Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Svět

Řecko zaznamenalo první případ úmrtí s covidem-19 mezi migranty. Tábor je od září v karanténě

ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: ČTK/AP

Atény - Řecko v neděli zaznamenalo první případ úmrtí s covidem-19 v některém z uprchlických táborů na svém území. Po nákaze koronavirem zemřel v Aténách 61letý Afghánec, informovala agentura AFP.
  22:46

Koronavirus může podle vědců blokovat signály bolesti. Lidé pak nepociťují příznaky, nemoc ale roznášejí

Otec dvou dětí, který přišel do Řecka z Afghánistánu, žil v táboře Malakasa severně od Atén. Poté, co se kvůli nákaze virem SARS-CoV-2 zhoršil jeho zdravotní stav, převezli jej do nemocnice v hlavním městě. S covidem-19 ale nakonec zemřel.

Na uprchlický tábor Malakasa, v němž žije asi 3000 migrantů, stejně jako na podobná zařízení v okolí Atén Schisto a Eleonas uvalily úřady kvůli šíření koronaviru na počátku září karanténu.

V uprchlických zařízeních v Řecku žije podle agentury Reuters v současnosti nejméně 110 000 lidí. Asi 40 000 z nich pobývá v přeplněných táborech na ostrovech v Egejském moři - na ostrovech Lesbos, Samos a dalších. I v nich se koronavirus šíří.

Podle listu Ekathimerini se za posledních 24 hodin v Řecku nákaza koronavirem prokázala u dalších 218 osob. S covidem-19 za uplynulý den tři pacienti zemřeli. Od počátku epidemie se tak v Řecku infekce potvrdila již u 17 448 lidí. Bilance mrtvých se vyšplhala na 378.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...