Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Real vyhrál a vede tabulku, Barcelona se Sevillou remizovala

Fotbalisté Realu Madrid uspěli na hřišti Levante 2:0 a jsou v čele španělské ligy. První body ve třetím zápase nové sezony ztratily Barcelona a Sevilla po remíze 1:1. Hráčům Atlética Madrid zatím nepomohl zvýšit produktivitu ani příchod Luise Suáreze. V pátém kole španělské ligy doma remizovali 0:0 s Villarrealem a stejný výsledek uhráli v La Lize podruhé za sebou. Getafe poprvé v sezoně prohrálo, se San Sebastianem padlo 0:3. Betis Sevilla si výhrou 2:0 nad Valencií polepšil.

Levante - Real Madrid
zdroj: ČTK/EFE autor: Domenech Castelló

Vítězství Realu Madrid zařídil nejprve Vinícius Júnior a v nastaveném čase Karim Benzema. Vinícius Júnior rozhodl v 16. minutě přesným obstřelem po rohovém kopu. Dvacetiletý brazilský křídelní hráč poprvé v kariéře dal gól ve dvou utkáních La Ligy po sobě. V závěru přidal druhý zásah Benzema, který se stal pátým hráčem, jenž vstřelil za Real 250 soutěžních branek.

"Bílý balet" po úvodní remíze vyhrál potřetí v řadě a s deseti body převzal vedení v soutěži. Levante je na 18. pozici.

Na Camp Nou se vše podstatné v utkání Barcelony se Sevillou událo v úvodní desetiminutovce. Skóre otevřel v osmé minutě po rohovém kopu Luuk de Jong, o dvě minuty později vyrovnal Coutinho.

Oba týmy ztratily po úvodních dvou výhrách první body v sezoně. Sevilla přerušila sérii tří porážek s katalánským velkoklubem v řadě.

Atlético minulou neděli vstoupilo do nové sezony suverénním vítězstvím 6:1 nad Granadou, ale ve středu remizovalo 0:0 s Huescou a dnes si nespravilo chuť ani proti Villarrealu. Ofenzivní posila z Barcelony Luis Suárez, který se proti Granadě v roli náhradníka blýskl dvěma góly a asistencí, hosty ničím nepřekvapil.

Villarreal měl v utkání převahu a sahal po vítězném gólu, ale Maria Gaspara ve dvou velkých šancích vychytal brankář madridského týmu Jan Oblak.

San Sebastian doma porazil Getafe 3:0 a připravil soupeři první ligovou porážku v sezoně. Nejprve ve 28. minutě proměnil pokutový kop Mikel Oyarzabal, který po změně stran asistoval u druhé branky Mikela Merina. V závěru uzavřel skóre Portu. Real Sociedad poskočil do čela neúplné tabulky.

Betis Sevilla vyhrál ve Valencii 2:0, a uspěl tak po dvou porážkách za sebou. V 19. minutě otevřel skóre Sergio Canales, čtvrt hodiny před koncem přidal pojistku Cristian Tello.

Španělská liga - 5. kolo:

Valladolid - Eibar 1:2 (37. Toni Villa - 29. Burgos z pen., 90. Rodrigues), Atlético Madrid - Villarreal 0:0, San Sebastian - Getafe 3:0 (28. Oyarzabal z pen., 79. Merino, 82. Portu), Valencie - Betis Sevilla 0:2 (19. Canales, 74. Tello), Pamplona - Vigo 2:0 (23. Roncaglia, 76. Calleri), Alavés - Bilbao 1:0 (74. Ely), Levante - Real Madrid 0:2 (16. Vinícius Júnior, 90.+5 Benzema), Cádiz - Granada 1:1 (48. Alejo - 27. Sánchez), FC Barcelona - FC Sevilla 1:1 (10. Coutinho - 8. De Jong).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články