprve přistoupil. VAR mu ale ukázal, že tady se o faul nejednalo. Nevadí, Suárez si poradil jinak.

Jeho výška ho nepředurčuje k tomu, aby byl nejlepším hlavičkářem, ale to mu nevadilo. V 86. minutě ho krásným pasem na zadní tyč oslovil Llorente a Suárez hlavou přeloboval brankáře.

O dvě minuty později obrana Atlética Madrid přeci jen trochu polevila, takže hosté po rychlé akci snížili zásluhou Jorgeho Moliny, ale poslední slovo měl opět novic na trávníku. Velmi rychlou akci na jeden dotyk ve čtvrté minutě nastavení zakončil Luis Suárez naprosto ukázkově k tyči a pečetil drtivou výhru colchoneros. Tak tady mě máte, fanoušci Atlética.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Athletic Bilbao 1:2

27.09.2020 14:00

Góly: 48. Kike - 40. Unai López, 87. Unai López

Baskické Bilbao velebí hrdinu Unaie Lópeze. Právě jeho dvě trefy mu totiž zajistily cenné tři body z utkání proti Eibaru. Ten se sice o body nenechal obrat snadno, ale nakonec přeci jen nestačil.

Bilbao hodlalo napravit pošramocenou reputaci ze zatím jediného odehraného utkání proti Granadě a ukončit čekání na první vstřelenou branku v nové sezoně. Dějištěm jeho počínání se stalo Estadio Municipal de Ipurua v Eibaru. A začal sympaticky, jenže jeho akce až příliš často končily na pozorné obraně domácího celku.

Zkušený bek Yuri Berchiche se po patnácti minutách dostal do zakončení po akci ze strany, jenže pálil těsně vedle vzdálenější tyče. Ani Eibar nechtěl zůstat pozadu a Inuj hledal velmi dobrým centrem nabíhající spoluhráče. Adresátem se nakonec stal Kike García, který se dokonce dostal až ke střele, jenže tváří v tvář brankáři Simónovi poslal míč jen nad bránu!

Po půlhodině hry mělo Bilbao další kliku. Centrovaný míč opět hledal Kikeho Garcíu, jenže zkušený forvard ani tentokrát nedokázal míč usměrnit do sítě. Brankář Dmitrović zatím rozhodně tolik práce jako jeho kolega neměl. Až ke konci poločasu. Nejprve jej pořádně protáhl Morcillo a sledoval lví skok domácího brankáře. O dvě minuty později mu už ale ani reflexy nestačily. Iñaki Williams obdržel na hranici ofsajdu přihrávku na levou stranu a v druhé vlně našel Unaie Lópeze. Ten si srovnal míč na střelu a umístil ji krásně k tyči - 1:0.

Sudí ještě chvíli brnkal hostujícím fandům na nervy a posuzoval možný ofsajd, ale nakonec usoudil, že gólu bylo docíleno regulérně. Domácí Eibar nutně potřeboval vzpruhu a předznamenali ji střídající León s Quiquem. A byl to povedený tah, protože Eibaru se povedlo srovnat jen pár minut poté. První centr do vápna odvrátila hostující obrana na roh a z něho se právě po centru Leóna hlavou konečně prosadil Kike García.

Dvacet minut před koncem se hostující fandové už už radovali. Po nahrávce Villalibreho se totiž Williams prodral do zakončení a povedlo se mu prostřelit brankáře Dmitroviće, jenže VAR tentokrát odhalil ofsajd, takže gól platit nemohl. Bilbau bod nestačil a blízko k vedoucí trefě měl Raúl García. Jeho dělovku ale brankář Dmitrović luxusním skokem zneškodnil.

Přece však se Bilbao dočkalo. Za svou evidentní snahu bylo odměněno až v 87. minutě, kdy už bylo nepravděpodobné, že by soupeř dokázal nějak reagovat. Po rychlé akci se míč dostal k Anderu Capovi, který jej ihned poslal na penaltu. Tam si seběhl Unai López a rozvlnil síť. Sudí sice ještě zkoumal na videu regulérnost branky, ale nakonec ji uznal. Extra dlouhé nastavení už Eibaru k ničemu nepomohlo.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Levante UD 1:3

27.09.2020 12:00

Góly: 38. Roberto Torres - 41. Gonzalo Melero, 77. Roger, 81. José Luis Morales

Levante překvapilo v Pamploně a domácí Osasuně nenechalo ani bod. Osasuna sice šla do vedení, jenže především díky skvělé druhé půli slaví tři body právě celek z Valencie.

Osasuna neměla problémy vtělit se doma do role favorita a od začátku utkání potvrzovala, že tři body jsou její jasnou prioritou. V jedenácté minutě se Robertu Torresovi povedlo krásným pasem oslovit nabíhajícího Adriána Lópeze, který už namířil míč do brány. Jenže gól neslavil, protože doslova na brankové čáře vykopával balon pohotový obránce Rubén Vezo!

Hosté chtěli srovnat krok aspoň v akcích a hodně blízko se dostal záložník Vukčević. Ten se totiž po rohovém kopu vyšrouboval ze všech nejvýš a hlavičkoval, jenže mířil těsně nad břevno! Jinak to ale z obou stran bylo hodně utahané a ospalé. Nudu v Pamploně narušila až 38. minuta. V ní brankář Herrera nakopl balon dopředu, hlavičkový souboj vyhrál Calleri a poslal jej k Lópezovi. Ten rychle patičkou vybídl k běhu Roberta Torrese a ten krásnou ranou k tyči nedal Fernándezovi šanci!

Jenže domácí nadšení nevydrželo moc dlouho. Přesně jen tři minuty. Pak totiž domácí obrana nechala trestuhodně nepokrytého Gonzala Melera, který si naběhl do vápna na pas od Josého Luise Moralese a placírkou z první zakončil přesně - 1:1.

Morales byl také prvním hráčem, který se odhodlal k zajímavější akci ve druhé půli. Jeho rána z 53. minuty ale zamířila přeci jen trošku mimo. A Levante přidávalo. Když na hodinkách hlavního arbitra odbyla 60. minuta, vřítil se Enis Bardhi do vápna a neskóroval jen díky perfektnímu vyběhnutí brankáře Herrery! Mnohem veseleji z pohledu hostí mohlo být v 68. minutě, kdy Navas trefil míč ve vápně rukou a byla nařízena penalta. Jenže ani zkušený Roger Martí skvělého brankáře Herreru nepřekonal.

Hostům se to povedlo až v 77. minutě. A opět u toho byl Roger Martí. Dlouhý míč zpracoval elegantně José Campaña a posunul do šance na Martího. Ten ani v obležení dvou protihráčů nezklamal. Osm minut před koncem si domácí navíc neodpustili další chybu, když zapomněli na volného Moralese. Toho krásným centrem ze strany oslovil Martí a Morales na zadní tyči doklepl míč do sítě.

Více informací k zápasu

Real Betis - Real Madrid 2:3

26.09.2020 21:00

Góly: 35. Aïssa Mandi, 37. William Carvalho - 14. Federico Valverde, 48. Emerson (vl.), 82. Sergio Ramos (pen.)

Už to vypadalo, že Betis i ve třetím zápase uspěje a proti mistrovskému Realu Madrid uhraje minimálně bod. Nestalo se. Bílý balet otočil výsledek a nakonec si z Andalusie odváží všechny body za výhru 3:2. Rozhodující branku přitom vstřelil z pokutového kopu kapitán Sergio Ramos v době, kdy Betis dohrával v početní nevýhodě.

Právě vyloučení Emersona v 67. minutě se ukázalo být klíčové. Real Madrid do té doby tahal za kratší konec, ale početní převaha mu pomohla výsledek otočit a poprvé v sezoně zvítězit.

Španělský šampión dobře věděl, že na Betisu to nebude žádná selanka a proto chtěl začít aktivně. To se mu podařilo a už po 120 sekundách rozvlnil síť z ofsajdu Karim Benzema. Na poprvé to sice nevyšlo, na podruhé už ano. Benzema napálil balón na přední tyč, kde Federico Valverde prostřelil Roblese a hosté z Madridu vedli 1:0. Real Madrid v aktivitě nepolevoval a v 15. minutě doslova odmítl dvoubrankový náskok Sergio Ramos, který zblízka sám před brankou nepochopitelně minul zařízení. Až Ramosova neproměněná tutovka Betis probrala a v tutovce pálil těsně vedle i Nabil Fékir.

Betis převzal iniciativu a ve 35. a 37. minutě překvapivě otočil vývoj. Nejprve ze vzduchu pod břevno skóroval Ajsa Mandi a hned po něm prostřelil Courtoise na přední tyči William Carvalho. Zaskočený Real se vrátil do hry o přestávce a hned na začátku druhého dějství srovnal. Benzemovu přihrávku na malé vápno si do vlastní sítě srazil Emerson. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že se Emerson zapíše do statistik zápasu ještě negativnějším písmem. Byl to totiž on, kdo zastavil nedovoleně jako poslední Joviće a od sudího uviděl červenou kartu. Celému incidentu ještě předcházelo Benzemovo břevno a utkání v závěrečné dvacetiminutovce nabíralo na zajímavých obrátkách.

Oslabený Betis dokázal vystrčit růžky, ale spíše už se koncentroval na defenzívu. Carvalhův nebezpečný pokus a Courtoisův zákrok byl spíše výjimkou. Domácí nakonec přišli o bodový zisk smolně. Marc Bartra ve snaze zabránit příležitosti se natlačil před Mayorala a nešťastně zahrál rukou, přičemž verdikt sudího byl nemilosrdný - penalta. Sergio Ramos zvolil oblíbenou variantu panenkovské penalty a strhl vedení na hostující stranu. Betis měl ještě pár minut na odpověď, ale v oslabení se na ní nezmohl a poprvé v sezoně prohrál.

Více informací k zápasu

Elche CF - Real Sociedad 0:3

26.09.2020 18:30

Góly: 55. Cristian Portu, 77. Adnan Januzaj (pen.), 90+4. Roberto López

Nováček padl i přes životní zápas svého brankáře. La Real na něj totiž nakonec našel recept a když už jednou odčaroval jeho kouzlo, nasázel mu další dvě branky.

Elche rozhodně nemělo snadnou úlohu, protože nyní hrálo svůj první duel v sezoně a hned proti týmu, který patří k těm nejzkušenějším v rámci ligy. Na trávníku byl samozřejmě kvalitativní rozdíl naprosto evidentní. Už ve třetí minutě se do zakončení hnal Alexander Isak, který si naběhl za obranu a sám před brankáře Badíou mířil jen těsně vedle. Stejný duel se odehrál také o čtyři minuty a se stejným výsledkem.

La Real svého soka vůbec nešetřil a dával mu docela zabrat. Jeho útoky působily nápaditě a jednoduše - aby taky ne, když máte v týmu hráče formátu Davida Silvy. Právě ten vymyslel průnikovou nahrávku na Portua, jehož tvrdou ránu musel Edgar Badía opět likvidovat. Ani obrana La Realu ale nebyla zrovna nejjistější. V 19. minutě podcenila pas do vápna a dravý Josan v pádu zakončoval přesně. Brankář Remiro ale předvedl vynikající reflexy.

Deset minut před koncem první půle si skvěle naladěný Isak dovolil parádu, když centr z kraje vápna tečoval patičkou, na kterou Badía těsně nedosáhl. Obrovská škoda, že zazvonilo břevno. Badía byl zatím jasným hrdinou Elche, které směrem dopředu téměř nefungovalo.

Real Sociedad vešel výborně také do druhé půle. Luxusní nahrávku od Silvy dostal Gorosabel a centroval na Mikela Merina, jenže Badía opět čaroval. Jenže ani on není všemocný. O pouhou minutu po tomhle zákroku sledoval akci Merina, který krásnou průnikovou nahrávkou nejen zesměšnil jeho obránce, ale také našel nabíhajícího Portua. Ten sice zakončoval z úhlu, leč přesně na zadní tyč - 1:0.

Po hodině hry však Elche málem srovnalo. Nino našel na hraně ofsajdu Pereho Milla, který měl před sebou vlastně prázdnou bránu. Hned pálil, jenže brankář Remiro se takzvaně na Haška roztáhl a jistou branku skvostným zákrokem překazil! Dost možná klíčový zákrok, protože o chvíli později Adnan Januzaj upadl ve vápně a sám proměnil nařízenou penaltu.

Další tvrdou ránu od Roberta Lópeze musel likvidovat brankář Badía v 89. minutě a poradil si. O čtyři minuty později už ale nestačil reagovat. Právě střídající Roberto López dostal krásný pas od Merina, využil zaváhání obrany Elche a střelou do šibenice stanovil konečné skóre na 3:0.

Více informací k zápasu

Valencia CF - SD Huesca 1:1

26.09.2020 16:00

Góly: 38. Daniel Wass - 63. Dimitrios Siovas

Netopýři doma opět selhali a tentokrát si neporadili ani s nováčkem z Huescy. Domácí celek sice šel do vedení po bizarní brance Wasse, jenže po změně stran se naprosto vytratil a může být rád i za bod.

Valencia hodlala proti nováčkovi z Huescy konečně zabrat a dát zapomenout na poslední nezdar s Celtou Vigo. Minule prohrála i Huesca, která měla taky co zlepšovat. Nutno říct, že první minuty mnoho zajímavého dění nenabízely. Valencia měla sice míč častěji pod kontrolou, ale její hra byla pomalá a bez nápadu. Když měli domácí balon, často se pohyboval pouze jeho majitel, jinak to bylo hodně statické.

Tak se nelze divit, že toto utrápené tempo nabídlo první větší šanci až ve 38. minutě. A hned to byla gólovka. Netopýři kopali přímý volný kop z velkého úhlu a Daniel Wass jej směřoval na bránu. Tam si na balon naskakovalo postupně až pět hráčů, nicméně nedotkl se ho ani jeden. To samozřejmě brankáře Fernándeze zmátlo a nakonec se balon třepotal v jeho síti!

No a to bylo z prvního poločasu vlastně všechno, co stálo za zmínku. Valencia nebyla lepším týmem po celou dobu (Huesca měla naopak držení míče na 58 procentech), ale vedla. Asi se není čemu divit, že se hráčům nechtělo, protože i po páté hodině vládlo ve Valencii téměř letních 27 stupňů.

Po změně stran už se ale Huesca začala postupně probouzet k životu. Domácí na to několikrát upozornil Shinji Okazaki, který zaměstnával domácí obranu. Po hodině hry se rozhodl tvrdě vypálit, ale brankář Jaume Doménech se nenechal zaskočit a vytáhl parádní zákrok. O pár minut později ho znovu vyzkoušel David Ferreiro, ale ani on neuspěl.

Aktivita se však Huesce přeci jen vyplatila, protože v 63. minutě se dočkali. Z následného rohového kopu se totiž hlavou prosadil osamocený obránce Dimitrios Siovas a srovnal! Outsider bojoval srdnatě, ale měl taky velkou smůlu. Jako třeba když Okazaki v 72. minutě napálil po krásném centru jen břevno. Přesto je pro ně bod z Mestally velkým úspěchem.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Getafe CF 0:0

26.09.2020 13:00

Góly: -

Bezbrankovou remízou skončil úvodní zápas sobotního menu ve španělské nejvyšší soutěži mezi Alavésem a Getafem. Domácí tak dál čekají na vítězství, hosté rozšířili svojí bodovou sbírku na počet čtyř bodů. Zatímco v prvním poločase se naskytly tři velké šance, v tom druhém ani jedna.

Hrálo se už od jedné hodiny odpolední a žádná hitparáda to nebyla. Šancí bylo za devadesát minut poskrovnu a domácí Alavés dokonce ani jednou nevystřelil na branku. Na tým, který v úvodních dvou kolech prohrál, je to více než mizerná vizitka.

Přitom všechno mohlo být jinak, protože ve 12. minutě měli domácí obrovskou šanci. Rozeběhnutý Deyverson pelášil sám na brankáře a rozhodl se pro lob, který skončil těsně nad brankou. Na druhé straně dokonce skóroval Hernández, ale všechno bylo zbytečné, protože v době přihrávky se nacházel v ofsajdu. Brankou neskončila ani třetí velká šance prvního poločasu, ve 40. minutě zakončoval Jaime Mata a Pacheco konečky prstů vyrazil balón na rohový kop. Pro Matu to bylo zároveň to poslední, co v utkání udělal, protože hned po přestávce ho trenér vystřídal.

Jestliže první poločas nabídl tři velmi dobré šance, druhý zůstal úplně skoupý. Fotbalová šeď a nuda gól nepřinesly a utkání skončilo 0:0. Asi zaslouženě, neboť Getafe i přes dvě velké šance v prvním poločase nic světoborného nepředvedlo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Betis32015:36
2.Granada CF32015:76
3.Real Sociedad31204:15
4.Celta Vigo31203:25
5.Valencia CF31116:54
6.Real Madrid21103:24
7.Getafe CF21101:04
8.Villarreal CF31113:64
9.Atlético Madrid11006:13
10.FC Barcelona11004:03
11.Sevilla FC11003:13
12.Levante UD21015:53
13.CA Osasuna31023:43
14.Athletic Bilbao21012:33
15.Cádiz CF31023:53
16.SD Huesca30212:42
 Real Valladolid30212:42
18.SD Eibar30122:41
19.Deportivo Alavés30121:31
20.Elche CF10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (117)

Přidat komentář
CHONG

Cucu zase výborný, škoda té patičky, to by byl gól jak víno, jinak celkem nuda, útok si holt ještě sedá, no.

Reagovat
Israha

No, dnešek dal odpověď všem, kdo nechápali, proč Zidane ignoruje Joviće. Strašlivý výkon. Valverde z pozice CMka byl v té ofenzivě vidět desetkrát více. Tak jak zatím nemám potřebu soudit Hazarda a věřím, že ještě ukáže svou kvalitu, tak Jović je dle mého už teď naprosto jasný provar.

Reagovat
CHONG

Tragický Jovič, palič Benzema, průměrák Mayoral a ignorovaný Mariano, dámy a pánové, to je útok velkého Realu Madrid.

Reagovat
Israha

Tak Benz za ty zazděné šance hejt určitě zaslouží, ale třeba si také uvědomit, že za dnešek má de facto 1+1 (nedat si Emerson vlastence, dává on do prázdné). Ale jako jinak souhlas, ten stav útočné vozby je bídný.

