Aplikace od Sygicu sleduje, jak se chováte za volantem. Slušní řidiči získají bonus na povinném ručení

Slovenský Sygic není jen tvůrce oblíbené automobilové navigace, ale také inovátor. Společně se slovinskou pojišťovnou Triglav, jejíž bývalá sestra dnes působí v Česku jako Direct pojišťovna, připravil aplikaci, která monitoruje chování řidičů za volantem. Pokud se budou chovat slušně a dodržovat všechny předpisy, udělí jim pojišťovna bonus na povinném ručení ve výši až 25 %.

Aplikace, určená zatím pouze pro slovinský trh, má název DRAJV (Drive). Kontinuálně vyhodnocuje styl jízdy na základě klíčových atributů chování, mezi které patří rychlost, rozptylování, akcelerace, brždění a zatáčení. Když řidiči získají minimálně 90 bodů ze 100 a ujedou alespoň 400 kilometrů za měsíc, budou mít nárok na tu nejvyšší odměnu za bezpečnou jízdu.

Aplikace obsahuje několik inovativních funkcí, například zpětnou vazbu k řízení v reálném čase, rychlostní omezení přímo v aplikaci a palubní kameru. Cílem programu je krůček po krůčku změnit natrvalo chování řidičů. K tomu, aby byl člověk odměněn, je nutné, aby každý měsíc ujel určitý počet kilometrů, za který dostane slevovou odměnu. V průběhu roku se navíc řidiči mohou účastnit různých soutěží a získat speciální odměny.

Nejde o první spolupráci Sygicu s některou z pojišťoven. V roce 2017 se firma zavázala k tomu, že zvýší bezpečnost na kanadských silnicích, a uzavřela partnerství s pojišťovnou Onlia. Od té doby se společnost Sygic orientuje na segment telematiky, kde zužitkovává léta zkušeností v lokalizačních službách, na základě kterých reformuje pojišťovnictví inovacemi přes chytré telefony a internet věcí.

Diskuze (22) Další článek: Očekávané Poco X3 NFC je v prodeji. V prvním týdnu za nižší zaváděcí cenu

Témata článku: , , , , , Povinné ručení, Volant, Česká republika, Chování, Aplikace, Odměna, Řidič, Orient, Internet, Rozptylování, DRAJV