Hlavní obsah

Americká turistka se ztratila v národním parku. Našli ji po dvou týdnech

Novinky, Michael Švarc

Po téměř dvou týdnech našli turistku, která se začátkem října ztratila v americkém národním parku Zion. O jejím znovunalezení informovala rodina, jež poděkovala rangerům i dalším lidem, kteří se na pátrání po 38leté Holly Courtierové podíleli. Není známo, v jakém zdravotním stavu byla žena nalezena, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Národní park Zion v Utahu patří mezi velká americká přírodní lákadla.

Článek

Courtierová byla naposledy spatřena 6. října při vstupu do národního parku v americkém Utahu. Vystoupila z dodávky na jedné ze zastávek, odkud se napojuje hned několik turistických tras.

Poté se v divočině, jež je plná příkrých a hlubokých pískovcových kaňonů, zřejmě ztratila, protože se do večera nevrátila zpět na výchozí místo, aby odjela zpět ke vstupu do parku.

Zmizení nahlásila její dcera Kailey Chambersová, která si s matkou pravidelně telefonovala, a když se neozvala, pojala podezření. Příběh měl však šťastný konec a Courtierové se podařilo v divočině přežít skoro dva týdny, a nakonec se opět shledala s rodinou.

„Jsme štěstím bez sebe, protože dnes byla nalezena,“ uvedla rodina v nedělním prohlášení.

„Rádi bychom poděkovali rangerům a pátracímu týmu, kteří ji neúnavně hledali dnem i nocí a nikdy se nevzdali naděje. Jsme rovněž vděční za nespočet dobrovolníků, kteří obětovali svůj čas i zdroje,“ doplnila rodina s tím, že Courtierovou by se zřejmě nepodařilo nalézt nebýt sítě lidí, kteří se spojili dohromady.

Jela si vyčistit hlavu

Do pátrání po ženě se zapojilo skutečně množství lidí, včetně rangerů z dalších národních parků. Chambersová v jednu chvíli sama do Zionu odcestovala, aby se matku pokusila najít. O Courtierové řekla, že je zkušená turistka a bojovnice, která by dokázala přežít i více než týden. Nakonec to bylo 12 dní.

Courtierová se prý do parku vydala, aby si vyčistila hlavu. Kvůli koronaviru totiž přišla o svou práci chůvy. „Vidět národní parky byl její sen. Ztratila práci, protože rodina, pro kterou pracovala, si nemohla dovolit ji nadále platit. Brala to však pozitivně a chtěla ten čas využít,“ vysvětlila Chambersová.

Dva turisté si pořizovali fotku na útesu. Pád z něj nepřežili

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám