Hlavní obsah

Policie zasahuje v sídle fotbalové asociace, zadržela Berbra

Právo, Novinky, Radim Vaculík, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kriminalisté zaměření na organizovaný zločin zasahují v pátek v sídle Fotbalové asociace ČR v Praze na Strahově. Podle informací Práva Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinila 20 lidí.

Policie zasahovala v sídle FAČRVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Kriminalisté NCOZ provádějí na několika místech ČR úkony trestního řízení, které souvisí s fotbalovým prostředím,” sdělil Novinkám mluvčí útvaru Jaroslav Ibehej. Další informace odmítl sdělit s odkazem na Vrchní státní zastupitelství v Praze.

Podle informací Práva se případ týká podezření z rozsáhlé korupce v souvislosti se sportovními utkáními a obviněno bylo 20 lidí, 19 z nich kriminalisté zadrželi.

Pokračuje soud s Peltou. Jsem absolutně nevinná, tvrdí exnáměstkyně

Krimi

Podle Deníku N je mezi zadrženými místopředseda FAČR Roman Berbr.

Kriminalisté podle informací Práva obviněné podezřívají z toho, že tvořili organizovanou zločineckou skupinu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Místopředseda FAČR Roman Berbr

„Mohu potvrdit, že vrchní státní zastupitelství je dozorovým ve věci trestního stíhání, které dnes zahájil policejní orgán NCOZ, expozitura Ústí nad Labem. Vede v této chvíli trestní stíhání proti dvaceti osobám,“ řekla v pátek Právu šéfka pražských vrchních žalobců Lenka Bradáčová.

Doplnila, že se jedná „především o korupční trestné činy ve prospěch organizované zločinecké skupiny“.

Valachová o rozdělování dotací věděla, hájil se Jansta před soudem

Krimi

„Trestní řízení je vedeno v souvislosti s činností organizované zločinecké skupiny zabývající se korupcí při ovlivňování výsledků fotbalových zápasů,“ podotkla Bradáčová, ale odmítla potvrdit, zda mezi stíhanými je i Berbr či další vysocí fotbaloví činovníci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám