Založ si blog

Prečo Covid-19 viac nezasiahol Japonsko ale Slovensko?

Občas si popozerám videá, ktoré publikuje na Youtube Dr. John Campbell. Je to nie lekár, ale “nurse” (niečo viacej ako zdravotná sestra na Slovensku ale nie (celkom) lekár); Dr. John Campbell navyše vyučuje a na svojom Youtube kanáli má mnoho poučných videí z biológie, aj z medicíny. Od začiatku pandémie tiež publikuje takmer denne videá o tejto pandémii. Niektoré z jeho videí sú veľmi poučné.

Jedno z nich je nazvané “Pandemic learning from Japan”.

Je to dobré a informatívne video, a oplatí sa ho vypočuť, rovnako ako všetky ostatné Youtube videá tohoto autora.

V Japonsku žije 127 miliónov ľudí, majú v čase písania tohoto blogu 93.098 prípadov a 1.672 mŕtvych. V porovnaní s Čechmi, ktorých je len okolo 10.65 miliónov, ale majú v čase písania tohoto blogu 173.885 prípadov COVID-19 a zatiaľ 1.422 mŕtvych.

A to v Japonsku vraj ani nemali tzv. “lockdown” ako bol vo Francúzsku, Taliansku, Španielsku, Izraeli, a v ďaľších krajinách.

V danej prezentácii Dr. John Campbell rozoberá príčiny, prečo v Japonsku je toho COVID-19 menej. Prezentoval, že je to asi preto, lebo ľudia v Japonsku sú proste iní a správajú sa inak ako v iných krajinách (pozn. vrátane Slovenska, či Čiech, Rakúska, Maďarska, atď.). V Japonsku je vraj celkom bežné a normálne nosiť masky, ľudia sa menej dotýkajú jeden druhého, menej sa bozkávajú či si menej podávajú ruky, sú kľudní, menej rozprávajú a nemajú vo zvyku vykrikovať a pokrikovať, a vraj radi vetrajú svoje  priestory. Tieto zvyky vraj nezabránia šíreniu sa vírusu, ale vraj majú za následok, že ľudia sa nakazia veľmi nízkou dávkou vírusu, v podstate takou, že to funguje ako inokulácia (forma očkovania). Čoho dôsledkom vraj môže byť aj to, že tam je veľa nesymptomatických ľudí, pretože sa „nakazili“ veľmi malou dávkou virálnych častí COVID-u 19. (tzv. nízky viral load, ktorý vraj nespôsobí nákazu COVID-om 19).

Ďaľšie rozdiely: 14-dňová povinná karanténa pre všetkých, ktorí boli mimo Japonska, iná diéta, v ktorej je veľa rýb (vitamín D), plus v Japonsku je podstatne menej obéznych ľudí. Ďalej vraj Japonci podstatne menej jazdia, a namiesto toho sa bicyklujú alebo chodia pešo.

***

Ľudia, ktorí si dokážu vypočuť v angličtine Dr. John Campbell, majú prístup k takýmto cenným informáciám o Covid-19. Na Slovensku ale ľudia nemajú nikoho ako Dr. John Campbell. Na Slovensku jesto kanál ako aj webstránka napríklad Infovojna.sk s trestuhodnými prezentáciami absolútne ignorantských ľudí, nebezpečných kverulantov, ktorí tam dostávajú priestor prezentovať svoje choré nápady, ktorými priamo ohrozujú bezpečnosť ľudí žijúcich na Slovensku.

Na Slovensku naopak ľudia napriek zákazu zhromažďovania sa vyšli možno aj pod vplyvom takýchto kverulantov ako Harabin, či Krajníková alebo Šátek a ďaľší do ulíc aby protestovali, pričom nedodržiavali odstupy a všetko (napr. žiadne rúška, a podobne). Potom sa vrátia domov a ak sa nakazili COVID-om, tak túto nákazu poprenášajú na svojich blízkych.

Alebo, keď si otvorím niektoré slovenské webstránky, tak sa to tam hemží sprostosťami ako napríklad na Infovojne, citujem:
Bývalý šéf Najvyššieho súdu SR a exminister spravodlivosti opätovne varoval policajtov, nech sa neopovážia ukladať pokuty za nenosenie rúšok, pretože budú niesť trestnoprávnu zodpovednosť.

Alebo

Slováci začínajú mať plné zuby Matoviča aj koronadivadla.”

Tiež právnici, dokonca bývalý sudca Najvyššieho súdu SR tam dáva do radu prezentácie o vraj porušovaní ľudských práv a doslova zbesilo útočia na premiéra Slovenskej republiky.

***

Záverom len toľko, že keď si človek pozrie niektoré konšpiračné stránky zo Slovenska, tak mu hlava stojí. Človek síce počúva reláciu v slovenskom jazyku ale aj tak ničomu nerozumie. Lebo tým do neba volajúcim sprostostiam sa rozumieť nedá.

Človek keď počuje tie sprostosti, tak aby sa hanbil všade, že sa narodil na Slovensku. Troška mi to pripomína aj jedného človeka z Kanady, nepoznám ho síce, ale v 1993 stál pred nami v rade na letisku, a keď prišiel na radu, tak vytiahol kanadský pas a letenku a povedal nám, ktorí sme boli v rade za ním, že citujem,

“Už mám tých blbostí dosť”.

Mal na mysli to, čo zažil na Slovensku, keď tam bol na návšteve potom, ako už nejakú dobu žil v Kanade.

Keď sledujem správy, tak mi je nevoľno

24.03.2024

Fico sa dal pred asi dvoma či troma dňami počuť, že vraj potom ako predošlá vláda darovala S-300 na Ukrajinu, nemáme vraj ako chrániť slovenské nebo a jadrové elektrárne na Slovensku. Nerozumela som celkom. V iných správach, zahraničných, som sa dočítala, že vraj potom ako Rusko vyhlásilo vojnu Ukrajine, po znefunkčnení elektrárne na Dnepri musí Ukrajina zvýšiť dovoz [...]

K zmene Trestného zákona

21.01.2024

Celá opozícia vrátane prezidentky Slovenskej republiky narieka ako sa zvýši kriminalita na Slovensku po zrušení Špeciálnej prokuratúry a po navrhovanej zmene Trestného zákona. Namiesto tvrdých nepodmienečných trestov za finančné zločiny sa tieto majú nahradiť inými trestami. Ako opozícia tak aj “not my prezidentka” nariekajú nad tým, že tieto, podľa nich, [...]

Vypočula som si pani Petkovú a som totálne zhrozená, kto sa v médiách vyjadruje k otázkam právneho štátu

13.01.2024

V tejto relácii Zuzany Kovačič Hanzelovej, 10:49, sa p. Petková vyjadrila, okrem iného, takto, citujem: “Áno, SMER má svojich voličov, ale to rozhodne nie sú všetci občania Slovenskej republiky.” Toto povedala okrem ostatných nezmyslov v danej relácii. Nebudem ich tu všetky menovať, lebo to by bol inak veľmi dlhý blog a na to ani nemám teraz čas. *** Ústava Slovenskej [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.