Hlavní obsah

Festival dokumentů Ji.hlava bude online

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava oznámili, že jeho 24. ročník bude online. Reagovali tak na zpřísňující se protiepidemická opatření, kvůli kterým se na dva týdny uzavřou i kina.

Foto: archiv festivalu

Do Jihlavy se sjížděli především milovníci dokumentů.

Článek

Podle ředitele festivalu Marka Hovorky budou filmy zpřístupněné postupně vždy na týden. Festival začne 27. října a potrvá do 8. listopadu.

„Ji.hlava se přesouvá do digitálního azylu. Vždy jsme dávali přednost fyzickému festivalu. Filmové projekce v kinech, společné diskuze a setkávání jsou pro nás základní inspirací. Ale letošní rok je všechno jinak a my to respektujeme. Proto chceme využít zavření kin jako příležitost a výzvu. Chystáme plnohodnotný filmový program i výjimečné desáté Inspirační fórum. Vše budeme společně sdílet online, ve formátu, který diváky překvapí a vtáhne,“ uvedl Hovorka.

Organizátoři už od jara připravovali čtyři různé varianty podoby festivalu tak, aby mohli vyhovět aktuální epidemické situaci, rušit festival nechtěli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám