Hlavní obsah

Real Madrid - Cádiz 0:1Totální výbuch favoritů! Real i Barcelona senzačně prohrály. Vaclík znovu jen na lavičce

Aktualizováno

Mistrovský Real Madrid překvapivě nestačil v šestém kole španělské fotbalové ligy doma na Cádiz. O výhře nováčka soutěže 1:0 rozhodl v 16. minutě Anthony Lozano. Poprvé pod vedením trenéra Ronalda Koemana zaváhala také Barcelona, která prohrála 0:1 s Getafe. Sevilla podlehla 0:1 Granadě a přišla o neporazitelnost. Český brankář andaluského týmu Tomáš Vaclík zůstal znovu jen na lavičce náhradníků.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Marcelo (vpředu) z Realu Madrid a Filip Malbasic z Cádizu.

Článek

Cádiz se historicky první výhrou na půdě Realu dotáhl na svého soupeře v tabulce, "Bílý balet" má na prvním místě lepší skóre a zápas k dobru. O překvapení na úkor úřadujících šampionů rozhodl honduraský útočník Lozano, který si zaběhl za obranu a přehodil padajícího brankáře Thibauta Courtoise.

Realu nebyla nic platná převaha v držení míče ani čtyřnásobné střídání v poločasové pauze. Nejblíže gólu byl v závěru Karim Benzema, který ale trefil jen břevno.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Luis Suárez z Atlétika v poloze ležícího střelce...

Barcelonu mohl poslat do vedení v první půli Lionel Messi, svou střelu z hranice vápna ale namířil do tyče. O výsledku tak rozhodl na druhé straně z penalty v 56. minutě Jaime Mata.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Zklamaný Lionel Messiz Barcelony, která senzačně prohrála s Getafe.

Getafe porazilo katalánský velkoklub po devíti letech a 17 zápasech a s deseti body se pohybuje v tabulce ve vedoucí skupině. Barcelona ztrácí tři body, ale má o utkání méně.

Důležitý moment utkání Granady se Sevillou přišel v nastaveném čase první půle, kdy dostal v rychlém sledu dvě žluté karty záložník Joan Jordán a andaluský celek dohrával v oslabení. Granada měla po změně stran převahu, kterou zúročil v 82. minutě vítěznou brankou střídající Yangel Herrera.

Granada potvrdila vydařený úvod sezony a bodově se dotáhla na čelo tabulky. Sevilla má po čtyřech odehraných zápasech sedm bodů a je na devátém místě.

Atlético Madrid vyhrálo ve Vigu 2:0. Vítěznou branku dal už v šesté minutě Luis Suárez, který se trefil po svém přestupu z Barcelony potřetí.

Španělská fotbalová liga - 6. kolo:
Granada - FC Sevilla 1:0 (82. Herrera)
Vigo - Atlético Madrid 0:2 (6. Suárez, 90.+5 Carrasco)
Real Madrid - Cádiz 0:1 (16. Lozano)
Getafe - FC Barcelona 1:0 (56. Mata z pen.).

Reklama

Související témata: