Anna Slováčková už rok bojuje s vážnou nemocí, při samovyšetření prsu si objevila bulku, a lékaři bohužel její obavy potvrdili. Zpěvačka ale zvládá nemoc s úsměvem na rtech a je pro mnoho žen velkou inspirací.

Kvůli prodělané onkologické léčbě ale na sebe musí Slováčková dávat pozor, jakákoliv viróza je totiž během chemoterapie problém! "Roušky jsem začala nosit ihned, co mi oznámili diagnózu. Při chemoterapii je totiž i vážnější nachlazení problém a celá léčba by se třeba musela přerušit. Takže já je mám na puse už rok," prozradila Anička Šípu.

Slováčková navíc musela za posledních sedm dní opakovaně na testy na koronavirus, v jejím okolí se totiž objevilo už několik pozitivních případů.

S nemocí bojuje s úsměvem!

"V posledním týdnu jsem přišla úzce do kontaktu s pěti lidmi, kteří pak měli pozitivní testy na koronavirus. Já se naštěstí držím, dělali mi testy dvakrát po sobě a zatím jsem negativní. Já říkám, že ta chemoterapie by zabila i ten covid," řekla nám Slováčková s humorem sobě vlastním.

Zpěvačka se ale vyhýbá MHD, a raději chodí všude pěšky! Starosti jí ale nedělá jen zdraví, aktuálně totiž řeší množství zrušených koncertů.

Stejně jako ostatní umělci se pandemie dotýká i příjmů Slováčkové, dokonce si musela najít práci, jenže, i tu jí nyní vláda zatrhla.

Zpěvačka učí děti

"Já jsem začala učit děti zpěv, jenže to mám teď taky zakázaný," řekla Šípu Slováčková. První vlna koronaviru se dle slov zpěvačky dala přežít, ta druhá už ale může být pro mnoho lidí z umělecké branže likvidační.

Přes těžké období ale Anička ještě nedávno měla kšefty a pracuje naplno na nových písních se svou kapelou Aura. "Koncem října nám vychází videoklip. Je to jeden ze singlů, který vyjde na naší desce. Křest plánujeme na únor a doufáme, že se nic nepokazí," prozradila nám.

Jedním z posledních koncertů před vyhlášením nouzového stavu odehrála Slováčková společně s Petrem Kutheilem a jeho kapelou ve Stromovce.