Reagovat
CHONG

Tím, že by dával do prázdné si nejsem tak jistý, ten by dneska netrefil ani vodu z lodi Jinak on si určitě zaslouží pochvalu za hru jako takovou, ale palič je to neskutečný, což je u hroťáka (navíc de facto jediného v týmu, který bude hrát pravidelně) trochu problém

Reagovat
Mateo16

Vykon nie je to najhorsie , horsie je jeho postoj k trenovaniu a to že porušuje pravidla

Tu už nema prist hostovacka ale rovno predaj

Reagovat
Israha

Tak postoj k trénování se na tom výkonu odráží. Nemaká na sobě, sere na to, a pak hraje blbě. Jinak souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Kam se poděl ten zabiják z Frankfurtu? Dnes dostal po delší době šanci od Zz, ale neukázal absolutně nic. A jako útočník č.3 Mayoral? To je výsměch..

Reagovat
Israha

Mayoral podle mě končí, odchází a dnes tam naskočil asi jen proto, že Mariano není zdravý.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufejme..

Reagovat
Arnar Resmusonn

Zabiják z Frankfurtu odešel moc brzo podle mě. Nebyl ani náhodou hráčem do Top klubu, měl se vypracovat.

Reagovat
smazaný uživatel

klasika, 1 povedená sezona a mega přestup do velkoklubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Za takový nesmyslný verdikty by ty rozhodčí měli trestat. Stačí, aby se hráč Realu rozplácl po lehkém kontaktu ramenem a už se to píská. Fotbal je kontaktní sport. Měli by pískat jen jasný tahání rukama a podražení. Tohle už není fotbal.

Reagovat
valloire

hele ty experte, nepleteš si to se svou Barcelonou?

Reagovat
smazaný uživatel

Já fandím Atleticu. Tohle se děje všude, i když týmy jako Real, Liverpool nebo United z toho značně profitují.

Reagovat
valloire

a Barcelona je na bita že jo?

Reagovat
montaigne33

Reagovat
xjert02

Reagovat
Kokesh

Bartra. Ten kluk vždycky ví, kdy má pomoct.

Reagovat
Zlatko28

Var zase uradoval. To je neskutecna traparna jak ten Real tlačí dopredu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Kde presne prosimta?

Reagovat
Messiáš

Hele, cervena v pohode. Offside/Neoffside Benzemy asi taky spravne, i kdyz nejake probarcelonske twitter ucty zpochynovaly nakresleni tech car. Ale nikdo nevnimal tu penaltovou situaci jako faul na Bartru a tim padem misto penalty primak pro Betis? Jako fakt mi tohle prislo hodne prisne..

Reagovat
smazaný uživatel

no bartra tam branil jak dement, benz byl u mice, bartra se tlacil a zahral rukou, je mi jasny, ze barcelone by se to nepisklo, ale objektivne v poradku

Reagovat
Kenneth

"Barceloně by se to nepisklo"

Reagovat
valloire

Reagovat
Kokesh

https://twitter.com/BelialFCB/status/1309958536596803584?s=19

A kde přesně ho Mayoral faujluje? Podívej se, jak mají oba úplně jinou stabilitu na nohou. Bartra v souboji pozdě, na špatné straně k míči a jediný co může udělat je se vecpat před Borju i za cenu rozhozené stability. A poté samozřejmě padá a hraje rukou...

Reagovat
Messiáš

S většinou s tebou souhlasím. Rozhodně jeho postavení nebylo nejlepší a nejspíš by spadl i následkem toho. Ale i tady z tohohle kousicku je videt, ze Mayoral ho nejen brousi loktem, ale ve finale i prizduchne. Je to za me 50:50, uz je to pryc kazdopadne..

Reagovat
montaigne33

Asi tak...

Reagovat
madridcan

Mozno to bude pivami, ale mne sa ta hra pacila. Pressing bol super, boli sme lepsi podla mna. Kazdopadne jednym dychom dodavam, ze ja som zmenil co sa tyka Realu a v narokoch na jeho hru. Nie som ako Misinho, ze vsetko musi dokonale. Prechadzame rekonstrukciou a ja som za takyto vykon uplne rad. Dvaja tazki superi z krku. Aktualna Barcelona tam spravi maximalne bod.

Reagovat
Kenneth

Zatím nevíme jak bude aktuální Barcelona hrát. Aktuální Real je ale daleko horší jak před 2 měsíci. Včera by sme tam bez rozhodčího nikdy nevyhráli.

Reagovat
Mateo16

včera tam spálil 3 x tutovky Karim + 1 neuznaný gol , toľko k rozhodcovi, Sociedad vonku je silný super,

Reagovat
Israha

Reagovat
misinho7

Reagovat
Kenneth

Tak jako měl 2 skvělé zákroky Courtois. Real rozhodně nebyl lepší než Betis a bez ty pochybný penalty by to byla remíza.

Reagovat
misinho7

nemusi byt vsetko dokonale ale mohlo by byt nieco aspon ako tak..asi som si zvykol ze sme niekedy boli trosku inde, sice ta hra pod ZZ nebola nikdy uplne slavna ale o goly sme sa nebali..kazdopadne ja to hodnotim kladne, boli to tazki supery a 4 body su fajn

Reagovat
CHONG

To bylo pivama

Reagovat
Ed_Hazard

Hakimi 25 min a hned asistencia na vyrovnavajuci goal

Reagovat
smazaný uživatel

Fantastický výkon

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Kixi Syhimour

Atleti

Reagovat
Switchback

Luisito <3

Reagovat
Largo

Suarez uzasny, tohle bude vybornej prestup

Reagovat
tnt03

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
dextroza_m

Tohle dame zadarmo :D 2+1 za par minut...

Reagovat
bartlu

Suarez bude dalsi pruser. Chtelo by to koupit Martineze na 100 micu, který da 5 golu v sezone.

Barca je v rozkladu a ještě dalších několik let se z toho bude vyhrabavat.

Reagovat
blaugrana

Non stop sa tu kydalo, ako sa na Luisa neda kukat a pod. a kladicky uz sa za nim place, ked da 2+1 v uz rozhodnutom zapase.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

hodně těžkej nezvládajko, Suaréz hraje jako z partesu a Barča toho ještě bude litovat, že ho nechali jít k 2. největšímu konkurentovi v boji o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

To ano a pocitam, ze Luis ich zostreli aj vo vzajomnych zapasoch, ak bude moct hrat.

Reagovat
LAM

Měl tu zůstat do 40

Reagovat
Rox

Nechápu, že to někoho pořád překvapuje, Suárez ty góly pořád dává umí. Griezmann teprve ukáže, jak zbytečnej může bejt útočník.

Reagovat
blaugrana

To uz ukazal dostatocne. Nemyslim si, ze sa v tejto sezone cokolvek zmeni a po konci sezony pôjde za par šup do PSG.

Reagovat
Ángel di María 22

Kdy ze bude ready ten Hazard? Tohle je zatim fakt velkej provar..

Reagovat
zasranej malíř

Už normálně trénuje, možná ve středu dostane nějaké minuty

Reagovat
LAM

Pěkně Luis

U nás to už byla ale delší dobu tragédie a je dobře že odešel.Přeměna měla začít už dávno a systém po nás potopa(jak u český repre za Brucknera)by mohl bejt daleko horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Suarez si jde pro korunu krále střelců.

Reagovat
2miguel1

Luis bude dobry vsade okrem tej nasej kokotskej hry z 2010. Pokial tam bude Busquets a Messi, furt budeme hrat to nudnu hru s 1000 prihravkami a 70% ball possession

Reagovat
LAM

Tak a proto ho tu nemělo cenu nechávat.Já se osobně na tu naší obměnu dost těšim,jelikož hra byla fakt k usnutí Fati,Dembele,Coutinho,Trincao,Pedri,Puig,Dest,De Jong-spoustat talentovanejch mlaejch hráčů jenž můžou naší hru opět posunout d daleko dívatelnější podoby.

A navíc 4-4-2 s Messim a Suarezem v útoku už fakt nešlo.Mít v sestavě dva hráče co nebráněj je proti Top klubům sebevražda.

Reagovat
2miguel1

Ale obraz hry sa nezmeni dokial tam bude Messi. To je psychologicke DNA poslednych 4 rokov tohto timu pod Messim. Tak ako bol Ronaldo ten kvoli komu Real vyhral 3 LM posebe alebo tak ako slape teraz AC lebo prisiel Ibrahimovic, tak bude obraz hry Barcy taky, aka bude hlavna postava. Aj ked genius, najlepsi hrac na svete, ale chodiaci nasraty na vedenie a v hlave 4 prehrate LM posebe.

Aj ja sa tesim ze mame novu krv, no tato hegemonia s Messim nam az uz vela peknej hry neprinesie. Jedine tím vyhra, co je v momentalnej Barcelone a s Messim nemozne

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

tak tohle nechápu...2010 - ...jste tu uchcávali z nádhernýho fotbalu a milion přihrávek byla ta záruka toho fotbalu

Reagovat
CHONG

Atleti hezky, pěkně

Reagovat
teenz

Tak co, nevezmeme jeste toho Cavaniho?

Reagovat
Aldeano

Reagovat
YNWA__MSN

Luisito Vylizani idioti z Barcelony ho pošlou do přímé konkurence zadarmo a to jako nejakyho vyvrhela Depay bude tak akorát průser, jestli vůbec dojde

Reagovat
YNWA__MSN

Škoda, že neodešel i Messi... Takhle bude hrát bez chuti na půl plynu... Rok v pici pro něj a pak už se na to dost možná úplně vysere

Reagovat
REPLIKATOR

Kanibal hned dva góly... Bartomeu vypadni

Reagovat
DieryVonry

Nevim čím to je, ale z Luise, bude na starý kolena ještě sympaťák.

Reagovat
oli9

Luis 2 góly tak ten odhad 20 gplu5 za sezonu můžu klidně zvýšit na 25+ . Prostě barca zaplace.. Ten to Atletum vystrili

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ten rozchod je dobrý pro obě strany. Samozřejmě okolnosti měly být jiný, aby odešel jako legenda...

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Salfovic

Diváci na plachtách, audio kulisa z rádia, to je tak trapný obelhávání

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Ed_Hazard

Brahim dnes golaso

Reagovat
Pharrell

Reagovat
swatm

zatím vypadá slušně, uvidíme jak se mu bude dařit dál

Reagovat
Kily8

Barcelona- Villarreal 44. minúta, 10 hráčov Barcelony vo vlastnej 16-ke, vrátane Griezmanna a Coutinha, potom diera 30 metrov a tam čaká oddýchnutý Barcelončan, miesto ktorého si hrotový útočník Griezmann struhol 40 metrový šprint do obrany. Dá Griezmann toľko gólov, ako v Atleticu? No nedá pri tomto štýle hry- nikdy! Nič sa nezmenilo!!! Áno, bude to stačiť na Villarrealy, na Granady, Na Salamncy, ale príde LM a tam Bayern, Liverpool, Juve, alebo AS Rím a bude výprask. Ten 1 hráč, čo čaká v strede pola, kým mu spoluhráči vybojujú loptu, bude s ťažkými súpermi chýbať!

Reagovat
smazaný uživatel

Villareal je kvalitní tým

Reagovat
Kily8

Ale tipujem, že nevyhrá LM, či?

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
Rattlesnake

kdy přesně hrál dneska griezmann na hrotu?

Reagovat
Dr. Admess

V suchým triku.

Chyběl jen gól ve druhé půli.

Reagovat
LAM

Klasika od nás,když se nám odaří první poloč-na ten druhej se nedá dívat,tak snad s tím Koeman něco udělá.

Jinak jedna velká změna proti Setiénovi je vidět ihned a byla vidět i v zápase s Elche.Vytváříme si opravdu velkej počet šancí.Tam jsme byli rádi za tři šance na zápas..

Jinak jsem si všiml asi 5sprintů od Griezmanna ve druhym poločase a ani jednou mu nedali do běhu balon Na Desta se těšim dost,jelikož Roberto prostě není RB.

Reagovat
marke7

Griezmann lítá po hřišti jako splašený kuře. Strašný fotbalista. Dobrovolně Barcelona nastupuje v oslabení.

Reagovat
2miguel1

Chcelo by to este niekoho do stredu pola. De Jong s Pjanicom to vsetko neubehaju

Reagovat
Slavia10

Tak první zápas by byl, já jsem možná jediný uživatel zde, který věří, že Koeman, který hlavně nemá co ztratit možná hodně překvapí, to opravdu není žádný Setien, o respekt hráčů strach nemám, Koeman rozhodně je fotbalový jméno.

Reagovat
alcantara

Ansu Fati could not be chosen as the 'Man of The Match' because he's underage and the sponsors are a beer company (Budweiser).

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
ttopi

To má stejnou spojitost jakože zrušili název Uncle Ben's jen proto že na obrázku je černoch, přitom název vznikl dle člověka, jehož kulinářské umění bylo vyhlášené

Reagovat
smazaný uživatel

jasnej bus

Reagovat
smazaný uživatel

Fati zahral neskutočný prvý polčas , ak to takto pôjde ďalej , o nedlho môže byť hráčom kola a nie len zápasu . Uvidíme , prvá vážnejšia skúška príde budúcu nedeľu so sevillou.

Reagovat
Majk91

Prvá vážnejšia skúška bude už teraz vo štvrtok vo Vigu. S Celtou je to vždy trápenie a naposledy sa tam vyhralo tak pred 5 rokmi.

Reagovat
CHONG

Ať je Suárez sebevětší kokot, tak hráč je to prostě neskutečný. Jinak jsem docela zvědavý na to, jak budou Atleti letos vypadat, vloni se před sezónou (zvláště po tom přípravném zápase s Realem) celkem nahlas mluvilo o titulu a nakonec z toho byla celkem tragédie, tak jestli to nepřijde s ročním zpožděním...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ze strany culés je ohledně Luisita naprosto zbytečná hysterie. My jsme se ho přece zbavili i s vědomím toho, že ačkoliv ho v lize proti zaparkovaným busům a s jeho momenty výjimečnosti budeme postrádat, s ním (společně s Messim) na hřišti se v Evropě dál neposuneme, což je hlavní motivace. Ty prvky větší týmovosti byly myslím jasně patrný už včera. Každý kritizuje Griezmanna, jak je strašidelný, ale podle mě je to právě on, kdo udělá spoustu práce pro tým, pomáhá v defenzivě Robertovi a třeba se stačí podívat na včerejší góly Fatiho, kde mu strhnutím obrany vytvořil dost prostoru pro zakončení. Samozřejmě nemá čísla a není to role, se kterou i vzhledem k podmínkám přestupu a platu přicházel, ale týmu podle mě dodává rovnováhu.

S Atlety se musí počítat, po jarní pauze šli nahoru, což souvisí i s tím, že jim nahrává počet možných střídání, kterými dokáže Cholo oživovat hru. Pokud vydrží Félix zdravý, na němž jsou kvůli jeho kreativitě existenčně závislí, se Suárezem namísto největšího dřeváka v zakončení (Morata) a kdo ví, třeba i probuzeným Costou půjdou nahoru.

Reagovat
F_C_B

Reagovat
sokar

suhlas so všetkým. Snáď len to, že treba dúfať, že Griezmannove nábehy budú aspoň občas využité, lebo ináč ho to ešte viac znechutí, bude nabiehať zriedkavejšie, a nakoniec to súper prečíta a viac si postráži druhú stranu

Reagovat
blaugrana

Len som fakt zvedavy, ako dlho bude mat Ronald trpezlivost a Grizzom. Trincao na tej pravej strane bude daleko platnejsi. Ked odide po sezone z PSG Mbappe, tak snad sejkovi jebne a dotiahne si Grizza a pripadne aj Dembeleho.

Reagovat
smazaný uživatel

Šejk už nemá žádnou motivaci tahat si do týmu odpad z Barcy.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Kdo ví, jaký bude mít šejk příští rok možnosti, odchod Mbappého se zdá prakticky nevyhnutelný a pochybuju, že tam Neymar v tom případě bude chtít zůstávat. Ten zbytek týmu kvalitou nijak neoplývá a do Ligue 1 se těžko budou lákat hvězdy s možností hrát špičku Premier League, Realu či Barce. A jako jedni z mála nebudou mít problém uhradit Griezův plat, takže bych to nevylučoval.

Reagovat
uff

Dobrý začiatok sezóny dúfam, že takí bude aj koniec. Futbal vyzeral lepšie. Som rád za Koemana bolo treba opäť Holandskú ruku. Verím v dobrú sezónu. V podstate ani skoro nemôže byť zlá. Fati je hádam naša dlhodobá budúcnosť. Dúfam, že sa mužstvo začne stavať pomaly na ňom. Od budúcej sezóny bude on hlavná tvár klubu.

Reagovat
Mercury

To asi ne.

Reagovat
uff

Čo z toho je? Či všetko?

Reagovat
Mercury

Myslel jsem tu posledni vetu, jakkoliv Fatimu jinak hodne dveri. Ale marketingove ani fotbalove nema podle me ve svem veku na to, aby byl v 18 hlavni tvari klubu. Uvidime taky, jestli Leo nakonec vazne odejde.

Reagovat
uff

Treba zabezpečiť aby neodišiel. Začať ho pripravovať na Leov odchod. Tak ako Leo prebral taktovku od Ronaldinha. Ja som v podstate presvedčený, že Leo odíde a po sezóne by asi pomaly aj mal. Nech sa môžu rozvíjať ďalší hráči. No uvidíme čo prinesie sezóna.

Reagovat
Visca el barca

Včera velká paráda. Díky odchodu Luise je ten útok daleko variabilnější. Jen mě mrzí, že za stavu 4-0 se nezkusilo 4-3-3 s Puigem. Griez nedostává do náběhu míče, což mě mrzí. Jinak velká spokojenost

Reagovat
blaugrana

Dembele zas meskal na trening. Ocividne v sebe stale nema stipku prifesionality.

Reagovat
Pharrell

Bych ho vyhodil nebo prodat pryč. Souhlasíš se mnou??

Reagovat
LAM

Tak na tréningu,ale očividně byl od začátku.Myslim,že nemá cenu řešit,jestli tam byl hodinu nebo půl hodiny před začátkem.

Reagovat
technecium

Na začátek směny taky chodíš půl hodiny po?

Reagovat
smazaný uživatel

došel o 45 minut místo o hodinu dřív na trénink... to je toho

https://twitter.com/Boncopdefail/status/1310658517339078657

Reagovat
messi80

Inak počas oboch zápasov Neto super. Ako dvojka dobrá náhrada za cillesena.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele