Hlavní obsah

Žena v letadle zfackovala vlastního manžela. Odmítal roušku

Novinky, Michael Švarc

Neshody mezi cestujícími v letadlech nejsou obzvlášť v posledních týdnech ničím neobvyklým. Na nedávném letu společnosti easyJet ale konflikt vyvřel přímo mezi manželským párem. Muž si totiž odmítal nasadit roušku a posléze svou ženu nazval imbecilem. Ta mu na oplátku vrazila facku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Let z Manchesteru na ostrov Tenerife, během nějž k incidentu došlo, se uskutečnil už na začátku října. Záběry z potyčky se však dostaly na internet až nyní. Muž na začátku záznamu na ostatní cestující naléhá, že jim všem lžou, a dokud budou nosit roušky, bude současná situace trvat, píše server Daily Mail. „Bůh vám pomáhej, čím déle budete ty roušky nosit,“ řekl muž.

Poté se ještě více rozohnil a nabádal cestující, aby si roušky sundali. Manželka se ho podle všeho snažila zklidnit, za což jí muž počastoval nadávkou a vzápětí dostal facku. Tu jí podle dalších pasažérů hned oplatil. Na pomoc ženě přispěchali cestující a někdo z nich se ji snažil dostat pryč od manžela.

Musela zasáhnout policie

„Ten chlap křičel a nadával na skutečnost, že musíme nyní nosit roušky a máme omezenou svobodu a životní styl,“ okomentoval potyčku cestující, který pořídil video. „Eskalovalo to rychle. Úplně ztratil nervy, když mu jeho žena dala facku, on jí to oplatil a museli zasáhnout další cestující,“ doplnil.

Aerolinky potvrdily, že se do incidentu musela po přistání vložit policie. „Bylo to kvůli cestujícímu, jenž se choval na palubě rušivě a odmítal si nasadit roušku. V závislosti na nových opatřeních je po všech cestujících vyžadováno, aby si donesli vlastní ústenky, které musejí mít po celou dobu cesty,“ uvedl mluvčí s tím, že posádka se snažila situaci rychle vyřešit a zajistit bezpečí ostatních pasažérů.

„Jakkoli jsou obdobné incidenty vzácné, bereme je velmi vážně a netolerujeme násilné chování a vyhrožování,“ uzavřel mluvčí. Není však jasné, jaký postih si cestující vysloužil.

Doufám, že umřete, křičela v letadle rozčílená žena bez roušky

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám