Po návratu z Finska jí Šárka Rezková nabídla pomocnou ruku. Mohla u ní bydlet. Jenže Dominika Gottová si toho nevážila. Dle slov Rezkové do sebe cpala prášky na uklidnění a zapíjela to alkoholem. Na to Šárka vzpomíná velmi nerada.

Proč se ale rozhodla křtít knihu Poslední roky s Karlem, kterou Dominika napsala ještě s Lubošem Procházkou? „Luboš mě požádal, abych se stala kmotrou této knihy. Také proto, že ta kniha se tvořila u mě doma. Občas jsem i zaslechla, jak to Dominika namlouvala. S Lubošem nás pojí hluboké přátelství. Šla jsem do toho s tím, že jsem chtěla podpořit jeho,“ vysvětlila Rezková a pěla na něj chválu.

Rezková křtila knihu, kterou napsala Gottová

„Luboš skvěle píše a napsal tam jen to pozitivní. Nevytahoval tam žádnou špínu. Je to tak, jak co cítil a jak to zažil,“ lákala čtenáře zpěvačka. Na křtu se kromě ní měli objevit pochopitelně i autoři. Což o to, Procházka tam byl, ale po Dominice se slehla zem.

„To bylo u Dominiky vždycky těžké, že něco slíbila a pak to zrušila. Pak se zasekla, že to dělat nebude nebo že to dělat nechce. Myslím si, že se asi nedohodla s vydavatelem. Byli na něčem domluvení a asi to nevyšlo z její strany. Já s ní v kontaktu nejsem od té doby, co se odstěhovala a nevím, co dělá,“ svěřila se Šípu Rezková, která z její nepřítomnosti rozhodně překvapená nebyla.

Gottová se podle ní z problémů nedostane

Podle ní má Dominika velký problém sama se sebou. Se zdravím je na tom čím dál hůř a vypadá to, že si za to může sama. Za vším je kombinace léků a alkoholu.

„Pořád jí přeju to nejlepší. Přála bych jí sílu, aby se z toho dostala. Hlavně z toho svého stavu. Po zdravotní stránce si toho života moc neváží,“ konstatovala Rezková.

Na otázku, zda si myslí, že se z toho Dominika jednou dostane, měla Rezková jasnou odpověď. „Ne,“ řekla. „Tam jsou problémem léky. Potřebovala se uklidnit a asi každý víme, že když zkombinujete alkohol a léky, tak to není dobře,“ podotkla.

Rezková je sice skeptická k tomu, že by se Dominika vyléčila, ale přesto v to doufá. „Já bych jí fakt přála, aby v sobě našla nějakou sílu, která jí pomůže. Už je to tolik let, že té závislosti se těžko zbavuje,“ myslí si zpěvačka, která se nebála vmést prvorozené dceři Gotta pravdu do očí.

Dominika v knize prozrazuje, co dosud neřekla

„Když jsme jí řekli, že má problém s alkoholem, tak ona na to namítala, že chlastají všichni. To byla také její omluva, aby se obhájila. Alkoholismus je nemoc a strašně těžko se z toho dostává. Musíte chtít sama. Abstinujete pak celý život a už se nesmíte dotknout alkoholu. Je to těžké,“ tvrdá Rezková.

„Ačkoli vypadá velmi tvrdě, tak v duši je to malá ustrašená holčička, která neví, co se bude dít,“ myslí si o ní. Útočiště jí načas poskytla, protože je zkrátka hodná a cení si jejího otce jako umělce.

„Karla Gotta jsem si nesmírně vážila. Všichni jsme ho znali. Obdivovala jsem jeho profesionalitu. On se podepsal každému fanouškovi. Dbal na to své jméno. Do posledního fanouška čekal. S každým se vyfotil. Byl v tomhle neskutečný,“ pěla na něj ódy Rezková.