Dynamo má dalšího nemocného, utkání v Mladé Boleslavi ale odehraje

ČESKÉ BUDĚJOVICE - 02.10.2020 15:48


Čtvrteční pravidelné testování fotbalistů českobudějovického Dynama odhalilo jeden pozitivní nález na onemocnění covid-19. Jedná se o hráče, který kvůli příznakům onemocnění s týmem již několik dní netrénoval a pro Dynamo to tak znamená, že může po dohodě s krajskou hygienickou stanicí v sobotu v Mladé Boleslavi nastoupit do zápasu 6. kola FORTUNA:LIGY.

Fotbalovému Dynamu se podařilo alespoň částečně zastavit šíření nákazy v týmu. Po minulém týdnu, kdy z důvodu onemocnění tří hráčů a jednoho člena realizačního týmu Jihočeši nenastoupili k domácímu zápasu proti Bohemians 1905 Praha, došlo k úpravě tréninkového režimu týmu a také například k celkové dezinfekci veškerých prostor na stadionu.

Díky tomu se svěřenci Davida Horejše mohli chystat na zápas v Mladé Boleslavi a nic na tom nezměnila ani skutečnost, že čtvrteční testování odhalilo jednoho nakaženého hráče. "Jedná se o člena základní sestavy, který ale kvůli příznakům onemocnění několik dnů netrénoval. Po dohodě s lékařským týmem byl již v domácí izolaci a nyní po výsledcích testů ho čeká dalších deset dnů izolace. Průběh onemocnění je u něj stejný jako u ostatních. Jeden den měl zvýšenou teplotu a pociťoval slabost a únavu. Věříme, že se stejně jako ostatní hráči dá brzy do pořádku," říká PR manažer Dynama Aleš Strouha.

Dynamo před reprezentační pauzou odehraje zápas v Mladé Boleslavi ve značně okleštěné sestavě. Na marodce jsou kvůli zranění čtyři hráči a stejný počet hráčů se léčí z onemocnění covid-19. "Situace není ideální. Přesto ale věříme tomu, že ti hráči, co dostanou v sobotu příležitost, odvedou maximální výkon. Máme na to, abychom v Boleslavi uspěli," nechal se slyšet v průběhu týdne trenér Dynama David Horejš.

arm