Premiéra filmu Karel se odkládá. Za posunutí stanoveného data můžou vládní opatření. „S lítostí vám musím oznámit, že vzhledem k novým opatřením, která dnes u nás byla zavedena s platností od 12.10., jsem nucena slavnostní premiéru i distribuci filmu Karel odložit na neurčito nejen u nás, ale i na Slovensku,“ informuje fanoušky Ivana Gottová na sociálních sítích.

„Karel byl vždy srdcem česko-slovenský zpěvák a celý život vystupoval se stejnou radostí jak v Čechách, tak i na Slovensku. Film Karel si proto zaslouží, aby byl slavnostně uvedený v obou zemích současně a podle možností za příznivější situace. Věřím, že to slovenští příznivci pochopí,“ doufá Gottová.

Premiéra dokumentu Karel se odkládá

„Velmi mě to mrzí, chtěla jsem vás v této těžké době filmem Karel potěšit a povzbudit, ale nedá se nic dělat. Jak víme, situace je vážná a zdraví všech lidí je na prvním místě! Upřímně doufám, že bude brzy příležitost vám film představit,“ přeje si.

Aby náladu Karlových příznivců alespoň trochu pozvedla, zveřejnila poslední klip Karla Gotta. Jedná se o nové video k písni Jdi za štěstím, jenž obsahuje záběry, které se do dokumentu nevešly.

Nový klip k písni Jdi za štěstím

„Milí příznivci, ráda bych vám – společně se Supraphonem – dala v této složité době malý dárek. Nejen vám všem zklamaným potenciálním divákům filmu Karel, ale vám všem, kteří jste měli rádi mého zesnulého manžela,“ snaží se to vyžehlit Ivana, která ale za nic nemůže.

„Protože slavnostní premiéra i distribuce filmu musejí být kvůli novým epidemiologickým opatřením odloženy na neurčito, rozhodla jsem se potěšit vás, manželovy fanoušky v České republice i na Slovensku a zveřejnit nový videoklip s titulní písní k filmu Karel – Jdi za štěstím,“ rozradostnila fanoušky Ivana.

„Je pro mne o to cennější, že je to Karlova poslední nahrávka z června 2019, kdy ji zpíval s vědomím, že jde o píseň pro vznikající film. Bylo nám líto, že se záběry z natáčení se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu v dokumentu nakonec spolu s mnoha dalšími scénami nepoužily,“ svěřuje se Ivana.

„Jsem proto ráda, že alespoň některé z nich byly režisérem Jakubem Sommerem a střihačkou Šárkou Sklenářovou velmi trefně zakomponovány do tohoto klipu,“ radovala se Ivana z práce celého týmu.

V klipu uvidíte záběry, které byly z dokumentu vystřiženy

„Jsem vděčná, že vám můžeme snad alespoň trochu pozvednout náladu v tak nejisté době právě videoklipem k úvodní písni Jdi za štěstím. Pevně věřím, že brzy bude zase dobře, proto přijměte tento dárek od nás i Karla jako naději na lepší časy,“ dodala Ivana, které je nastalá situace velmi líto.