Desinfekce, mytí rukou a roušky. Právě poslední zmíněné řeší nejvíce lidí. Nejen kvůli tomu, že jejich nošení považuje spousta lidí za nepohodlné, ale také proto, že jsou na těle nejvíce vidět. Z toho důvodu se milovníci módy snaží své roušky správně kombinovat se zbytkem ošacení a pokud by si jeden myslel, že existují jen roušky bavlněné a plastové, šeredně by se spletl.

Pro spoustu jedinců už dávno není důležitý jen materiál, ze kterého jsou ochranné pomůcky dýchacích cest ušity, ale hlavně jejich vzhled. Proto se své šance chopily i proslulé módní domy, které nadšencům do oblékání nabízejí nepřeberné množství designových kousků. Extravaganci a použitým materiálům ovšem pochopitelně odpovídají i ceny.

Rouška Yvel je skutečně jen pro ty nejmovitnější

Vůbec nejdražší rouškou světa se stala rouška společnosti Yvel. Je vyrobena z 250 gramů osmnácti karátového zlata a zdobí ji 3 608 přírodních diamantů. Jde opravdu o exkluzivní zboží. Že by zlato mělo nějaké specifické vlastonosti, které brání před coviem, není známo.

Tomu však také odpovídá její cena, která činí neskutečných 1,5 milionu dolarů (v přepočtu zhruba 34 milionů korun).

Ochranná pomůcka z dílny Jacob&Co je o něco levnější, její cena přesto odpovídá ceně většího rodinného domu.

Druhé místo tedy patří roušce z dílny návrháře Jacob&Co. Tu zdobí přesně 3040 diamantů a její cena je podstatně nižší než u roušky značky Yvel. Případného zájemce vyjde „jen” na 250 tisíc dolarů (v přepočtu zhruba 6 milionů korun).

Velké značky na použitých prvcích rozhodně nešetří. Otázkou však zůstává, jak se taková rouška desinfikuje.

Designerské kousky za lidovku

Mnohonásobně levnější jsou roušky známých módních domů. Rouška značky Balenciaga vyjde na 150 dolarů (zhruba 3 a půl tisíce korun).

Rouška značky Burberry stojí 280 dolarů (zhruba 7 tisíc korun).

Rouška značky Supreme stojí 350 dolarů (zhruba 8 tisíc korun).

Rouška značky Dolce&Gabbana vyjde na 90 dolarů (zhruba 2000 korun).