Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sport

O Guľovu budoucnost mám trochu obavy. Druhou šanci už dostal, říká bývalý trenér Plzně Koubek

Trenér Plzně Adrian Guľa během utkání s Mladou Boleslaví. foto: MAFRA

Plzeň - Jak se může pohárový výpadek projevit na stabilitě trenérské pozice Adriana Guľy? Historie naznačuje, že ve fotbalové Viktorii Plzeň se podobná zaváhání většinou neodpouštějí.
  13:42

Na případ z poměrně nedávné minulosti zavzpomínal v televizním studiu po utkání s Beer Ševou (prohra 0:1) bývalý plzeňský trenér Miroslav Koubek. Tomu se kdysi stali osudnými také Izraelci.

Na podzim 2015, kdy Plzeň ještě vzpomínala na jarní jízdu ke svému třetímu titulu, přišlo vystřízlivění. Západočeši ve 3. předkole Ligy mistrů nezvládli domácí odvetu s Maccabi Tel-Aviv a vypadli.

Trenér Plzně Adrian Guľa během utkání s Mladou Boleslaví.
Adrián Guľa byl s výkonem Plzně proti Liberci hrubě nespokojen.

Špatný start sezony stál kouče Koubka místo. Guľa je nyní v podobné pozici. Jaro výborné, jenže následované předčasným pohárovým koncem a nikterak oslnivými výkony ve Fortuna lize.

„Guľa dostal druhou šanci. Na rozdíl ode mě. Tady byla nevyužitá, takže mám o něj teď trošku obavu,“ narážel Koubek na fakt, že i po vyřazení Alkmaarem z Ligy mistrů si udržel slovenský trenér důvěru plzeňského vedení.

O rok před Koubkem mimochodem neprošel do skupin ani kouč Dušan Uhrin mladší a také jej čekal vyhazov. Ustojí Guľa nevydařený úvod fotbalového ročníku?

Autor: