Po dlouhé době zápas, kdy jsme nebyli lepší a zvítězili | SK Slavia Praha
Více

Po dlouhé době zápas, kdy jsme nebyli lepší a zvítězili

Sešívaní zvítězili v 6. kole FORTUNA:LIGY na půdě Baníku těsně 1:0. ​„První půli jsme přežili jen díky Kolimu a obraně," říká Jindřich Trpišovský.

„Do zápasu jsme vstoupili velice špatně, o poločase jsme měli prohrávat možná i víc než o jeden gól. Na psychice jsme hodně pracovali, nebylo to ale na hřišti vidět. Ve všem jsme tahali za kratší konec a jsem rád, že jsme ve druhé půli zabrali a zlepšili se v podstatě ve všem. Ostrava byla fotbalově i běžecky lepší, jsem rád, že jsme to díky Kolimu a obráncům vzadu přežili a měli pak ve druhém poločase šanci se zápasem něco udělat, což se nám naštěstí povedlo,“ hodnotí těsnou výhru nad Baníkem trenér Jindřich Trpišovský.

„Pro Baník je to kruté, pro nás šťastné vítězství. V první půli bylo na hřišti jen jedno mužstvo, naštěstí nás podržel Koli a byly tam i dobré obranné zákroky od některých hráčů. Po dlouhé době jsme odehráli zápas, ve kterém jsme nebyli lepší a zvítězili,“ dodává kouč sešívaných.

V utkání s Ostravou se na sešívaných podepsal psychická i fyzická únava ze středečního utkání proti Midtjyllandu. „Mohlo to být všechno dohromady. Roli hrála velká namotivovanost Ostravy, hrajeme tady potřetí za čtyři měsíce a všechny ty zápasy byly stejné, tentokrát to úplně gradovalo. V první půli jme byli všude pozdě, u všeho druzí. Nejeli nám nohy, do druhé půle navíc naštěstí přišli noví hráči, navíc opadlo tempo a bylo to hodně rozkouskované. Je to všechno dohromady, od každého trošku, neznamená to ale, že do utkání můžeme takhle špatně vstoupit. Je to pro nás velké poučení do budoucna,“ má jasno trenér Slavie.

Místo Vladimíra Coufala, který sešívané v pátek opustil, nastoupil na pozici krajního beka Tomáš Holeš, kterého ale trenéři stáli ze hry už v 56. minutě. „Tomáš je pro nás nyní první volba na pravého beka. Není to pro něj jednoduché, pohyb na středu je hodně jiný. Jsem rád, že Tomáš řekl, že je unavený, má těžké nohy a potřebuje střídat. Celkově nám strašně pomohli střídající hráči, nemůžeme se ale spoléhat na to, že budeme zápasy otáčet změnou hráčů a rozestavení. Odchod Cufa se výkonu samozřejmě také týkal, naším cílem ale je jej nahradit. Hodně nám tentokrát pomohli střídající hráči, ať už Standa Tecl, Petr Ševčík nebo i Oscar,“ přibližuje Jindřich Trpišovský příčiny brzkého střídání Slavie.

„Důvodů ke změně rozestavení bylo více, ať už agresivní hra Ostravy, nebo náš přechod do útoku. Standu jsme na hřiště potřebovali, týmu psychicky pomohl, navíc Petarovi se hraje lépe v systému dvou útočníků. Pomohl zkušeným hráčům jako Honza Bořil a Ondra Kúdela přinést na hřiště vítěznou mentalitu, díky čemuž se nám nakonec podařilo vyhrát.“

Pár hodin před zápase sešívaných v Ostravě si odbyl svůj debut v dresu West Hamu obránce Vladimír Coufal. „S trenéry i některými hráči jsme viděli celý zápas a řekl bych, že jim Cuf svojí defenzivou vyrazil dech. Jen v prvním poločase zachránil tři extrémně nebezpečné situace. Pro něj skvělé, debut je strašně důležitý. Přivedli do West Hamu nezdolnost a víru sám v sebe. Hrozně mu to přeji, klobouk dolů. My naopak musíme najít další hráče jako on a potřebnou mentalitu do sebe na hřišti dostat,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Další články