Logo regionálního portálu regionivancicko.cz

FOTO: Koláče vynesly hospici v Rajhradě přes dvě stě tisíc korun. Sbírka pokračuje online

Veronika Miškaříková
čtvrtek 15.10.2020



Osladit si život a zároveň přispět na dobrou věc. Tak by se ve stručnosti dala shrnout tradiční charitní sbírka „Koláč pro hospic“, která probíhala ve středu 7. října na mnoha místech Jihomoravského kraje a Vysočiny.

Rajhradský hospic jste mohli podpořit koupí koláče na stáncích v Židlochovicích, Šlapanicích a v Rajhradě. Celkem zde pomáhalo 16 zaměstnanců charity a 17 dobrovolníků. Dále také jezdili dva pracovníci v terénu po menších obcích v okolí Rajhradu a v půlhodinových intervalech čekali v jednotlivých obcích na ty, kdo chtějí přispět a vzít si za odměnu sladký koláč. Hospicové pacienty také podpořily děti z moravanské mateřské školy, které pro ně připravily obrázky, mýdla a srdíčka.

„Sbírka se na Rajhradsku stala tradicí a my máme obrovskou radost, jak silná je podpora občanů a přátel Charity a jak moc jim záleží na tom, abychom mohli prostřednictvím paliativní péče dál komplexně pečovat o nevyléčitelně nemocné,“ uvádí pracovnice Oblastní charity Rajhrad Jana Janoutová.

Do pokladniček na podporu rajhradského hospice lidé vhodili 221 413 Kč, prostřednictvím terminálů se prozatím podařilo vybrat 9 700 Kč.

„Letos pomoc potřebujeme více než kdy jindy. Za příspěvky z Koláče pro hospic pořídíme ochranné a zdravotní pomůcky, abychom zajistili bezpečí našich pacientů a personálu v době pandemie koronaviru. Všem dárcům moc děkujeme,“ dodává Janoutová.

I proto je sbírka prodloužena v ON-LINE podobě do konce října. Přispívat můžete na účet 4200065931/6800, jako variabilní symbol uvádějte 1024.

Rajhradský Dům léčby bolesti s hospicem sv. Josefa se stará o nevyléčitelně nemocné, kterým se snaží zlepšit kvalitu života. Jeho kapacita je 50 lůžek, zřizovatelem je Diecézní charita Brno.

 

Zdrojem fotografií je Oblastní charita Rajhrad.

TOP
RETEX a.s. nabízí práci na pozici Operátor logistiky (35 000 - 40 000 Kč/měs.) v obci Moravský Krumlov

Operátor logistiky (35 000 - 40 000 Kč/měs.)

RETEX a.s. Moravský Krumlov nabízí volné pracovní místo na plný úvazek (HPP). Vyžadován výuční list. ➤   Co vás na této pozici čeká? , Příjem a výdej materiálu, polotovarů, surovin, hotových výrobků, Práce v nepřetržitém…

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama