Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová nedala Siegemundové šanci, o finále Roland Garros si zahraje s Keninovou

Podruhé v kariéře je Petra Kvitová v semifinále Roland Garros. Vyrovnání osobního maxima z roku 2012 se dvojnásobné wimbledonské šampionce podařilo zásluhou vítězství nad Laurou Siegemundovou z Německa 6:3 a 6:3. O postup do finále se utká se čtvrtou nasazenou Sofií Keninovou z USA.

Petra Kvitová se raduje z postupu do semifinále Roland Garros
zdroj: REUTERS autor: Charles Platiau

Rodačka z Bílovce diktovala od začátku čtvrtfinále tempo. Skvěle podávala a nepouštěla dvaatřicetiletou Siegemundovou, které oblíbená antuka přinesla první účast mezi nejlepší osmičkou na grandslamu, k pestré hře. O zisku úvodního setu rozhodla brejkem ve čtvrtém gemu. Při vlastním servisu nečelila jedinému brejkbolu.

Ve druhé sadě následně rychle vedla 2:0, ale poté se kouzlo jejího podání rozplynulo. Dvakrát o něj přišla, ale o to aktivnější hrou se prezentovala na returnu. Soupeřčin servis získala ještě třikrát včetně závěrečného devátého gemu. Při druhém mečbolu jí 66. hráčka světa Siegemundová pomohla dvojchybou.

Na svůj výkon byla hrdá. Od rána se totiž potýkala s nervozitou způsobenou tíhou grandslamového čtvrtfinále i nevyzpytatelnou soupeřkou. "Celý zápas tam to pnutí bylo. Jsem velmi hrdá, jak jsem si s tím poradila. V prvním setu jsem servírovala dobře. Ve druhém to bylo horší, ale vždycky jsem ji brejkla zpátky. Byla jsem pořád ve hře. Hodně jsem běhala, dobíhala kraťasy a nějaké i sama udělala," pochvalovala si.

V semifinále grandslamu je Kvitová poprvé od loňského Australian Open, kde postoupila do finále. V Paříži se zatím do finále nedostala - před osmi lety nestačila ve francouzské metropoli na pozdější vítězku Marii Šarapovovou z Ruska.

Krasojízda bez zaváhání a stoprocentní bilance

Letos neztratila sedmá nasazená v dosavadních pěti duelech ani set. S Keninovou navíc dosud neprohrála a radovala se po obou předchozích vzájemných utkáních. Šampionku letošního Australian Open porazila mimo jiné loni na antuce v Madridu.

Kvitová a Keninová jsou jedinými nasazenými hráčkami, které jsou ještě v pavouku turnaje. Ve druhém semifinále na sebe totiž narazí devatenáctiletá Polka Iga Šwiateková a argentinská kvalifikantka Nadia Podoroská.

Roland Garros v Paříži (antuka, dotace 38 milionů eur):

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (7-ČR) - Siegemundová (Něm.) 6:3, 6:3, Keninová (4-USA) - Collinsová (USA) 6:4, 4:6, 6:0.

Juniorky: Dvouhra - 3. kolo: Nosková (ČR) - Brugnoneová (Fr.) 6:1, 6:2, Dmitrjuková (10-Běl.) - Viďmanová (ČR) 6:1, 3:6, 6:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články