Efektivita větráku konzole PS5 bude upravitelná i skrze aktualizace

Sony má se správným chlazením své nové konzole rozhodně dlouhodobé plány.

Konzole Playstation 5 bude velmi tichou konzolí, o což se postará nejen obří větrák, ale také celý chladící systém tekutého kovu. Sony se celkově k této problematice postavilo velmi zodpovědně a vypadá to, že bude moci upravovat a vylepšovat tichý chod konzole i po vydání samotném. 

Prozradil to Yasuhiro Otori z divize Playstationu v rozhovoru pro 4Gamer.net. Sony totiž bude umět upravit efektivitu větráku a celkově jeho chování i skrze budoucí softwarové aktualizace. Bude stačit jen sledovat, jak si vede při hraní určitých her a poté tomu přizpůsobit jeho chod. 

"V budoucnu vyjdou různé hry a data z jejich chodu na konzoli budeme sbírat a zkoumat," řekl Otori. "S ohledem na sesbíraná data a senzory teploty pak můžeme upravovat práci a chování větráku skrze softwarové aktualizace." 

To je rozhodně výborná zpráva. Sony totiž bude moci upravovat efektivitu větráku podle toho, jak zvládá některé náročné hry a v jakém stavu dokáže být co možná nejtišší. Přistávání Boeingů v našem obýváku se tak zdá být definitivně minulostí.

Diskuze (1) Další článek: Watch Dogs Legion si zahrajete na next-genu ve 4K/30FPS s ray tracingem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,