Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Pickfordův zákrok na Van Dijka zůstane bez trestu

Jordan Pickford za svůj zákrok proti obránci Virgilu van Dijkovi trestán nebude. Rozhodla o tom disciplinární komise anglické Fotbalové asociace. Brankář Evertonu zasáhl Van Dijka do kolena, obránce Liverpoolu bude mimo hru až osm měsíců.

Odcházející Virgil van Dijk
zdroj: ČTK/PA autor: Laurence Griffiths

"Disciplinární komise má v těchto situacích pravomoc dodatečně hráče potrestat, jen výjimečně ale zasahuje v situacích, kdy rozhodčí i videorozhodčí zákrok vidí. A zasahovat nebude ani tentokrát," stojí v prohlášení FA.

Šestadvacetiletý brankář anglické reprezentace Pickford se vrhl Van Dijkovi pod nohy a zasáhl ho do pravého kolena. Devětadvacetiletý Nizozemec musel už v 11. minutě vystřídat a poté si od lékařů vyslechl nepříznivý verdikt. S poraněným předním zkříženým vazem musí na operaci a mimo hru by mohl být až osm měsíců.

Everton z celé situace vyvázl bez trestu, místo pokutového kopu Liverpoolu rozehrál nepřímý kop kvůli Van Dijkovu těsnému ofsajdu. Potrestán nebyl ani Pickford, i když měl být podle anglických expertů vyloučen.

Srážka Jordana Pickforda s Virgilem van Dijkem
zdroj: Reuters

"Všichni se nás na to ptají, takže myslím, že to bylo na červenou kartu. Nebyl to pěkný zákrok. Abych byl k Jordanovi (Pickfordovi) spravedlivý, zašel za mnou po utkání, omluvil se a řekl, abych to vyřídil Virgilovi," řekl po zápase kapitán Liverpoolu a Pickfordův spoluhráč z anglické reprezentace Jordan Henderson.

Sám Van Dijk se na Twitteru vyjádřil, že se k celé záležitosti nechce vracet a že se dívá dopředu. "Jsem připraven na výzvu, která mě čeká. Nyní se plně soustředím na uzdravení a udělám vše pro to, abych se na hřiště vrátil co nejdříve. Navzdory zklamání jsem pevně přesvědčen, že i v nesnázích leží příležitost, a s boží pomocí se postarám o to, abych se vrátil lepší a silnější než kdykoli předtím," uvedl obránce Liverpoolu.

"Ve fotbale je to stejně jako v životě. Myslím si, že se všechno děje z nějakého důvodu a je důležité se snažit udržet rovnováhu, ať už jde o vzestupy nebo pády," doplnil zraněný Van Dijk.

Liverpool i kvůli absenci klíčového muže sestavy neudržel náskok, a protože sudí v závěru neuznali Hendersonův gól opět kvůli těsnému ofsajdu, rozešly se oba týmy smírně. Na vedoucí Everton tak obhájci titulu ztrácejí z třetího místa dál tři body.

Van Dijkova absence navíc podle bývalého anglického reprezentanta Chrise Suttona výrazně sníží šance "reds" na obhajobu titulu. "Je to pro Liverpool obrovská ztráta. Je to jejich skála, organizátor hry dozadu. Jednoduše řečeno, je nenahraditelný. Budou muset tuto mezeru nějak zaplnit, protože je pro ně klíčovým hráčem. Rozhodně jim to obrovsky snížilo šance na obhajobu," uvedl Sutton.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články