Hlavní obsah

Vémola se vrací do boje. Pokud vyhraje, nedočká se největší odměny

Praha

Takový návrat si po výprasku nepředstavoval. V listopadu minulého roku Karlos Vémola vyfasoval K.O. od Attily Végha, sen o UFC se rozplynul a první Čech v americké organizaci si dá další zápas až tuto sobotu. Zdravotní problémy a covid-19 ho nepustily dříve. Navíc na vítěznou vlnu se bude chtít vrátit před prázdným hledištěm. Turnaj Oktagon 17 dostal výjimku a odehraje se v uzavřené bublině v Brně.

Foto: OKTAGON MMA

Karlos Vémola se vrací do klece, co předvede po minulé porážce?

Článek

Ve středu dostala organizace OKTAGON MMA od hygieny výjimku a může turnaj uspořádat. „Samozřejmě jsme rádi, že zvítězil zdravý rozum. Všichni si myslí, že pořádáme akce jako soukromá firma, naše turnaje se ale konají pod záštitou Českého svazu MMA," řekl po udělení výjimky majitel a promotér organizace Ondřej Novotný. "Jedná se o mezinárodní sportovní událost, jejíž zrušení by mohlo do budoucna poškodit profesionální MMA v Česku," doplnil Michal Hamršmíd, předseda Českého svazu MMA.

Testy, uzavření na hotelu, dodržování přísných opatření. Povinnosti pro všechny zápasníky, trenéry, organizátory, rozhodčí. Skupina, která se musí na několik desítek hodin podřídit hygieně, což jsou určité restrikce pro zápasníky, kteří mají své rituály, jsou omezeni na pohybu, jinak to ale nejde. Na podobném scénáři jede už několik měsíců UFC.

„Po té prohře bylo těžké najít nějakou motivaci tento rok, ještě jsem se s tím nevyrovnal. Moje motivace je teď výhra a dosažení odvety s Attilou. Neznám horší bolest než porážku. Pro mě není žádná horší bolest než porážka," řekl pětatřicetiletý Vémola ve videu pro organizaci OKTAGON MMA.

On je favoritem v duelu, který se odehraje v domluvené váze do 90 kilo s norským policistou Thomasem Robertsenem. „Mojí největší motivací jsou momentálně moje děti a lidi, kteří za mnou stojí, a fanoušci, kteří při mně stále drží," říká Vémola, který se v případě výhry nedočká toho, čeho si vždycky dokázal po úspěchu užívat.

„Největší odměna je, když vám publikum po zápase tleská a když pak přijdete za týmem, lidmi, kteří vám pomáhali, dali vám svůj čas, který s vámi strávili a můžete říct, dokázali jsme to." Potlesk od fanoušků tentokrát nebude.

Celý galavečer turnaje Oktagon 17 vyvrcholí titulovým zápasem mezi Davidem Kozmou a Maté Kerteszem z Maďarska. Akce startuje v sobotu večer v 18 hodin na placeném kanálu oktagon.tv.

Reklama

Související témata: