Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Další zpřísnění opatření? Prymula údajně uvažuje o uzavření obchodů a služeb

Podle zjištění portálu SeznamZprávy.cz projedná ve středu vláda další zpřísnění opatření proti šíření koronaviru. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (ANO) údajně vládě na jejím dopoledním jednání navrhne, aby se uzavřely obchody a služby, například tedy kadeřnictví. Opakovala by se tedy situace z letošního jara.

V pondělí ministr oznámil, že tento týden vláda nebude diskutovat o případném celkovém uzamčení země, takzvaném lockdownu. „Základní opatření by měla platit minimálně 14 dnů, abychom věděli, že mají nějaký dopad. Nemyslím si, že by to bylo ve středu nebo kdykoliv tento týden,“ řekl v pondělí.

V pondělí přibylo v Česku dalších 89 úmrtí lidí nakažených koronavirem, což je nejvyšší počet obětí za jediný den od začátku epidemie. S covidem dosud v zemi zemřelo 1600 lidí. Laboratoře k dnešnímu večeru potvrdily přes 6800 pozitivních testů, což je také dosavadní rekord. V nemocnicích se s nákazou nyní léčí 4064 lidí, ve vážném stavu je 634 z nich. Od 1. března, kdy se objevily v zemi první případy nákazy, bylo zaznamenáno dohromady 188 773 případů covidu-19.

Za základní opatření, které platí od minulé středy, ministr označil uzavření škol a restaurací, přerušení sportovního a kulturního života a omezení shromažďování na šest osob.

Prymula dnes doplnil, že řada lidí o víkendu nedodržovala vládní opatření. Například stáli ve skupinkách při pití piva. Ve Sněmovně řekl, že tak zřejmě bude muset vládě představit ještě přísnější opatření proti nákaze.

Pokud by tomu tak skutečně bylo, ministr zdravotnictví by tím popřel to, co oznamoval při svém jmenování do pozice, kdy se nechal slyšet, že hodlá oznamovat systematická opatření, která nechá alespoň dva týdny působit.

Přitom teprve o půlnoci z úterý na středu začíná platit nošení roušek na veřejnosti. Tedy týden poté, co byl zaveden „balíček“ dalších protikoronavirových opatření.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MZČR | Zdroj SeznamZprávy.cz, ČTK

Štítky koronavirus, opatření, vláda, Roman Prymula, COVID-19, ANO 2011, infekční onemocnění, Česko, Poslanecká sněmovna ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další zpřísnění opatření? Prymula údajně uvažuje o uzavření obchodů a služeb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.