1. října 2020 • 18:20

Los Ligy mistrů: Messi proti Ronaldovi. Atraktivní skupina pro Midtjylland

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový ročník Ligy mistrů už zná rozdělení do základních skupin. Čtvrteční los v Ženevě se bohužel obešel bez českého zástupce, jelikož Slavia nezvládla odvetu play off proti Midtjyllandu. Dánský tým si zahraje v atraktivní skupině D proti Liverpoolu, Ajaxu a Atalantě. Soupeře už znají také dva čeští reprezentanti. Sevilla s brankářem Tomášem Vaclíkem bude hrát s Chelsea, Krasnodarem a Stade Rennes. A Bruggy s útočníkem Michaelem Krmenčíkem byly nalosovány do skupiny se Zenitem Petrohrad, Dortmundem a Laziem. Poprvé v historii se ve skupině utkají Cristiano Ronaldo a Lionel Messi.



Obhájce titulu Bayern Mnichov se ve skupině A představí proti Atlétiku Madrid, Salcburku a Lokomotivu Moskva. Útočník Michael Krmenčík se s Bruggami ve skupině F střetne se Zenitem Petrohrad, Dortmundem a Laziem Řím.

Vaclík si v základních skupinách Ligu mistrů v minulosti zahrál třikrát s Basilejí, odkud v roce 2018 zamířil do Sevilly. S andaluským celkem ji okusí poprvé, jelikož úřadující vítěz Evropské ligy se v hlavní fázi představí po třech letech.

Český tým v základní skupině po dvou sezonách chybí. Plzeň v nemistrovské části vypadla ve 2. předkole s nizozemským Alkmaarem, Slavia ve 4. předkole mistrovské části nestačila na dánský Midtjylland. Ten ve skupině D vyzve Liverpool, Ajax Amsterdam a Atalantu Bergamo.

Program základních skupin Ligy mistrů začne 20. října. Finále se uskuteční 29. května 2021 na Atatürkově olympijském stadionu v Istanbulu. V Turecku se mělo závěrečné utkání uskutečnit už v květnu tohoto roku, kvůli pandemii koronaviru se ale Liga mistrů dohrála turnajovým způsobem v srpnu v Lisabonu.

Skupina A: Bayern Mnichov, Atlético Madrid, Salcburk, Lokomotiv Moskva
Skupina B: Real Madrid, Šachtar Doněck, Inter Milán, Borussia Mönchengladbach
Skupina C: FC Porto, Manchester City, Olympiakos Pireus, Olympique Marseille
Skupina D: Liverpool, Ajax Amsterdam, Atalanta Bergamo, Midtjylland
Skupina E: Sevilla (Vaclík), Chelsea, Krasnodar, Stade Rennes
Skupina F: Zenit Petrohrad, Borussia Dortmund, Lazio Řím, Bruggy (Krmenčík)
Skupina G: Juventus Turín, Barcelona, Dynamo Kyjev, Ferencváros
Skupina H: Paris Saint-Germain, Manchester United, RB Lipsko, İstanbul Başakşehir

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud