Po steaku a slanině přicházejí i umělé dary moře. Ochutnali byste krevetu z laboratoře?

Singapurský Shiok Meats má slušnou šanci stát první společností, která skutečně začne prodávat maso vypěstované v laboratoři koncovým zákazníkům. Alespoň podle článku zveřejněného v deníku Los Angeles Times.

Zajímavé je, že Shiok Meats se specializuje na krevety, tedy odvětví, které se potýká s řadou problémů. Jedním z těch největších je skutečnost, že k lovu těchto koryšů jsou v některých zemích stále využíváni otroci.

Odborník na kultivované maso Chase Purdy Los Angeles Time řekl, že Shiok Meats má v Singapuru velkou podporu.

Nejen krevety...

„Pravděpodobně to bude singapurská restaurace, která to konzumentům poprvé v historii bude servírovat,“ prohlásil Purdy.

Podobnými produkty se pochlubila už i řada jiných startupů, ale problémem stále zůstávají vysoké výrobní náklady. Shiku se však již podařilo snížit cenu za libru z 2 268 dolarů na 1 588 dolarů a tvrdí, že do příštího roku bude tato částka ještě stokrát nižší.

Pokud uspěje – což samozřejmě není jisté – chce se podle dostupných informací pokusit vytvořit i falešné humří a krabí maso.

Diskuze (16) Další článek: Apple s premiérami nových produktů letos ještě neskončil. Za měsíc přijde první MacBook s procesorem Arm

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,