Hlavní obsah

Berbra poslal soud do vazby

Právo, Sport.cz, zp, rav, nov

Místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr byl v neděli po 13. hodině po rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 6 vzat do vazby. Potvrdil to jeho právní zástupce Filip Seifert. „Mohu potvrdit, že Obvodní soud pro Prahu 6 rozhodl o vzetí pana Romana Berbra do vazby. My se domníváme, že k tomu nejsou žádné důvody, a podali jsme na místě stížnost,“ uvedl, když opouštěl justiční palác v Praze Na Míčánkách.

Foto: Aktu.cz

Policie se zadrženým Romanem Berbrem

Článek

Seifert doplnil, že „klient s obviněním nesouhlasí, nedopustil se žádného trestného jednání". Proti rozhodnutí soudu Berbr s advokátem podali hned na místě stížnost k nadřízenému Městskému soudu v Praze, ale ta nemá odkladný účinek, takže policie odvezla místopředsedu FAČR do jedné z vazebních věznic. Než o stížnosti rozhodne městský soud, bude muset Berbr zůstat za mřížemi.

„Požádali jsme o nahlédnutí do spisu a budeme se proti obvinění řádně hájit," podotkl Seifert s tím, že dokud neuvidí spis, nebudou se s klientem k případu dále vyjadřovat.

Dodal, že klient se u soudu vyjadřoval ke skutkům, které jsou mu kladeny za vinu, a uvedl, že se stíháním nesouhlasí.

Rogozovi se při zadržení zhoršil zdravotní stav

Vazba byla v odpoledních hodinách uvalena i na sportovního ředitele Slavoje Vyšehrad Romana Rogoze, který je rovněž do celého případu odstartovaného v pátečním ránu zapleten.

Policie zasahuje v sídle fotbalové asociace, zadržela Berbra

Krimi

„Vazba na něho byla uvalena z důvodů možného ovlivňování svědků a možnosti opakování nebo pokračování trestné činnosti," potvrdil Rogozův právní zástupce JUDr. Oldřich Chudoba a dodal, že jeho klient se už u soudu částečně vyjádřil.

„Došlo u něho ovšem k zhoršení zdravotního stavu, když byl zadržen. Nebyl tudíž v pozici, kdy by se mohl řádně hájit," uvedl Chudoba. „Řekl, že vypovídat bude, ale až následně. Odmítl však, že rozhodně není součástí žádné zločinecké skupiny, jak je jednání kvalifikováno a prokáže, že tomu tak nebylo."

Celou kauzu má na starosti ústecká expozitura Národní centrály proti organizovanému zločinu. Vrchní státní zastupitelství případ dozoruje a k jednotlivým jménům se zatím nevyjádřilo.

Rozhodčí Kánik už má jednu aféru za sebou

Zadržení jsou podezřelí z ovlivňování výsledků, zejména v nižších soutěžích a měli být navázáni na organizovanou zločineckou skupinu. Rozhodčí Michal Kánik už byl kupříkladu i v minulosti namočen do podobného skandálu.

Berbrův nekonečný víkend: Bez pout, ale obklopen policisty

Krimi

Mezi trestnými činy, kterým podezřelí čelí, jsou podplácení, zpronevěra, přijetí úplatku a hrozící tresty se pohybují v rozmezí dva až pět let, přičemž trest za trestný čin ve prospěch zločinecké organizace se ještě navyšuje o třetinu v jeho horní hranici.

Výběr článků

Načítám