‚Prasečina z okresního přeboru.‘ Slávisty dělily minuty od Ligy mistů, po zásahu videa spílají rozhodčím

Dlouho šlo všechno podle plánu, jenže pak se začaly sny o Lize mistrů bortit. Fotbalisté Slavie nezvládli odvetu s Midtjyllandem, prohráli 1:4 a musí vzít zavděk jen Evropskou ligou. Z Dánska ale cestují ukřivdění – soupeř rozhodl gólem z penalty, která se za podivných okolností opakovala. Tu první přitom brankář Ondřej Kolář chytil.

Herning Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Slavie Ondřej Kolář.

Brankář Slavie Ondřej Kolář. | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

V 80. minutě se k pokutovém kopu postavil autor první branky dánského celku Sory Kaba, Kolář ale směr střely vystihl a udržel postupové skóre. Jenže jen na chvíli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slavii připravila o postup do Ligy mistrů sporná opakovaná penalta. Více v příspěvku Davida Nyče

Slovinský sudí Damir Skomina byl ve spolupráci s videorozhodčím Massimilianem Irratim nekompromisní. Gólman Slavie prý při penaltě nestál na brankové čáře, i když opakované záběry ukazují, že jestli vůbec, pak ji překročil maximálně o pár centimetrů.

„Dával jsem si na to obzvlášť bacha. Za mě je to strašná prasečina, co tady předvedli rozhodčí, s tím se budu dlouho vyrovnávat,“ popisoval Radiožurnálu zklamaný Kolář.

„Jestli budou řešit milimetry, tak se bude opakovat každá penalta. Jsem z toho znechucený a bolí mě to. Kluci jsou zdrcení, byla to pro nás kudla do zad,“ dodal slávistický brankář.

Slavia ztratila s Midtjyllandem postup ve druhé půli a prohrála 1:4. Sešívané srazila opakovaná penalta

Číst článek

Podruhé už se domácí nezmýlili. Obránce Scholz pokutový kop proměnil a trenér Jindřich Trpišovský div že nevyletěl z kůže. A ze všeho nejvíc mu vadilo, že si hlavní rozhodčí celou situaci nechtěl sám překontrolovat.

„Šel jsem se ho zeptat, co ho k tomu rozhodnutí vedlo. Řekl mi, že ho upozornil videorozhodčí, že on s tím nemá nic společného. Snažil jsem se mu vysvětlit, že jsme se na ten zápas připravovali čtrnáct dní a jde o hodně, jestli by nemohl dojít padesát metrů a na tu situaci se podívat,“ líčil Trpišovský.

„To se stává tak v okresním přeboru, když se pan rozhodčí ufoukne. Tady se ufoukl hodně, musím říct,“ dodal obránce Vladimír Coufal o mimořádně sporném hvizdu, který rozfoukal všechny slávistické sny o účasti v Lize mistrů.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme