Sociální sítě | Twitter | WordPress

Aktuální WordPress umí posílat publikované články jako vlákna na Twitter. Celé články, nejen odkaz

Otevřený redakční systém WordPress, který využívá třetina webových stránek na světě, prochází neustálým vývojem. Nové verze přinášejí nové funkce, takže například v červenci přibyla možnost rychlé transformace vlákna ze sociální sítě Twitter do článku na webu.

Tento týden přišel WordPress s prakticky zcela opačně postavenou funkcí: příspěvky z blogu či webové stránky lze díky ní publikovat jako vlákno na Twitteru. Na sociální síti přitom bude zveřejněn nejen odkaz, ale i text, obrázky a videa.

Z WordPressu na Twitter

Nutno poznamenat, že automatická publikace nových příspěvků na sociální sítě není žádnou novinkou. Pro WordPress existuje nespočet pluginů, které každý čerstvě vydaný článek vystaví na sociální sítě. Ke stejnému účelu lze využít i automatizační platformy, jako je IFTTT, Integromat a další.

Pluginy a automatizační služby zpravidla na Twitter publikují jen název článku, odkaz, náhledový obrázek a eventuálně krátký úryvek (perex). V praxi to můžete vidět na mém osobním Twitteru, kde přes IFTTT automaticky zveřejňuji všechny své články zachycené přes RSS kanály.

Novinka ve WordPressu však funguje poněkud jinak – publikuje obsah celého článku ve formě vlákna, tj. na sebe vzájemně navazujících příspěvků. Řeší tak omezení této sociální sítě, která umožňuje tweetovat příspěvky dlouhé maximálně 320 znaků.

Z blogu rovnou na „socky“

„Publikování obsahu z WordPressu na Twitter je nyní mnohem jednodušší. Již můžete přenášet jednotlivé tweety nebo vlákna, známá také jako tweetstorms, z Twitteru na WordPress.“ uvádí oficiální blog „Nyní se celý kruh uzavírá. Pouhými dvěma klepnutími můžete celý svůj blogový příspěvek transformovat do vlákna na Twitteru.“

Při sdílení příspěvku z WordPressu na Twitteru se přenese celý jeho obsah – text, obrázky a videa se vloží do vlákna přesně na ta místa, kde mají být. Zvláštní pozornost věnovali vývojáři formátování. Pokud je například odstavec příliš dlouhý, automaticky bude rozdělen do několika příspěvků. „Abychom vám během psaní příspěvku poskytli lepší kontrolu, ukážeme vám, kde dojde k rozdělení tweetů. Tímto způsobem můžete při psaní ovlivňovat, jak se váš příspěvek objeví na Twitteru.“

Na blogu je také video s ukázkou, jak publikovat článek z webové stránky na Twitter. Nejprve je nutné klepnout na ikonu Jetpack v pravé horní části stránky. V dalším kroku připojíte svůj účet Twitter (lze jich používat i více) a přidáte úvodní text. Poté můžete zvolit, zda chcete publikovat jednoduchý tweet nebo vlákno. Nakonec zbývá jen stisknout tlačítko pro zveřejnění.

Podívejte se, jak snadno a rychle můžete publikovat článek z WordPressu na sociální síť Twitter!

Diskuze (3) Další článek: AMD bude k procesorům Ryzen 3000 a 5000 dávat hru Far Cry 6, která ještě nevyšla

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,