Podívejme se na ten největší závod. Tak velký, že ho nazýváme malým zázrakem. Podařilo se nám totiž v Praze uspořádat exkluzivní půlmaraton Prague 21.1 km - Ready for the restart. Ti nejtalentovanější běžci přijeli s myšlenkou na pokoření světového rekordu. Chtěli, stejně jako my, ukázat, že jsme připraveni na restart. Restart ekonomiky, společnosti i sportu. A ono se to povedlo! Peres Jepchirchir opravdu zaběhla v ženském půlmaratonu nový světový rekord. Její závod na cílový čas 1:05:34 sledovali diváci v 82 zemích.

Že by byl takovýhle výkon dostačující pro jeden víkend? Ne pro nás. Peres běžela den poté znovu, v pražském parku spolu s hobby běžci, dospělými i těmi nejmenšími. Dopřála tak každému neobyčejný zážitek, navíc po doběhu rozdávala v cíli medaile.

Všechno ale začalo závody letištích. Ano, běhalo se po příletových plochách v Karlových Varech, Českých Budějovicích a v Praze na Letišti Václava Havla. Zely prázdnotou a my je naplnili běžci, kteří tak dostali naprosto jedinečnou šanci dostat se přímo na ranvej. Na chek-inu si vyzvedli své číslo, pokračovali skrz bezpečností rámy a přes gate směrem na start. Ať už se registrovali na večerní běh se západem slunce, ranní pětku nebo dm rodinný běh.

Tři letiště… co dál? Plzeň. Pivovarský běh s Birellem provedl závodníky přímo historickým sklepením. Zakončen byl závod jak jinak než pivem a koncertem.

Na začátku podzimní sezóny se nám dokonce podařilo uspořádat dva z našich tradičních závodů - Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem a Mattoni Liberec Nature Run. Přizpůsobili jsme se všem aktuálním nařízením, běžci dodržovali rozestupy a startovali ve vlnách po malých skupinách.

Když k tomu přičteme naše akce v Running Mallu a celou letní výzvu Česko běží dál, podařilo se nám dát dohromady přes 25000 běžců. Stejně jako všichni ostatní už se nemůžeme dočkat, až bude vše zpátky v normálu. Až budeme moci přivítat tisícovky běžců v cíli a vidět jejich úsměvy. A ono to přijde. Do té doby, nepřestávejte běhat. My nepřestaneme přemýšlet, brainstormovat a dělat vše proto, aby bylo běhání ještě zábavnější.