Hlavní obsah

Policie provedla prohlídku u Berbra. Obvinila ho z korupce a zpronevěry

– Plzeň
Právo, Radim Vaculík, Patrik Biskup

Policisté v pátek prohledali dům, který patří místopředsedovi Fotbalové asociace ČR Romanu Berbrovi. Domovní prohlídky se zúčastnil i Berbrův advokát, který ji ale nechtěl komentovat. Sám Berbr je podle zdroje redakce Práva obviněn z podplacení a zpronevěry ve prospěch organizované zločinecké skupiny.

Domovní prohlídka v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Na místě pracovala asi desítka detektivů v civilu a policejní technik. Přes okno byly patrné záblesky fotoaparátu. Objekt policisté opustili po páté hodině odpoledne. Z domu v době přítomnosti reportéra Práva neodnášeli žádné věci.

Kriminalisté přes den zasahovali na desítkách míst včetně sídla FAČR na pražském Strahově. "Trestní stíhání je vedeno proti dvaceti osobám,“ potvrdila Právu šéfka pražských vrchních žalobců Lenka Bradáčová.

Podle důvěryhodného zdroje Práva seznámeného s policejním obviněním se případ točí především kolem Berbra a sportovního ředitele druholigového klubu Vyšehrad Romana Rogoze. Má jít celkem o deset skutků spojených s korupcí a sázkami na konkrétní fotbalové zápasy.

„Největší díl z těch skutků má Berbr a Rogoz, společně s nimi Káník (rozhodčí Michal Káník, pozn., red) a další, kolem těch se to motá. Berbr má podplácení a nějakou zpronevěru, částek tam je hned několik, v řádech statisíců,“ upřesnil zdroj Práva.

Policie zasahuje v sídle fotbalové asociace, zadržela Berbra

Krimi

Z fotbalových klubů, které jsou do případu namočené, je prý „dominantní Slavoj Vyšehrad“. „Týká se to druhé a třetí ligy,“ doplnil zdroj.

Policie zasahovala v sídle FAČRVideo: Aktu.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám