Hlavní obsah

Berbrův nekonečný víkend: Bez pout, ale obklopen policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sídle fotbalové asociace bylo živo až do časných sobotních hodin. V pátek kolem desáté večer začali vcházet do budovy advokáti, byly zataženy rolety a budova se uzamkla. Teprve kolem půl čtvrté ráno advokáti odcházeli pryč. I během soboty policisté na místě ještě zajišťovali důkazy. Místopředseda FAČR Roman Berbr je stále v obklopení policistů, pouta na rukou nemá.

Policie se zadrženým Romanem BerbremVideo: Aktu.cz

 
Článek

Strahov, Ústí nad Labem a nakonec i Přeštice. Berbra si policisté podávají z jednoho místa na druhé a na první pohled se zdá, že je vlivná persona českého fotbalu značně skleslá.

Foto: Aktu.cz

Roman Berbr na snímku ze soboty

Policisté už v pátek prohledali dům, který patří Berbrovi. Domovní prohlídky se zúčastnil i Berbrův advokát, který ji ale nechtěl komentovat. Sám Berbr je podle zdroje redakce Práva obviněn z podplacení a zpronevěry ve prospěch organizované zločinecké skupiny.

Foto: Aktu.cz

Před toaletou na benzínce Berbra během přesunu hlídal policista.

Na místě pracovala asi desítka detektivů v civilu a policejní technik. Přes okno byly patrné záblesky fotoaparátu. Objekt policisté opustili po páté hodině odpoledne.

Kriminalisté přes den zasahovali na desítkách míst včetně sídla FAČR na pražském Strahově. Právě tam bylo živo až do sobotních ranních hodin, kdy evidentně probíhaly výslechy. V sobotu dopoledne pak policisté v práci pokračovali.

Foto: Aktu.cz

V sídle FAČR na Strahově byla rušná noc.

"Trestní stíhání je vedeno proti dvaceti osobám,“ potvrdila už v pátek Právu šéfka pražských vrchních žalobců Lenka Bradáčová.

Podle důvěryhodného zdroje Práva seznámeného s policejním obviněním se případ točí především kolem Berbra a sportovního ředitele druholigového klubu Vyšehrad Romana Rogoze. Má jít celkem o deset skutků spojených s korupcí a sázkami na konkrétní fotbalové zápasy.

Reklama

Výběr článků

Načítám