Schalke po špatném startu do sezony propustilo trenéra Wagnera

27.09.2020, 10:51
Aktuality
Německá liga má o tomto víkendu na programu teprve druhé kolo a už to si vybralo první oběť mezi trenéry. O práci přišel David Wagner, tomu se osudným stal mizerný start do ligového ročníku v podání Schalke...

Celek z Gelsenkirchenu minulý týden utrpěl debakl 0:8 od Bayernu Mnichov a reputaci si nenapravil ani včera večer, když doma hostil Werder. Brémy v průběhu duelu vedly o tři branky, domácím pak náladu pramálo napravilo nastavení a v něm snížení, o které se postaral Mark Uth.

"Všichni jsme doufali, že se nám povede vše otočit a dobrých sportovních výsledků dosáhnout s Davidem Wagnerem. Bohužel první dva zápasy nové sezony sezony nepřinesly výsledky a ani dobré výkony," informoval tiskový mluvčí vestfálského klubu Jochen Schneider.

Wagner se kormidla Schalke ujal loni v létě a smlouvu měl do června 2022, týmu se pod jeho vedením nepovedla už druhá polovina minulé sezony, celkem Schalke na bundesligovou výhru čeká od poloviny ledna.

Vedení v tuto chvíli začíná hledat nového trenéra a jedním z kandidátů je někdejší hráč Schalke Marc Wilmots. Ten klub už vedl jako dočasný kormidelník a v uplynulých letech seděl na lavičkách národních týmů Belgie, Pobřeží slonoviny a Íránu, od prosince je bez práce.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (69)

Přidat komentář
Salfovic

Odvolávat trenéra po pár kolech, to by se na západě stát nemohlo.

Reagovat
esmuellert

Schalke pokračuje v mizérii, ve které končilo minulou sezónu. Jeho odvolání sem čekal už na konci sezóny.

Reagovat
Giginek

Proč ho ale teda neodolají už na konci, aby nový měl alespoň letní přípravu

Reagovat
Csaplárova past

Asi mu chtěli dát ještě šanci. Proto nechápu a je to v rozporu s tím, že ho po dvou kolech vyhodí.

Reagovat
exot12

Mne to naopak dáva zmysel. Dali mu šancu, ale výkony sa nezlepšili, tak ho vyhodili

Reagovat
celeb

ved tento rok aj tak skoro ziadna priprava nebola. Ale pravda je, ze mal letiet uz davno. Vobec neviem, na co cakali.

Reagovat
Zark

Reagovat
Spalovač šancí

Souhlas, je to další typické německé šméčko

Reagovat
Agent z Melmacu

diváci nikdy na západe neodchádzajú zo štadiónu

Reagovat
vladino10

To je jasné, veď teraz nemajú aki

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Reagovat
REPLIKATOR

na odvolání byl už po konci minulé sezony, akorát ještě dostal šanci na zázrak

Reagovat
Zark

nepochopils, nevadi

Reagovat
Kluivert9

Co si budeme namlouvat, kádr je naprosto šílenej a přestupová politika nejhorší v Evropě. A to je v konkurenci současný Barcelony téměř nemožný.

Reagovat
stas87

Interim Büskens, vyberat maju z toho vyberu vraj:

Manuel Baum

Alexander Zorniger

Sandro Schwarz

Marc Wilmots

Ani jeden z perspektivou viest to trebars dva roky, vsetko len take zaplaty, ktore by mali priniest stabilizaciu vykonov a vysledkov. Ale nejaky vyrazny herny posun smerom ku stredu tabulky sa neda cakat ani od jedneho. Ten kader je skratka zle poskladany, nemas tam ziadnu jasne danu nemecku os, ktora splna aj kvalitu. Fährmann bol nechceny a odisiel do Norska, Caligiuri je prec, Oczipka uz svoje najlepsie roky prezil, Rudy nebude proti odchdodu do Hoffenheimu nic namietat a ostane ti tam akurat Uth a Skrzbyski. Zvysok su turci s nemeckym pasom a zoldaci s labilnou mentalitou, co sa pri prvom neuspechu zacnu hadat. Klub bez peniazi, Tönnies v problemoch vdaka biznisu a protesty fanusikov voci nemu a celemu klubu..to moze skoncit kludne barazou ako sme si prezili my.

Reagovat
Bayern +

Barazou? Ja sa obavam, ze okrem Mainzu tam slabsi klub nie je

Reagovat
cologneFC

Hold my beer

Reagovat
stas87

Tak ja osobne cakam, ze dole pojde Arminia kvoli uzkemu kadru a nekvalite na niektorych postoch a dopůlni ju prave jeden z tychto mancaftov:

Union, VfB, FSV, Köln ci my. A potom ta baraz bude prave medzi nimi, kde to je loteria. Werder z toho nie je vonku ani zdaleka, ale iste svetlo na konci tunela vidim v tom, ze Kohfeldt robi s niekolko mesacnym meskanim nutne kroky k tomu, aby ten tim vytiahol z bahna. Odstrelenie Moisandera, koniec vecne zraneneho Bargfredeho, odchod Bartelsa...to vsetko su kroky, ktore mali prist behom jarnej casti. Stale tam je vela nevyriesenych problemov, vycerpany budget na kopyta ako Selke ci Bittencourt, vecne zraneny Toprak..ale malicku nadej v tom marasme vidim. U Schalke nic take neexistuje.

Reagovat
Rudnevs

Schwarz je údajne celkom príjemný človek, ale ako tréner ma v Bundeslige vôbec nepresvedčil, rovnako ako Baum. Zorniger by bol konečne aspoň tréner, čo necháva hrať zaujímavý futbal, ale defenzívne je to s ním čisté kamikadze. Wilmots má nálepku dosť preceňovaného trénera, ale z tejto partičky by som ho bral snáď najviac, aj tak som bol vždy zvedavý, ako by sa mu viedlo v Schalke.

Potom mi ešte z voľných trénerov napadá Breitenreiter, ktorý v Schalke nebol vôbec zlý a podľa mňa musel odísť z veľkej časti aj kvôli tomu, že prišiel Heidel, ktorý si tam chcel dosadiť svojho trénera. Teraz si ale viem predstaviť, že by mohol Schalke stabilizovať. Mimochodom Mike Büskens v Schalke ako interim bol vždy perfektný a dokázal doviesť Fürth do Bundesligy. Nikdy som nechápal, že nedostal viac príležitostí. Nevidím to moc pravdepodobne, ale nenahneval by som sa, keby sa z dočasného trénera v prípade dobrej hry stal trvalým. Niečo na štýl Flicka.

Mimochodom, Tönnies už v Schalke nefiguruje, koncom júna odstúpil.

Reagovat
stas87

Ja viem ze Tönnies uz tam nie je, ale ked dostali stvorku v Breisgau, tak tisic ludi demonstrovalo pred stadionom proti nemu a aj proti celemu vedeniu klubu. Neslo len o biznis Tönniesa, ale nespokojnost bola aj s futbalom a managementom.

Schwarz aj Baum su nevyrazni, to suhlasim. A prave preto by som ich tam rad videl. Ani jeden z tych trenerov nema ziadne pevne zaklady co sa tyka obrany. A to oni potrebuju najviac, kludne hrat hnusny futbal, spoliehanie sa na standartky ale hlavne s nulou vzadu. Schalke moze mat lepsie individuality ako VfB alebo Werder, ale ak k tomu neprida timovost, je im to k nicomu. A ziadneho Messiho v time nemaju, ktory by im vystrelil sam vyhru.

Ten Büskens by paradoxne mohol byt vyhra. Klub pozna, hracov na treningu vidi a moze problemovych jedincov na cas odstavit. Ale pre Schneidera zrejme nebude atraktivna alternativa pokial bude vyberat medzi tymi styrmi trenermi.

Reagovat
Rich

Já jsem čekal, že bude mít dost soudnosti a odstoupí po debaklu s Bayernem, nechápu, jak mohl ještě další kolo být trenérem. Ale Schalke má tyhle problémy už od minulé sezonu a jestli takhle budou pokračovat sestoupí...

Teď z jiného soudku, neskutečně mě překvapil Augsburg, jak rozebral Dortmund, který byl totálně marný, šance sice ano, ale tedy zakončení nic moc...

Reagovat
JessePinkman

Škoda, Wagner vypadal v Huddersfieldu zajímavě.

Reagovat
RadekVonCZE

Názor Rudnevse?

Reagovat
Rudnevs

Za mňa vyhadzov Wagnera správna voľba. So Schalke je to síce zle, ale takto aspoň trochu cítim nádej na zmenu. Som veľmi zvedavý na náhradu (k tomu som sa vyjadroval v postte už hore).

Reagovat
smazaný uživatel

Meli ho vyhodit uz na jare.

Reagovat
Rudnevs

To asi mali no... Holt mu chceli dať ešte šancu, ja to asi aj chápem, jeseň mal dobrú a dúfali, že po letnej príprave sa to trochu ustáli; nebolo jasné, že už po dvoch zápasoch bude Schalke v takomto rozklade. Ale keď sa na to môžem pozrieť spätne, tak asi súhlasím, že bolo by určite optimálnejšie, keby ho odvolali už po sezóne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tento krok by měli udělat v Kolíně ale tam na to nemají koule trenér ven Horn na lavičku jinak obrovské starosti se záchranou nemohou se na to jen tak dívat kdy jsme naposled vyhráli to nejde donekonečna

Reagovat
YNWA__MSN

Měl jít už na konci minulé sezóny...

Reagovat
Kixi Syhimour

Návrat do Huddersfieldu?

Reagovat
smazaný uživatel

Meli ho vyhodit po tretim zapase po restatru uz. Sasek. Pozde, ale přece. Demence v managementu Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcem byť zlý, ale ak si myslia, že zmenou trénera niečo dosiahnu, tak sú na omyle. Veď tam nie je nikto, kto by dával góly a celkovo ten tím je slabučký. Tam by bolo potrebných viac zmien (vrátane vedenia) a tréner je len taká malinká časť toho všetkého. Mám taký pocit, že aj keby tam prišiel samotný Klopp, tak by mal čo robiť. Wagner je skvelý tréner. Nanešťastie, ocitol sa v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. V každom prípade, Schalke prajem, aby sa vrátilo tam, kam patrí. Na popredné priečky Bundesligy a do pohárovej Európy.

Reagovat
BaggioRoberto

Tak to byla rychlost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten uz mel byt minulou sezonu pryc...

Reagovat
Noustress

Sucasna situacia v klube mi az prilis napadite pripomina Hamburg, cela ta prestupova politika, zlozenie timu, manazment klubu, financna situacia. So Schalke to nevypada ruzovo

Reagovat
Rudnevs

To hej, tá paralela s HSV začína vyzerať reálne... Ja si teda viem vybrať kluby...

Reagovat
Noustress

V tej kombinacii s 1FCK to vypada priam ukazkovo

Reagovat
JozkokozleJ

Snad nepresedlas po pade S04 i na Herthu Pretoze tie tvoje kluby postupne K´lautern, HSV, teraz Schalke, to su rovnake pribehy.

Reagovat
Rudnevs

Hertha nie je zlý klub, ale myslím, že ostávam verný Schalke. Mimochodom som si spomenul na nejakeho žurnalistu, čo píše ohľadom Schalke, ktorý raz niekde vravel, že radí svojej sestre, aby si za muža vybrala fanúšika Schalke, pretože tí sú už tak odolní a tolerantní, že mu môže spraviť čo chce a on aj tak vždy bude stáť pri nej. Je to nominované na hlášku roka.

Inak teda keď už to spomínaš, tak Kaiserslautern dnes 0:3 prehra proti Türkgücü.

Reagovat
JozkokozleJ

Vsimol som si. Ale Türkgügü vyzera byt zaujimavy mansaft. Maju tam par znamych mien ako Sararer a Sliskovic. Aby neatakovali postup.

Reagovat
Rudnevs

Jj, vyzerajú zaujímavo, zatiaľ je cielom udržať sa v 3. Lige, ale ťažko povedať, kam dokážu zájsť. On je tam investor Hasan Kivran, ktorý ale nemá zas tak veľa peňazí (doteraz investoval tuším okolo 1 mio. €, čo v amatérskych súťažiach urobí veľký rozdiel, ale trebárs v 2. BL je to skoro už zanedbateľná čiastka). Prípadne môže byť klub ale veľmi zaujímavý i pre ďalších sponzorov a investorov s tureckým pôvodom, čiže som zvedavý...

Ale postup by som im moc neprial. Radšej by som videl vyššie klasiku typu Duisburg, TSV, Hansa alebo môj 1. FCK.

Reagovat
BBystr

Hansa nevies ci maju aj realnu sancu a hlavne ochotu postupit?

Reagovat
Rudnevs

Majú šancu i ochotu, ale v tretej lige je to až do polovice tabuľky vždy veľmi natesno, to sa neodvážim tipovať... Ale určite sú jeden z tých klubov, ktoré na to šancu majú.

Reagovat
BBystr

diky tak uz len dufat a fandit

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, mne prídu tieto 2 kluby v posledných rokoch ako cez kopirák...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Spalovač šancí

Schalke nemá hodiny

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
SunFells

Po dvou kolech, tak to smekám vedení Schalke

Reagovat
Kongo

Možná jen stačilo změnit tu číslovku.

Reagovat
Csaplárova past

40 zápasů, 12 výher, skóre 50:74 ...

Reagovat
oli9

na to skore neuvěřitelné....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 5-6 rokov dozadu mali snáď najperspektívnejší káder v Nemecku, doplnený o kvalitných, skúsených hráčov. Ale nepochopiteľne z toho vtedy nevyťažili vôbec nič, väčšina talentov odišla zadarmo preč. Začalo to Holtbym, ktorý odišiel takmer zadarmo tesne pred koncom zmluvy do Anglicka, postupne prišli zadarmo o Matipa, Kolasinaca, Chupo- Motinga, Goretzku a Meyera, teraz aj Nubela. A to som možno na niekoho ešte zabudol. Plus to, ako nepochopiteľne odstrelili srdciara a lídra Howedesa... Dobre predať dokázali akurát Draxlera a Saneho, na tých zvyšných hráčoch stratili poteniálne cez 100 mega, a to už pre taký klub nie je vôbec zanedbateľná čiastka. K tomu úplne tragické nákupy, z ktorých sa takmer nikto nepresadil podľa očakávania a problém je na svete.

V súčasnosti je ten káder na smiech oproti tomu, čo mali ešte prednedávnom. Nie je tam jediný kvalitnejší Nemec, nie to ešte reprezentant. Nech to tam príde trénovať hocikto, tak s týmto tam veľa vody nenamúti, aj desiate miesto by bolo podľa mňa úspech...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
herbage

ještě Kehrer byl možná ještě lepší prodej jak Sané nebo Draxler, protože to byly již provařené "hvězdy", jinak souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné, na Kehrera som zabudol, to bol ešte lepší predaj ako Draxler so Sanem dokopy...

Reagovat
JozkokozleJ

Kazde € nad nulu bolo u Kehrera vyrazne do plusu.

Reagovat
herbage

i tak hrál v základu ve finále LM

Reagovat
JozkokozleJ

Pre mna jedna z najvacsich futbalovych zahad. V Schalke robil kazdy zapas fatalne chyby. Som zvedavy na jeho karieru v PSG po Tuchelovi.

Reagovat
Rudnevs

Vraj už momentálne je na predaj spolu s Draxlerom.

Reagovat
cubazi

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bayernista18

Na Realu odehráli výbornej zápas.

Reagovat
JozkokozleJ

Za prvy odstavec.

S rovnakym kadrom mali pred rokom po jeseni rovnako bodov ako stvrty Dortmund. Stred Mascarell, Serdar (Nemec), Harit je velmi dobry. V obrane Kabak, ci Sane tiez. A velmi im pomoze Paciencia v utoku. Nepovedal by som, ze ten kader je na smiech. Kvalita tam je, len ju musi novy trener prebudit.

Reagovat
smazaný uživatel

No, to umiestnenie po minulej jeseni som už vtedy bral ako výrazný nadplán, na čo ten káder reálne má. Nemyslel som to tak, že je na smiech v rámci BL, tam by to na nejaký kľudný stred malo stačiť, ale v porovnaní s kádrom, čo mali pred pár rokmi, keď aj v LM dokázali zamútiť vodu...

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Rudnevs

Súhlas, ten káder a tí mladíci mali obrovský potenciál... Ono ešte v tej sezóne, čo tam bol Breitenreiter, to vyzeralo celkom solídne. Potom prišiel Heidel, ktorý mal ten klub posunúť ešte vyššie, ale miesto toho priviedol všetkých tých preplatených priemerákov s dlhoročnými miliónovými kontraktami a začala sa cesta do pekla. Ono sa samozrejme vykonalo aj pár ďalších chýb a je to tak nejak jedno z druhým, ale toto je podľa mňa ten hlavný dôvod. Nad prestupmi ako Stambouli a Bentaleb som krútil hlavou už vtedy.

Úprimme nechápem, ako manažér, ktorý bol pri tom predtým v Mainzi považovaný za obrosvkého machra a jedného z top manažérov v lige, mohol v GE takto zlyhať. Rovnako zaujímavo dopadol aj Weinzierl, ktorý bol v “prednagelsmannovskej” dobe považovaný za najväčší trénerský talent.

Reagovat
cologneFC

Ďalší bude Beierlorzer a potom sa snáď pridáme aj my...

Reagovat
stas87

A potom pôjde aj Kohfeldt. Možno sa pridá aj Union, pretože Bielefeld aj po prípadnom zostupe Neuhausa neprepusti.

Reagovat
smazaný uživatel

a teď to z ničeho nic pujde !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele