Tesla bude v Gigatovárnách Berlín a Šanghaj vyrábět dva nové modely, potvrdil Musk

Elon Musk během Tesla Battery Day potvrdil, že automobilka chystá nový elektromobil s cenou kolem $25 000. Velmi pravděpodobně se bude vyrábět v Berlíně a Šanghaji.

Takhle nějak by mohl vypadat budoucí levný elektromobil Tesla s cenou kolem $25 000
foto: Tesla

Nejbližší nové elektromobily značky Tesla budou nový Tesla Roadster, elektrický tahač Tesla Semi a očekávaný pick-up truck Tesla Cybertruck. Ale co dál?

Už začátkem letošního roku jsme psali, že Tesla v Číně navrhne auto pro globální trh. Jen o pár týdnů později firma oznámial, že v Číně a také v Evropě otevře designová centra.

Právě tam nejspíš vzniknou návrhy nových elektromobilů určených pro čínský a evropský trh. Zatímco až dosud Tesla navrhovala vozy tak, aby vyhovovaly bez větších úprav současně americkým, evropským i čínským normám, nyní, zdá se, přichází změna.

Na svém Twitteru Elon Musk aktuálně potvrdil, že jak čínské, tak evropské designové centrum navrhnou původní elektromobily. Navíc, v případě Cybertrucku je téměř jisté, že kromě velké americké verze vznikne také menší evropská.

15 Comments on “Tesla bude v Gigatovárnách Berlín a Šanghaj vyrábět dva nové modely, potvrdil Musk”

    1. A nejseš ty ten hejl, co tu před rokem nabízel práci a pak
      A nejseš ty ten hejl, co tu před rokem nabízel práci a pak se po schůzce několik měsíců neozval, ač to sliboval (a to nejen mě)?
      Poté si tvrdil, že je normální, že se projekt zpozdí (očividně jen u tebe), což ale stejně neomlouvá porušení slibu napsat jeden blbý e-mail nebo zavolat, řekl bych o mnoho řádů jednodušší úkol než postavit továrnu a uvést nové vozidlo do produkce.
      Tak si nejdřív zameť před svým bazénkem s naftou.

      1. No vidíte, a i přes vaši absenci jsme projekt úspešně
        No vidíte, a i přes vaši absenci jsme projekt úspešně dotáhli k funkčnímu PoC a nyní je v implementaci u prvních klientů.
        V životě vás nikdo nebude vodit za ručičku a pokud chcete něčeho dosáhnout, musíte být iniciativní.

  1. Jsem rád a moc se těším,pro mne by bylo dostačující i
    Jsem rád a moc se těším,pro mne by bylo dostačující i prdítko od Citroenu AMI, jen bych rád dojezd do 150 km a rychlost do 80 km Pohodlí je fajn,ale účelovost a cenová dostupnost jsou u mne v případě dopravy prioritou!
    Jináč samozřejmě všem ze srdce přeji Teslu Plaid,Lucid Air,Taycan,ale já bych raději něco co mi dá v noci klidně spát Canyon? 🙂
    Future Mobility Concept // Canyon.com

      1. Sion je obyčejný (no neobyčejný) Kombík, to nemá s VANem
        Sion je obyčejný (no neobyčejný) Kombík, to nemá s VANem nic společného. Ovšem nic to neubírá na jeho atraktivnosti.
        Též jej mám v trojici posledních finalistů na příští kup.
        Ne příliš často sleduji aktuální stav Sono motors, ale pokud vím, touto dobou či snad příští měsíc by měli začít produkovat zkušební prototypy konečné sériové podoby. Byť od konceptu ztratila několik velmi příjemných (přitažlivých) fíčůr stále je to velmi lákavé auto.

    1. Taky vyhlížíte nějakou dobrou konkurenci Evalie? 🙂 Já
      Taky vyhlížíte nějakou dobrou konkurenci Evalie? 🙂 Já zkoušel Maxus EV 80 – jenže on používá Life-Po baterie, což jim sice dává mnohem lepší životnost, ale ukrutně pomalu se nabíjí.
      A jinak je všechno za raketovou cenu.
      Jak Mercedes Vito, tak Toyota Proace, všechno je mimo mé finanční možnosti.
      Taky jsem doufal v nějakou dobrou alternativu Nissanu, ale zatím o ničem nevím – vy ano?

Napsat komentář