19. října 2020 • 21:05

WTA v Ostravě: Krejčíková přehrála Martincovou. Kristýna Plíšková končí

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Krejčíková vyšla na halovém tenisovém turnaji WTA Tour v Ostravě vítězně z duelu domácích kvalifikantek a v prvním kole porazila Terezu Martincovou 7:5 a 6:1. Kristýna Plíšková, která dostala do hlavní soutěže divokou kartu, podlehla Marii Sakkariové z Řecka dvakrát 3:6.



Osmifinalistka Roland Garros Krejčíková hrála pestřeji a přesněji, ale bojující Martincová vzdorovala. V prvním setu Krejčíková dvakrát neudržela brejk a sadu dopodávala až napodruhé. Na Martincové se poté projevila únava z náročnějších duelů v kvalifikaci a Krejčíková ve druhé sadě ztratila už jen jednu hru.

„Měla jsem i horší gamy, ale pořád jsem víceméně vedla a jsem ráda, že jsem vyhrála. Snažila jsem se hrát svoji hru,“ řekla Krejčíková v České televizi.

O čtvrtfinále bude čtyřiadvacetiletá tenistka hrát s dvojnásobnou šampionkou Australian Open a letošní finalistkou US Open Viktorií Azarenovou z Běloruska, která měla v prvním kole jako čtvrtá nasazená volný los. „Zápas to pro mě bude dobrý, protože Vika je světová hráčka, jedna z nejlepších, takže to bude strašně těžký. Uvidíme, jak se na to vyspím a vypořádám se s tím,“ řekla Krejčíková.

Levou rukou hrající Plíšková (68. WTA) překvapila Sakkariovou při restartu sezony v srpnu na antuce v Palermu. Na tvrdém povrchu v Ostravě mohla jít v prvním setu do vedení 4:2, ale brejkbol nevyužila. Od té doby získala 23. hráčka světa Sakkariová převahu a sestru Karolíny Plíškové zdolala za hodinu a 19 minut.

Ve čtyřhře neuspěla Karolína Muchová. V narychlo složeném týmu s Azarenkovou prohrály s lotyšsko-ruskou dvojicí Jelena Ostapenková, Věra Zvonarevová 6:1, 4:6 a 4:10 v super tie-breaku. „Na začátku nám to tam dost padalo, hlavně Vice, ale v systému bez výhod stačilo pár míčů a hned se to zvrtlo. Udělala jsem hodně zbytečných chyb v koncovce, což je nejdůležitější,“ řekla Muchová.

Jako první v Ostravě uspěla Estonka Anett Kontaveitová. Osmá nasazená hráčka odvrátila dva mečboly a Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou zdolala 4:6, 6:2 a 7:6.

J&T Banka Ostrava Open 2020 je akcí kategorie Premier a v upraveném kalendáři WTA nahradila čínské dějiště Čeng-čou. V době zákazu sportovních akcí v Česku kvůli opatřením proti šíření covidu-19 dostal turnaj výjimku a koná se bez diváků.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Ostrava Open 2020 (tvrdý povrch, dotace 528.500 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Kontaveitová (8-Est.) - Alexandrovová (Rus.) 4:6, 6:2, 7:6 (8:6)
Sakkariová (Řec.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 6:3
Sorribesová (Šp.) - Linetteová (Pol.) 6:1, 6:3
Krejčíková - Martincová (obě ČR) 7:5, 6:1

Čtyřhra - 1. kolo:
Strýcová, Matteková-Sandsová (3-ČR/USA) - L. Kičenoková, Čang Šuaj (Ukr./Čína) 7:5, 6:3
Ostapenková, Zvonarevová (Lot./Rus.) - Muchová, Azarenková (ČR/Běl.) 1:6, 6:4, 10:4

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud